Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojų diskusija: ar galima lenkti motociklininkų koloną?

Vienoje „Facebook“ grupių užvirė karšta diskusija. Jos dalyviai nesutaria, ar galima lenkti baikerių koloną. Nors kelių eismo taisyklės to nedraudžia, pakometuoti prašėme ir saugaus eismo ekspertus, ir motociklininkus, ir Kelių policijos pareigūnus.
2018 metų baikerių sezono atidarymas
2018 metų baikerių sezono atidarymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Sveiki, situacija buvo tokia, kad važiuodamas iš darbo rajoniniame kelyje sutikau baikerius. Jie važiavo 70 km/val. greičiu. Žodžiu, aš juos (ėmiau) lenkti ir gavosi, kad į jų tarpą įlindau. Kiek taip pavažiavau, paskui vėlgi pralenkiau ir nuvažiavau. Kolega, kuris važiavo kitu automobiliu ir mane matė, sako, kad negalima baikerių lenkti. Tai kas čia per taisyklė? Kai laikiau egzaminą, nieko rodos apie tai neminėjo“, – rašo grupės „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“ skaitytojas.

Vairavimo mokyklos „AmpliusLT“ vadovas Artūras Pakėnas žodžių į vatą nevyniojo – tokio KET punkto, kuris draustų lenkti baikerių/motociklininkų koloną, tikrai nėra.

„Dėl motociklų lenkimo yra taisyklė, kad negalima įvažiuoti į tarpą tarp mokomojo motociklo ir instruktoriaus motociklo (ar automobilio). Nebent kolona yra lydima policijos automobilių su švyturėliais.

Nors šiaip, vertinant iš patirties, tikrai nesaugu įsiterpti į baikerių koloną. Be to, juk galima vadovautis ir 4-uoju KET punktu, kuriame kalba apie tarpusavio pagarbą ir atsargumą“, – komentavo A.Pakėnas, beje, pasikonsultavęs ir su baikeriais.

15min „Gazas“ kreipėsi ir į daugkartinį „Mototurizmo ralio“ dalyvį Henriką Pupelį.

Henrikas Pupelis
Henrikas Pupelis

Henrikas taip pat laikosi nuomonės, kad tai – daugiau ne KET apibrėžiamas klausimas, o vairuotojų kultūros reikalai. Žinoma, jei koloną (tarkime, per sezono atidarymo šventę) lydi pareigūnų automobiliai su švyturėliais, ją reikėtų praleisti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marija Kazanovič
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marija Kazanovič

Marija Kazanovič, Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė, siūlo visuomet vadovautis ne draugų nuomone, bet Kelių eismo taisyklėmis. O jos sako, kad lenkti draudžiama:

  • Sankryžose, išskyrus leistiną lenkimą pagrindiniame kelyje, nepažymėtame kelio ženklais „Sankryža su šalutiniu keliu“, „Šalutinis kelias iš dešinės“, „Šalutinis kelias iš kairės“ arba „Pagrindinis kelias“;
  • Geležinkelio pervažose ir likus 100 m atstumui iki jų;
  • Kelių ruožuose, kur blogai matomas kelias;
  • Pėsčiųjų perėjose;
  • Vietose, kur važiavimo kryptimi yra daugiau kaip viena eismo juosta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius