Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 02

„Ford“ pardavė „Volvo“ kinams „Geely“

Pirmadienį kompanijos „Ford“ ir „Geely“ įtvirtino sutartį, pasirašytą dar kovo mėnesį, ir „Volvo“ perėjo į naujų šeimininkų rankas. Nuo šios dienos „Geely“ tapo 100 proc. „Volvo“ akcijų savininke. Už šias Švedijos automobilių gamintojo akcijas kinai iki metų pabaigos „Ford“ turės pervesti 4,5 mlrd. litų.
 „Volvo V60“
„Volvo V60“

Įsigaliojus šiam sandoriui „Volvo“ vadovu tapo Stefanas Jacoby, iki šiol vadovavęs „Volkswagen Group of America“. Kompanijos „Geely“ pagrindinis akcininkas Li Shufu užims „Volvo“ tarybos pirmininko pareigas. Iki šiol „Volvo“ vadovavęs Stephenas Odellis tapo „Ford of Europe“ vadovu.

Šiuo sandoriu „Ford“ ir „Volvo“ bendradarbiavimas nenutrūksta. „Ford“ ir toliau švedams teiks variklius bei kitokius komponentus.

„Volvo“ yra puikus prekės ženklas su stipria produktų linija ir po modernizavimo jau tapo pelninga kompanija“, – pasakojo „Ford“ vadovas Alanas Mulally.

„Mes džiaugiamės „Volvo“ pardavimu, nes mums tai padės susikoncentruoti ties „One Ford“ planu, kuriuo norime klientams pasiūlyti geriausius automobilius su „Ford“ ženkleliu“, – pridūrė „Ford“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius