Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 08 28

Pradedami didžiausi iki šiol tarpusavyje „bendraujančių“ ir kelią stebinčių automobilių bandymai

Jungtinėse Amerikos Valstijose pradedami iki šiol didžiausi bandymai, kuriuose dalyvauja automobiliai, kurie gali bendrauti vienas su kitu. Taip jie gali perduoti informaciją apie savo judėjimą.
„Gravelly Hill Interchange“ sankryža Birmingeme
„Gravelly Hill Interchange“ sankryža Birmingeme / Technologijos.lt nuotr.

Jungtinių Amerikos Valstijų transporto departamentas ir Mičigano universiteto transporto tyrimo institutas pradeda didžiausiu bandymus, kuriais siekiama išmėginti sistemas, leisiančias dar labiau padidinti saugumą keliuose. Visi bandyme dalyvausiantys automobiliai „bendraus“ vienas su kitu bevieliu ryšiu, taip pat jie bendraus ir su kelio infrastruktūra.

Šio tyrimo metu bus naudojama 3000 transporto priemonių, tarp kurių ir sunkvežimiai bei autobusai. Jie bus sujungti ne tik tarpusavyje, tačiau ir su kelio infrastruktūra. Tai reiškia, kad automobiliai patys „matys“ kelio ženklus. Į šiuos bandymus įsitraukė ir didžiausi pasaulio automobilių gamintojai, kurie ne tik tieks modelius bandymams, tačiau ir padės apdoroti surinktą informaciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius