-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių eismo taisyklės leis važiuoti per raudoną šviesą. Kol kas – tik Ohajo valstijoje

Šių metų kovą Ohajo valstijoje JAV įsigalios leidimas važiuoti per sankryžą net ir tuo atveju, jei dega raudonas šviesoforo signalas.
Išmanusis šviesoforas
Išmanusis šviesoforas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Portalas autoevolution.com paaiškina, kad dauguma JAV sankryžų turi išmaniuosius daviklius, fiksuojančius transporto srautą ir perduodančius duomenis į valdymo centrus. Tačiau kai kurie davikliai sugeba nepamatyti motociklų ar net nedidelių automobilių. Todėl laiku jiems neuždega žalios šviesos.

Ši problema dėl intensyvaus eismo įgavo tokį mastą, kad tapo priežastimi, trukdančia sureguliuoti eismo srautus – išmani sistema į realią situaciją ne visuomet reaguoja adekvačiai. Todėl viena kryptimi susidaro spūstys, o kita – lieka tuščia gatvė.

Todėl imtasi pakeitimų Kelių eismo taisyklėse. Nuo šiol bus leidžiama kirsti sankryžą, jei vairuotojo manymu, šviesoforas užstrigo ir raudona šviesa dega per ilgai be jokio reikalo.

Tačiau labai svarbu žinoti, kad avarijos atveju kaltas bus tas vairuotojas, kuris važiavo degant raudonai.

Primename, kad Vilniuje taip pat veikia išmani šviesoforų valdymo sistema, eismo intensyvumą matuoja specialūs davikliai. Tačiau eismo dalyviai ne visuomet lieka patenkinti šių daviklių efektyvumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius