Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 10 /20:28

Sostinės gatvėse – chaosas, pasipylė dešimtys eismo įvykių, automagistralė vos juda

Vilniuje penktadienį vis dar siaučiant tikrai sniego audrai, policija vos spėja reaguoti į įvairius kelių eismo įvykius. Eismo sąlygoms vis sudėtingėjant, jų pasipylė kelios dešimtys. Kelionė iš Vilniaus į Kauną penktadienio vakarą trunka apie tris valandas.
Vilnių užklupo sniego audra
Vilnių užklupo sniego audra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apskrities policijos budėtojas informavo 15min, kad penktadienį, apie 18 val. vakaro, sostinėje registruota apie 30 įvairiausių kelių eismo įvykių.

„Mes vos spėjam reaguoti į vykius“, – sakė pareigūnas.

Pasak jo, daug kur vilkikai neužvažiuoja į kalną, ten formuojasi spūstys, tai pat yra ir techninių įvykių.

Apie penktadienio dieną susiformavusią eismo situaciją, kai spūstyse strigo net medikų automobiliai, skaitykite čia.

„Daugiausia nevažiuoja vilkikai į statesnius kalnus“, – pasakojo policijos budėtojas.

Tokia spūstis dėl įvykusios avarijos susiformavusi ir kelyje Vilnius-Kaunas, vos išvažiavus iš miesto.

Šios avarijos metu nukentėjo 5 žmonės, jie visi, anot policijos budėtojo, išgabenti į ligoninę.

Dėl šio įvykio eismas ties Grigiškėmis stovi į abi puses.

15min skaitytoja pranešė, kad kelionė iš Vilniaus į Kauną penktadienio vakarą truko tris valandas.

„Iki Elektrėnų teko važiuoti dvi valandas. Greitis – 60-80 km per valandą“, – rašė skaitytoja Nijolė.

Tokia pati situacija ir kitoje kelio pusėje – kelyje įstrigę vairuotojai praneša, kad tris valandas taip ir nepavyko iš Kauno pasiekti Vilniaus, vien ties Grigiškėmis strigo daugiau nei 40-iai minučių.

Daugiau įvykių, kuriuose būtų nukentėję žmonės, kol kas nėra.

„Grinda“: budėsime prie įkalnių

Sostinės gatves prižiūrinti savivaldybės įmonė „Grinda“, penktadienį įspėjusi apie artėjantį snygį, žadėjo, kad barstytuvai budės prie didžiausių įkalnių.

„Piko metu barstytuvai budės ties didžiausiomis įkalnėmis, kur snygių metu dažniau turi sunkumų viešojo transporto priemonės ir sunkusis krovininis transportas.

Tai svarbu siekiant sutrumpinti reakcijos laiką – čia pat budintis ekipažas, matydamas realią situaciją, gali operatyviai, vos per kelias minutes nubarstyti problemines atkarpas. Beje, tokiais išskirtiniais atvejais netgi centrinėse miesto gatvėse esame pasiruošę naudoti ne sniegą tirpdančias, o geresnį pravažumą užtikrinančias medžiagas (smėlio ir druskos mišinį).

Snygiui įsismarkavus, dirbsime verstuvais“, – rašė „Grinda“.

Kelininkai: neeilinė situacija

Kelininkai sako, kad dėl besitęsiančio snygio, vėjo, pūgos ir plikledžio penktadienio vakarą sunku užtikrinti eismo sąlygas net ir didžiausio intensyvumo keliuose.

„Dedamos maksimalios pastangos, tačiau pastarąją parą fiksuojama neeilinė situacija: besitęsiantis snygis, vėjas, vietomis pūga, plikledis“, – rašoma bendrovės „Kelių priežiūra“ pranešime.

Sudėtingiausios eismo sąlygos yra pietų Lietuvoje, Vilniaus, Trakų, Kauno ir Kėdainių rajonuose.

Dėl snygio keliai vėl greitai padengiami nauju sniego sluoksniu, dėl pustymo beriamos tirpdymo medžiagos nespėja tinkamai veikti, todėl vos baigus darbus, jie nedelsiant kartojami.

Panaši orų situacija Lietuvoje stebėta trečiadienį, kovo 8-ąją, kuomet dirbo apie 350 mechanizmų, sunaudota daugiau nei 3 tūkst. tonų druskos, daugiau nei 1 tūkst. tonų mišinių, 836 kubiniai metrai tirpalo.

Kiek geresnė situacija šiuo metu yra šalies vakarinėje ir šiaurinėje šalies pusėje, čia pagrindinių kelių dangos drėgnos arba šlapios, slidūs tik mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai.

„Kelių priežiūra“ primena, kad vairuotojai turėtų išlaikyti ypatingą atidumą važiuodami atokesniais keliais, vengti staigių manevrų, rinktis saugų, mažesnį nei leistiną, greitį, įsitikinti, kad automobilio padangos tinkamos žiemos sąlygoms. Taip pat prašoma planuoti daugiau laiko kelionėms, nes sąlygos nėra paprastos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius