-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 03

Kuriam laikui Lietuvoje dar pakaks valstybinių numerių kombinacijų ir kas laukia paskui?

Valstybinius numerius transporto priemonėms išduodanti valstybės įmonė „Regitra“ per metus išdalija apie 200 tūkstančių numerių ženklų įvairiai registruojamai technikai. Automobilių, sunkvežimių ir autobusų bei kitos technikos, kuri ženklinama trijų raidžių ir trijų skaičių kombinacija, išduodami numeriai šiuo metu prasideda raide M. Tai reiškia, kad abėcėlė jau yra gerokai įpusėjusi.
Valstybiniai numeriai su skaičiais 666
Valstybiniai numeriai / 15min.lt nuotr.

15min GAZAS nusprendė pasidomėti, kuriam laikui dar pakaks likusių galimų kombinacijų ir kas lauks po to, kai visi įmanomi valstybinių numerių variantai bus pagaminti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įsigaliojo nauji techninės apžiūros reikalavimai

Numerio ženklai yra unikalūs skaičių ir raidžių deriniai. Pagal valstybinius numerius galima identifikuoti transporto priemones ir už jas atsakingus asmenis.

Visos transporto priemonės, dalyvaujančios viešajame eisme, turi būti paženklintos numerio ženklais, kurie privalo atitikti nustatytus reikalavimus.

Jau išduota 6 milijonai numerių

Skaičiuojant nuo pirmojo AAA derinio, iš viso Lietuvoje automobiliams jau yra išduota daugiau nei 6 tūkst. raidžių serijų. O tai kiek daugiau nei 6 mln. bendrųjų numerio ženklų komplektų, kuriuos sudaro būtent 3 raidės ir 3 skaitmenys. Motociklams išduota apie 138 raidžių serijos. O tai yra beveik 138 tūkst. bendrųjų numerio ženklų komplektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius