Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 02

Riuselsheimo gamykloje pagaminta 500 tūkst. „Opel Insignia“

500 tūkstantoji „Opel Insignia“ išriedėjo iš Riuselsheimo gamyklos Vokietijoje. Ceremonijoje dalyvavo gamyklos vadovas Axelas Scheibenas. Šis baltos spalvos universalas „Insignia Sports Tourer“, kuriame įmontuotas novatoriškiausia 2,0 „BiTurbo CDTI“ variklis (143 kW/195 AG, sukamasis momentas 400 Nm), debiutavo šį vasarį.
„Opel Insignia“
„Opel Insignia“ / Gamintojo nuotr.
  • 500 tūkstantoji „Insignia“ – tai „Sports Tourer“ su nauju 2,0 l „BiTurbo CDTI“ varikliu
  • „Insignia” sėkmės istorija tęsiasi sulaukus  tarptautinių bei nacionalinių apdovanojimų
  • Riuselsheime vienoje gamybos linijoje surenkami kompaktinės bei vidutinės klasės automobiliai

„Visi gamyklos darbuotojai didžiuojasi šiandienos pasiekimu. Nuo to laiko, kai 2008 metų spalio mėnesį buvo pagaminta pirmoji „Insignia“, mūsų personalas nuveikė labai daug,“ sako A.Scheibenas. „Jau nuo pat pradžių žinojome, kad „Insignia“ taps tikru nugalėtoju. Džiaugiuosi, kad 500 tūkstantojoje „Insignia“ įmontuotas pats naujausias 2,0 l „BiTurbo“ dyzelinis variklis. Šis agregatas debiutavo visai neseniai, tačiau jau sulaukė klientų ir žurnalistų teigiamo įvertinimo.“

Nepaisant nuoseklaus dviejų skirtingų dydžių turbinų sistemos darbo, „Insignia 2,0 BiTurbo CDTI“ yra pirmasis lengvasis automobilis į kurį taip pat montuojama dviguba aušinimo sistema turinti ir du atskirus aušinimo cirkuliacijos ratus.  Dvigubos dviejų režimų turbinų sistemos dėka, „Insignia“ sukurta  akceleruojant teikti galią tiksliai ir tolygiai.

Tai ypač juntama „Insignia Sports Tourer“ versijoje su šešių laipsnių mechanine transmisija, „Start/Stop“ sistema bei priekiniais varančiais ratais, ir galinčia iki 100 km/h įsibėgėti tik per 8,9 sekundes, o maksimalus greitis – 228 km/h. Nors galia didelė, bet degalų sąnaudos mažos – 5,4 l/100 km, o anglies dvideginio tarša tik 134 g/km.

Be „2,0 BiTurbo CDTI”, „Insignia” siūloma rinktis su dar trimis skritingais dyzeliniais varikliais bei keturiomis skirtingomis transmisijomis.

Naujas benzininis 1,4 l  „Turbo ecoFLEX“ (103 kW/140 AG) variklis yra vienas taupiausių vidutinės automobilių klasės variklių – 100 km sunaudoja tik 5,7 l degalų, o anglies dvideginio tarša neviršija 134 g/km.

„Insignia“ sėkmės istorija

Nuo pat debiuto pradžios 2008 m., „Insignia“ pelnė daugiau nei 50 nacionalinių bei tarptautinių apdovanojimų, tarp kurių yra ir prestižinis metų automobilio prizas – „Car of The Year Award 2009“. Vokietijos ne naujų automobilių techninės priežiūros asociacija GTU „Opel Insignia” įvertino (2011 m. rugsėjį)  kaip patikimiausią ne naują vidutinės klasės automobilį, o automobilių gedimų statistikos ataskaitoje „DEKRA defects report 2012“ „Insignia” įvertinta aukščiausiais balais antrus metus iš eilės. Savo segmente „Insignia“ pasižymi turinti mažiausiai gedimų. Ekspertų įvertinimai atsispinti ir klientų poreikiuose, pvz. Rusijos rinkoje šio modelio pardavimai užima lyderio pozicijas. 2011 metais Europoje buvo parduota apie 150 tūkst. „Insignia“. Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje pardavimai didžiausi – atitinkamai 46 tūkst. ir 16 tūkst. vienetų.

Riuselsheime 40 proc. pagaminama „Sports Tourer“ versijų, 40 proc. hečbekų, o 20 likusių proc. sudaro notčbekai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius