-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio kelių erelius drausmino ant motociklų sėdintys Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai

Lietuvos kelių policijos tarnyba nemažą dėmesį skiria Panevėžio apskrities eismo saugumui – Panevėžio apskrityje šiemet organizavo 24 policines kontrolės priemones. Trečiadienį tokios priemonės metu Panevėžio mieste patikrinus 115 automobilių ir 10 motociklų buvo išaiškinti 28 KET pažeidimai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Trijų motociklų vairuotojams surašyti protokolai už tai, kad valstybinių numerių ženklai buvo užmaskuoti arba uždengti, dešimčiai  vairuotojų  skirtos baudos už kalbėjimą mobiliais vairuojant,  keturiems – už saugos diržų nesegėjimą.

Nustatytas neblaivus dviratininkas. Sulaikytas chuliganas su motociklu – 14.30 val. 23 metų panevėžietis, vairuodamas motociklą „Suzuki GSF600“ važiavo ant galinio rato, priekinį motociklo ratą pakėlęs į viršų iš chuliganiškų paskatų norėdamas pasipuikuoti prieš kitus eismo dalyvius – taip sukeldamas grėsmę eismo saugumui, savo ir kitų žmonių sveikatai ir gyvybei.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Teisės vairuoti jaunas vyras neturėjo, nebuvo jos įgijęs. Motociklas nebuvo įregistruotas, techninė apžiūra neatlikta, nedraustas, valstybinio numerio ženklas buvo užmaskuotas – pritvirtintas nenustatytoje vietoje, ir užlenktas į viršų taip, kad jo visiškai nesimatė, o vairuotojas pareigūnams nepateikė jokių motociklo dokumentų. 

Jauno vyro administracinių teisės pažeidimų „puokštę“ nagrinės teismas. Motociklą policijos pareigūnai sulaikė ir nugabeno į saugojimo aikštelę.

Paaiškėjo, kad 23 metų Panevežietis gerai žinomas policijai, ne kartą baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Per 7 šių metų mėnesius šalies keliuose žuvo 113 žmonių, 2006 buvo sužeista. (2014  m. 146 žuvo ir 2112 sužeista).

Panevėžio apskrityje nuo sausio pradžios iki liepos pabaigos žuvo 21 žmogus, tuomet kai per tą patį 2014 m. laikotarpį – 13. 

Sužeista 2015 m. 179, 2014 m. – 225 žmonės. 

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės Panevėžio apskrityje 2015 m. daugiau nei per pusę – 54 procentais sumažėjo eismo įvykių dėl neblaivių vairuotojų kaltės, kuriuose žuvo arba buvo sužeisti žmonės skaičius: šiemet įvyko 10 tokių eismo įvykių – tuomet kai 2014 metais – 22 įvykiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius