-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 14

Amerikiečiai rado būdą pigiau gaminti ličio jonų akumuliatorius

Kalifornijos universiteto mokslininkai teigia atradę būdą, kaip geriau išnaudoti ličio jonus, kuriant baterijas. O tai gali atpiginti automobiliams skirtų akumuliatorių gamybą ir sutrumpinti baterijų įkrovimo laiką.
Ličio jonų akumuliatorius
Ličio jonų akumuliatorius / Gamintojo nuotr.

Kol kas mokslininkai tiksliai nežino, kas būtent vyksta tarp ličio jonų, todėl kuria per dideles baterijas. Taip pat dėl nežinojimo negalima sukurti technologijos, kuri leistų tokias baterijas įkrauti greičiau. Gali būti, kad artėja perversmas. Mokslininkai sukūrė matematinį algoritmą, kuris paaiškina, kaip veikia sudėtingas ličio jonų pasaulis. Tai gali padėti ličio jonų akumuliatorių kainas sumažinti 25 proc., o įkrovimo laiką sutrumpinti dvigubai.

Mokslininkai teigia, kad jeigu tiksliai žinotume, kad vyksta baterijų viduje, tuomet būtų galima veikti arčiau maksimalios ličio jonų darbo ribos. O tai reiškia, kad būtų galima ženkliai sumažinti ličio jonų akumuliatorių dydį ir svorį. Tai neišvengiamai pakeistų ir elektromobilių bei hibridų pasaulį, nes šiuo metu didžiausios jų problemos – tai sunkūs ir dideli akumuliatoriai bei ilgas akumuliatorių įkrovimo laikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius