-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Važiavo kaip Maskvoje: „Mercedes“ vairuotojas Vilniuje spjovė į kelių eismo taisykles

Vairavimo instruktorė Olga Židovlenkova per savo darbo praktiką matė įvairių situacijų. Bet nufilmuotas Vilniuje antradienį visureigio „Mercedes“ vairuotojo manevras nustebino ir visko mačiusią pedagogę.

Olga savo feisbuke pasidalijo vaizdu, kuris patraukė ne vieno internauto dėmesį.

Iš tiesų, Saltoniškių-Narbuto gatvėse piko metu galima pamatyti įvairių situacijų. Čia formuojasi spūstys. O „kamščiai“ – geriausia terpė vairuotojų kultūrai demonstruoti.

Grubus kelių eismo taisyklių pažeidimas

Filmuotame įraše matosi, kad „Mercedes“ vairuotojas neišsiteko dviejose eismo juostose, skirtose važiuoti link Narbuto g. Todėl išlindo į priešpriešinę, rodydamas kairįjį posūkį. Šioje vietoje, norint atlikti tokį manevrą, reikia kirsti dvigubą ištisinę liniją. O tai – labai didelis KET pažeidimas.

Bet to negana. Neturėdamas kur dėtis, „Mercedes“ atliko dar vieną manevrą. Išvažiavo į priešpriešinio judėjimo pirmąją juostą, apvažiuodamas O.Židovlenkovos mokinės automobilį.

Svarbu: kelių eismo taisyklių pakeitimai nuo gegužės 1 d.: mobiliųjų naudojimas, dviratininkai, lenkimas ir t.t.

„Na tokių mes toje vietoje vieną ar kitą vis sutinkame. Čia, kaip vadinu, labai skubantys arba sergantys roto virusu“, – bandė juokauti O.Židovlenkova.

Po Olgos publikuotu vaizdo įrašu kolegos komentavo: važiuoja kaip Maskvoje. Suprask, įžūliai, neatsakingai. Nes Rusijos sostinėje dažnai užfiksuojami prabangūs visureigiai, važinėjantys prieš eismą ar šaligatviais ir taip išvengiantys spūsčių.

Svarbu žinoti: Lietuvoje norima grįžti prie baudos balų prasikaltusiems vairuotojams: kiek tai realu?

Vairavimo instruktorė: koks čia virusas?

„Nežinau, kas darosi tuo momentu tokių vairuotojų galvose. Ar tai pinigai ir jų ekonominis statusas susuka galvą taip? Nes paprastų automobilių, atiekančių tokius beprotiškus manevrus, neteko pastebėti. O gal tai tiesiog nepagarba kitiems? Nes vargu kas savo noru atvažiuoja šiaip sau pastovėti kamštyje. Visi nori greičiau pasiekti savo namus, šeimas, bet kantriai laukia, kol galės pajudėti“.

TAIP PAT SKAITYKITE: BMW vairuotojas policijai parodė iškeltą vidurinį pirštą: kokią didžiausią baudą gali gauti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius