-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2020 m. Nacionalinė viktorina internete įvyko: rezultatai – Kovo 11-ąją

Sveiki atvykę į 15min organizuojamą internetinę Nacionalinę viktoriną! Nacionalinė viktorina – tai Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga portalo 15min jums parengtas net 120-ies klausimų testas. 15min kviečia išspręsti šį testą ir paminėti Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį kitaip negu visada – pasitikrinant žinias ir sužinant kai ką naujo apie Lietuvą. Kadangi pagrindinis internetinei viktorinai skirtas laikas baigėsi, į prizus pretenduoti nebegalėsite, tačiau galite viktorinos užduotis išspręsti savo malonumui.
Nacionalinė viktorina
Nacionalinė viktorina

Testą rasite šiek tiek žemiau. Bet pirmiausia – taisyklės. Atidžiai jas perskaitykite.

Internetinę Nacionalinę viktoriną sudaro 120 klausimų. Jie yra iš labai įvairių sričių – apie Lietuvos geografiją, gamtą dailę, muziką, kiną, literatūrą, politiką, sportą, ekonomiką, lietuvių kalbą... Visus klausimus vienija tik vienas bendras dalykas – jie visi yra apie Lietuvą.

Visiems klausimams atsakyti turėsite valandą. Tai reiškia, kad vienam klausimui galite skirti vidutiniškai maždaug pusę minutės. Laiko skaičiavimas prasidės, kai išvysite pirmąjį klausimą.

Nacionalinė viktorina 15min portale atsirado kovo 7 d. 19 val. ir portalo pirmame puslapyje pasiekiama buvo iki kovo 8 d. 19 val. Per šias 24 valandas buvo galima išsprendus viktoriną pretenduoti į prizus. Tiesa, viktorinos užduotis savo malonumui spręsti galite ir dabar.

Rekomenduojame užduotis spręsti ne telefone, o kompiuteryje – bus patogiau.

Kiekvienas klausimas turės keturis atsakymų variantus. Išvydę klausimą ir variantus, pasirinkite tą, kuris jums atrodo teisingiausias.

Klausimai pateikiami atsitiktine eilės tvarka. Tai reiškia, kad kiekvienam žmogui klausimų eilės tvarka bus vis kitokia.

Laikmačio sustabdyti negalima. Visus 120 testo klausimų turite atsakyti vienu prisėdimu, per valandą.

Atsakę į visus 120 klausimų, sužinosite, kiek ir kuriuos iš jų atsakėte teisingai. Kol viktorinos spręsti nebaigsite, atskirų klausimų atsakymai rodomi nebus.

Geriausiai viktorinoje per pagrindinį jai skirtą laiką pasirodę asmenys bus paskelbti kovo 11 d.

Be to, 15min prizus gaus ir penki peratsitiktine tvarka atrinkti visus viktorinos klausimus per 24 valandų laikotarpį kovo 7-kovo 8 d. išsprendę ir savo duomenis nurodę portalo skaitytojai – nepriklausomai nuo jų rezultato. Juk svarbiausia – dalyvauti ir sužinoti ką nors naujo!

Norėdami išvysti pirmąjį klausimą ir pradėti spręsti, žemiau spauskite „Pradėti“. Sėkmės!

Atsakę į visus klausimus ir pasirinkę „Rodyti atsakymus“ luktelėkite kelias minutes, kol atsakymai užsikraus – kadangi klausimų daug, tai gali šiek tiek užtrukti.