-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvertino „Toyota“ vairuotojo elgesį kelyje: „Galima vertinti kaip chuliganišką vairavimą“

Paskui ramiai važiuojantį „Regitros“ automobilį su jame sėdinčiu ir egzaminą laikančiu jaunuoliu – siautėjantis „Toyota Previa“ vairuotojas: tokį vaizdą registratoriumi pavyko užfiksuoti 15min skaitytojui. Sunkiai prognozuojamą vienatūrio vairuotojo elgesį jis vadina chuliganišku, su tuo sutinka ir saugaus eismo ekspertai.
„Toyota Previa“ vairuotojo manevrai vienoje Kauno gatvių
„Toyota Previa“ vairuotojo manevrai vienoje Kauno gatvių / 15min nuotr.

Skaitytojo vaizdo įrašas penktadienio popietę padarytas Kaune, Prūsų gatvėje. jame – „Toyota“ vienatūris, kurio vairuotojas staiga ima keistai elgtis. Iš pradžių bando aplenkti sankryžą kertantį „Regitros“ automobilį, vėliau, nespėjęs atlikti manevro ir netilpęs greta vienoje eismo juostoje, nusprendžia kirsti ištisinio žymėjimo liniją ir pralenkti „Regitros“ automobilį, kurio vairuotojas egzaminuojamas.

„Toyota“ vairuotojas, persirikiavęs į dešiniau esančią juostą, manevrą atlieka be jokių posūkio signalų. Be to, vos patekęs į pirmąją eismo juostą, nelaukia, kol pakankamai nutols nuo „Regitros“ automobilio, ir nerodydamas posūkių grįžta į antrą juostą, nors pirmoji – visiškai tuščia.

„Aš tai vertinčiau kaip bandymą sukirsti egzaminuojamąjį“, – chuliganišką „Previa“ vairuotojo elgesį įvertino skaitytojas.

VIDEO: Kaune – keisti „Toyota“ vairuotojo veiksmai: be posūkių ir per ištisinę

Galima vadinti chuliganišku

Artūras Pakėnas, saugaus eismo ekspertas, vairavimo mokyklos VšĮ „Amplius“ instruktorius, peržiūrėjęs vaizdo įrašą sakė, kad objektyviai įvertinti matomą situaciją sunku.

„Situacija nesuprantama ir veiksmai neatitinka jos. Neaišku, kas vairuoja – galbūt neblaivus, gal be patirties ir keistai vertina padėtį, – samprotavo specialistas pridūręs, kad tokį vairavimą išties galima vadinti chuliganišku. – Neadekvatus, agresyvus asmuo prie vairo.“

Pašnekovo nuomone, tokį elgesį būtų galima laikyti ir asmenybiniu sutrikimu, kai gatvėje iš kažkur atsiranda noras lėkti, o visi aplink kalti ir kliudo.

Svarstydamas apie skaitytojo išsakytą prielaidą, jog tai galėtų būti bandymas trukdyti išlaikyti egzaminą, A.Pakėnas prisipažino apie tokius atvejus girdėjęs, tačiau pačiam susidurti – nėra tekę.

15min primena, kad Administracinių nusižengimų kodeksas (ANK) numato, jog chuliganiškas vairavimas – tai transporto priemonių vairavimas vienu metu ar paeiliui padarant kelis grėsmę eismo saugumui keliančius eismo taisyklių pažeidimus, lenkimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles (KET) draudžiama lenkti, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus, vairavimas neteisėtai organizuotose transporto priemonių lenktynėse, pavojingą situaciją sukėlęs (t. y. privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti) KET pažeidimas.

Chuliganiškas vairavimas – tai pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis KET pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius