Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 09

JAV greitkelyje 144 km/val. skriejančią „Toyota Prius“ nebegalėjusiam sustabdyti vairuotojui padėjo policija (video)

Jungtinėse Valstijose 2008-aisiais pagamintą „Toyota Prius“ vairavęs amerikietis tvirtino, kad automobilis pats pagreitėjo iki 90 mylių per valandą (144 km/val.), o jis niekaip negalėjęs jo sulėtinti. Laimė, tai padėjo padaryti Kalifornijos policijos patrulis. Šis laimingai pasibaigęs nuotykis įvyko pirmadienį San Diego apygardos greitkelyje.
Jamesas Sikesas ir jo automobilis
Jamesas Sikesas ir jo automobilis / kadras iš „YouTube“

„Toyota“ vairavęs 61 metų Jamesas Sikesas nebuvo sužeistas, bet šis įvykis dar kartą įrodė, jog šios laidos hibridinis „Toyota“ modelis „Prius“ turi stabdžių sistemos problemų, dėl kurių „Toyota Motor“ patyrė didžiausią smūgį savo įvaizdžiui per visą korporacijos istoriją.

Pirmadienio incidentas įvyko tame pačiame kelyje, kur pernai rugpjūtį žuvo Kalifornijos kelių patrulio policininkas su trimis artimaisiais – dėl netikėto automobilio greitėjimo.

Pasak J.Sikeso, jis buvo gavęs „Toyota“ tarnybos raštą, jog automobilis pateko į atšaukiamųjų kategoriją. Tačiau atvykus į artimiausią „Toyota“ tarnybą buvo pasakyta, jog automobilio nėra atšaukiamųjų sąraše. Tad J.Sikesas ir toliau važinėjo šia mašina.

Pirmadienio popietę, važiuodamas 8-uoju greitkeliu netoli San Diego, jis aplenkė kitą automobilį ir tada jo „Prius“ staiga ėmė greitėti. Dar per 20 minučių jis nulėkė 30 mylių (48 km).

„Kai aš paspaudžiau akseleratorių, kad aplenkčiau automobilį, mano mašina ėmė keistai elgtis, – pasakojo J.Sikesas. – Pedalas įstrigo. Mėginau stabdyti, bet mašina nelėtėjo.“

J.Sikesas paskambino pagalbos telefonu 911, padėti atskubėjo kelių policininkas Toddas Niebertas. Jis važiavo greta „Prius“ ir per garsiakalbį mėgino patarti J.Sikesui, kaip sustabdyti mašiną ir išjungti variklį.

Tik sulėtinus greitį iki 50 mylių per valandą (80 km/h) J.Sikesui pavyko išjungti variklį. „Prius“ sustojo kelkraštyje, nepaliesdamas priekyje jau stovinčio policininko automobilio.

„Toyota“ tarnyba pranešė išsiuntusi specialistą, kad ištirtų šį konkretų atvejį.

Dėl mechaninių problemų, susijusių su akceleratoriumi, „Toyota“ atšaukė daugiau kaip 8 milijonus automobilių pasaulyje. Dėl „Toyota“ akceleratoriaus problemų JAV 2007-aisiais žuvo mažiausiai 5 žmonės, tiriami dar 47 mirtini atvejai, įvykę per pastarąjį dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius