Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 28

Prabangus „Citroen Metropolis“ bus gaminamas specialiai Kinijai

Ir gerai, kad Kinija žingsnis po žingsnio tampa didžiausia naujų automobilių rinka pasaulyje. Kinai mėgsta didelius ir prabangius automobilius, kai tuo tarpu mes, europiečiai, viską bandome sumažinti. Be kinų neturėtume tokių gražių koncepcijų kaip „Citroen Metropolis“.
„Citroen Metropolis“ koncepcija
„Citroen Metropolis“ koncepcija / Gamintojo nuotr.

Patikimi šaltiniai kalba, kad koncernas PSA, valdantis prancūziškus gamintojus „Peugeot“ ir „Citroen“, planuoja pagaminti didįjį koncepcinį automobilį „Metropolis“. Serijinis modelis galėtų būti pavadintas DS9.

Primename, kad „Metropolis“ koncepcija yra pirmas rimtas PSA dizaino biuro Šanhajuje darbas. Kinijoje su prabanga asocijuojasi ne tik vokiška „Mercedes-Benz“, „Audi“ ir BMW trijulė, bet ir visi europietiški automobiliai. Taip, Kinijoje kai kurių kompanijų prezidentai į darbą atvyksta su „Peugeot 308“, vairuojamu samdyto vairuotojo.

Grįžkime prie „Metropolis“. Turbūt pats įspūdingiausias jo bruožas yra dydis. Jis yra ilgesnis už S klasės „Mercedes-Benz“ ir platesnis už „Maybach“! (5 m ilgio, 2 m pločio).

Jo visus keturis ratus varo skirtingi varikliai. Priekinius – 2 l V6 benzininis, užpakalinius – elektrinis. Priklausomai nuo vairavimo sąlygų šių dviejų variklių tandemas išvysto skirtingą galią – nuo 272 iki 460 AG. Koncepcijoje naudojama septynių pavarų dviejų sankabų automatinė pavarų dėžė.

Tiesa, gamybai parengtas modelis tikrai turės kitokius variklius. Pradedant galingais, bet ekonomiškais PSA dyzeliniais ir benzininiais varikliais, baigiant su „DS4 Racing“ modeliu anonsuotu 300 AG hibridiniu motoru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius