Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus meras Artūras Zuokas turi naujus ratus – elektromobilį BMW i3

Vilniaus meras Artūras Zuokas turi naują transporto priemonę, kurią mėgsta pats ir vairuoti. Tai elektromobilis BMW i3. Kaip sako meras, ateityje būtent elektromobiliai turėtų tapti antruoju šeimos automobiliu, skirtu važinėtis miesto gatvėmis.
Vilniaus meras Artūras Zuokas vairuoja savo naująjį BMW I3
Vilniaus meras Artūras Zuokas vairuoja savo naująjį BMW I3 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai elektrinis automobilis, labai patogus, miestui ypač tinkamas, ekonomiškas, netgi greitas. Tai tikrai geras miesto automobilis“, – pagyrų savo naujai transporto priemonei negailėjo A.Zuokas.

Meras įsitikinęs, kad jau netolimoje ateityje būtent elektromobilis taps antruoju šeimos automobiliu – pirmasis būtų skirtas ilgoms kelionėms, o šis – pasivažinėjimams mieste. 

A.Zuokas sakė įkraunąs automobilį namuose, nes šiuo automobiliu galima nuvažiuoti 140 kilometrų per parą. „Tiek išvažinėti nebūnant taksi vairuotoju neįmanoma, todėl mums visiškai užtenka važinėjantis po miestą. Kraunamės namuose arba bet kur, kur įmanoma, nes tinka bet koks elektros lizdas“, – sakė naująjį elektromobilį vairuojantis ir kolegas pavežti neatsisakantis Vilniaus meras.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus meras Artūras Zuokas vairuoja savo naująjį BMW I3
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus meras Artūras Zuokas vairuoja savo naująjį BMW I3

Šis BMW i3 yra ne Vilniaus savivaldybės, A.Zuokas teigia įsigijęs jį pats: „Kol kas BMW nepardavinėja šitų automobilių visose rinkose, bet padarė išimtį, suteikė galimybę įsigyti šį automobilį. Tai asmeninis automobilis, tik tereikia sumokėti lizingą.“

Meras neslepia ir kainos – elektromobilis jam kainavęs apie 120 tūkst. Lt be PVM.

Paklaustas, kodėl vairuoja pats, nors paprastai važinėjo su vairuotoju, A.Zuokas teigė, kad šis elektromobilis nėra pritaikytas važinėtis su vairuotoju. Vis dėlto pasitaiko atvejų, kai vairuotojo prireikia ir važiuojant šiuo automobiliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius