-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąją Naujųjų metų savaitę šalies keliuose įvyko palyginti nedaug avarijų

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę (2016 m. gruodžio 30 d.–2017 m. sausio 5 d.), penktadienį–ketvirtadienį, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 52 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.
Naktinis reidas
Naktinis reidas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Palyginti su ankstesnėmis savaitėmis, šią įvyko nedaug eismo įvykių, kuriuose buvo sužaloti žmonės. Kaip keičiasi eismo įvykių, žuvusių ir sužeistų kelyje skaičiai – infografike žemiau.

Pirmąją Naujųjų metų savaitę žuvo 3 eismo dalyviai: 1 dviračio vairuotojas, 1 pėsčiasis (abu – tamsiuoju paros metu) ir 1 keleivis. Tarp žuvusiųjų – 2 moterys ir 1 vyras, jų amžiaus vidurkis – 56-eri metai.

Tarp sužeistų žmonių – ir nepilnamečiai (3 keleiviai ir 2 pėstieji). Daugiausia įvykiuose nukentėjo vairuotojų – 28, taip pat 19 keleivių, 15 pėsčiųjų (iš jų 10 – pėsčiųjų perėjose) ir 2 dviračiais važiavę asmenys.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 7 eismo įvykiuose: juose 1 žmogus (keleivis) žuvo ir 8 buvo sužeisti (6 vairuotojai ir 2 keleiviai).

Per pirmąsias penkias šių metų paras policijos pareigūnai šalies keliuose išaiškino 72 neblaivius vairuotojus, iš jų – 36 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 2 vadeliotojai. Taip pat užfiksuota 19 pavojingo (chuliganiško) vairavimo atvejų, 83 pėsčiųjų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 144 saugos diržų nenaudojimo atvejai, 163 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai, 165 atvejai, kai vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius