Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 25

10 mažiausių šunų veislių pasaulyje

Štai sąrašas tiems, kurie ieško mylimiausio ir geriausio draugo ir namuose nori laikyti nedidelį gyvūną. Šuniukas apsups jus meile ir bus ištikimas bei visada šalia!
Nykštukiniai pudeliai
Nykštukiniai pudeliai / 123RF.com nuotr.

Čihuahua

Čihuahos yra vieni mieliausių mažų šuniukų. Šis mielumas yra jų beprotiško populiarumo kaltininkas. Nors yra mažyčiai, tačiau gerai žinoma, jog čihuahos turi didelio šuns charakterį mažame kūne, rašoma celebstube.info.

Gali būti įvairių spalvų kailio, trumpaplaukiai ar ilgaplaukiai. Šios veislės pavadinimas kilęs iš Čihuahua valstijos Meksikoje. Čihuahos itin lengvai ir greitai prisiriša prie savo šeimininkų, tačiau nepatartina jų auginti, jei turite mažų vaikų – šių šunų kaulai labai trapūs ir maži vaikai netyčia gali šuniuką stipriai sužaloti. Šie šunys yra protingi ir meilūs, tačiau nestokoja ryžto ir pasitikėjimo savimi.

„Scanpix“ nuotr./Čihuahua veislės šunelis net du kartus pasikėsino į gražuolės Monikos Balionytės nosį.
„Scanpix“ nuotr./Čihuahua veislės šunelis net du kartus pasikėsino į gražuolės Monikos Balionytės nosį.

Prancūzų buldogas

Prancūzų buldogai yra maži mieli „šikšnosparniukai“ išsiskiriantys savo unikalia išvaizda. Sveria apie 9-12 kilogramų ir paprastai nebūna didesni nei 30 centimetrų. Ši veislė pasižymi apvalia krūtine, trumpu kailiu, suplotu snukiu ir „firminėmis“ ilgomis ausimis.

Nors ir nedideli, šie šunys pakankamai raumeningi. Buldogų šuneliams, kol jie dar jauni, reikalinga tinkama socializacija ir dresūra. Triukus išmoksta greitai ir yra itin protingi. Teisingai dresuojant, tai būtų puikus šuo auginti bute, kadangi ši veislė nedaug loja. Šie šunys yra žaismingi, budrūs, meilūs ir puikiai sutaria su vaikais.

123RF.com nuotr./Mergina su prancūzų buldogu
123RF.com nuotr./Mergina su prancūzų buldogu

Pomeranijos špicas

Šie šunys taip pavadinti dėl Pomeranijos regiono Vokietijoje. Ši veislė turbūt yra viena mažiausių iš mažiausių ir netinkama auginimui, jei turite mažų vaikų – jie netoleruoja jokio šiurkštumo.

Šios veislės šunys paprastai pasižymi draugiškumu, gyvybingumu, tačiau kitų šunų akivaizdoje gali pasidaryti agresyvūs „kompensuodami“ savo mažą stotą ir bandydami kažką įrodyti. Pomeranijos špicai yra viena populiariausių veislių JAV. Turime pripažinti – tai vieni mieliausių gyvūnų pasaulyje.

Fotolia nuotr./Pomeranijos špicų mažyliai
Fotolia nuotr./Pomeranijos špicų mažyliai

Bostono terjeras

Bostono terjerai yra maži padaužos. Kaip ir prancūzų buldogai, nors ir maži, tačiau raumeningi. Kūnas kampuotas – snukis kvadratinis, plati krūtinė ir trumpa uodegėlė. Sveria tarp 4–11 kilogramų. Bene svarbiausias dalykas pradėjus auginti šios veislės šunį – nedelsiant pradėti jį socializuoti. Šie šunys labai jautrūs šeimininko balso tonui ir išmoksta triukus itin lengvai.

Tai puikus šeimos šuo – žaismingas, mielas ir pilnas meilės. Verta paminėti, jog šių šunų kailis itin trumpas, todėl patartina juos auginti viduje, šaltuoju metų laiku aprūpinti drabužėliais, nes ekstremalios oro sąlygos gali stipriai pakenkti.

Fotolia nuotr./ Bostono terjeras
Fotolia nuotr./ Bostono terjeras

Jorkšyro terjeras

Jorkšyro terjerai buvo išvesti XIX amžiuje Jorkšyre, Anglijoje, gaudyti žiurkėms. Šie šunys, atrodo, nesuvokia, jog yra mažyčiai ir yra visada pasiruošę nuotykiams. Visada energingi, apsukrūs, ištikimi ir drąsūs. Jorkšyro terjerai yra tobuli auginimui bute, jiems nebūtinas atskiras kiemas, jie sugeba būti aktyvūs ir viduje.

Šie šunys jautrūs šalčiui ir mėgsta šiltą klimatą. Ši veislė mylima dėl savo šilkinio ilgo kailio ir paprastai nesveria daugiau nei 3 kilogramų. Pasižymi maža galva, V formos ausimis ir juodomis akutėmis - sagutėmis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jorkšyro terjeras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jorkšyro terjeras

Garbanotasis bišonas

Bišonai yra maži mieli padarėliai, kurių veislė buvo išvesta Ispanijoje. „Bichon Frise“ ispaniškai reiškia „garbanotas šuo“. Ši veislė pasižymi draugiškumu, protu, žaismingu ir nesibaigiančiais geros nuotaikos rezervais.

Kūnas mažas, kompaktiškas, padengtas tankiu garbanotu baltu kailiu. Bišonų galvos apvalios, uodegos ilgos ir kūno linijos aptakios. Primena miniatiūrinius pudelius. Pirmas dalykas, dėl ko žmones traukia bišonai – tai jų temperamentas. Šie šunys yra visad laimingi, mylintys visus ir viską aplink, bei pasižymintys neišsenkančia kantrybe. Natūraliai bendraujantys ir lengvai priimantys dresūrą susidraugauja ir su vaikais, ir su kitais gyvūnais šeimoje.

123RF.com nuotr./Garbanotasis bišonas
123RF.com nuotr./Garbanotasis bišonas

Maltos bišonas

Maltos bišonai yra itin smulki šunų veislė kampuotu kūnu, kuris padengtas šilkiniu, lygiu, ilgu, baltu kailiu, kuris neretai gali ir beveik siekti žemę. Šios veislės išskirtinumas yra tas, jog jie nesišeria, taigi tinkami auginti žmonėms, kuriuos šunų kailis alergizuoja. Minusas – jiems išdresuoti reikia daug ryžto, kantrybės ir ištvermės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mažytis Maltos bišonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mažytis Maltos bišonas

Mopsas

Mopsai – kupini laimės šuniukai. Jie garsūs dėl savo raukšlėto suploto snukio, o lotyniškas veislės pavadinimas „pug“ reiškia kumštį. Sakoma, kad dėl to, nes snukis primena žmogaus kumštį. Užauga iki 30 centimetrų ir sveria apie 6-9 kilogramus. Apvali suplota galva, apvalios didelės akys, mažytės ausys ir susisukusi uodega yra šių šunų bruožai. Jautrūs šeimininko balso tonui ir itin lengvai pasiduodantys dresūrai.

Alfredo Pliadžio nuotr./Jaunieji mopsiukai
Alfredo Pliadžio nuotr./Jaunieji mopsiukai

Nykštukiniai pudeliai

Geras temperamentas ir klasikinis pudelio grožis šią šunų veislę kelia į populiarumo aukštumas. Šie šunys yra aktyvūs ištikimi, protingi ir budrūs. Ilgaamžis populiarumas – Prancūzijoje ši veislė populiari nuo 1500 metų. Auga iki 25 centimetrų ir sveria nedaug – paprastai tarp 3 ir 4 kilogramų.

123RF.com nuotr./Nykštukiniai pudeliai
123RF.com nuotr./Nykštukiniai pudeliai

Shih Tzu

Shih Tzu yra vieni mieliausių ir populiariausių šunų veislių pasaulyje. Taip pat – viena mažiausių. Tiksli šios veislės kilmė nežinoma, tačiau numanoma, jog išvesta Tibete ir paskui ištobulinta Kinijoje. Šie šunys budrūs, mėgstantys pasivaikščiojimus, mylintys ir ištikimi. Shih Tzu šeimininką papirks savo didelėmis akimis ir jau tada beliks šį šunį tik lepinti ir glostyti be sustojimo.

Fotolia nuotr./Shih Tzu veislės šunelis
Fotolia nuotr./Shih Tzu veislės šunelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius