-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 29

Parke išmėtyti šunų skanėstai išgąsdino panevėžiečius: prakalbo apie specialiai nuodijamus gyvūnus

Socialiniuose tinkluose išplito informacija apie galimai Panevėžyje specialiai nuodijamus šunis. Išplatintame pranešime buvo teigiama, kad panevėžiečiai gyvūnų mylėtojai turėtų atkreipti dėmesį į viename miesto parke esančiame šunų voljere primėtytus neaiškios kilmės skaniukus šunims. Buvo teigiama, jog juose gali būti specialiai pridėta nuodų.
Parke išmėtyti šunų skanėstai išgąsdino panevėžiečius
Parke išmėtyti šunų skanėstai išgąsdino panevėžiečius / www.jp.lt nuotr.

Panevėžio miesto Mopsų bendruomenės atstovas Tomas Morkūnas ramino panevėžiečius teigdamas, kad šią klaidingą informaciją socialiniame tinkle paskleidė vienos šunų kirpyklos atstovai.

„Šia žinia pasidalino šunų kirpyklos atstovai, o po to pasklido informacija, kad skanėstai apnuodyti ir juos suėdę šunys gali apsinuodyti. Ir pats patikėjau – pasidalinau šia žinia. Sužinojęs, kad tai apgaulė, iškart išėmiau melagingą informaciją. Manau, negerai klaidinti žmones tokiomis informacijomis, kurios duoda daugiau bėdos nei naudos“, – pasakojo Tomas ir pasidžiaugė, kad jo augintinis sveikas ir tų skaniukų, nors jie ir neužnuodyti, neėdė.

Gelbėja apnuodytus

Rožyno veterinarijos klinikos gydytoja Gitana Latvėnaitė naujienų portalui JP pasakojo, kad teko ne kartą gelbėti apnuodytus augintinius.

„Negaliu teigti, kad tai dažnas Panevėžyje reiškinys, bet pasitaikantis. Į kliniką atvežami namų aplinkoje apsinuodiję šunys ir katės, o kartais ir apnuodyti viešoje erdvėje – pasivaikščiojimų metu. Tačiau tai ne dažni atvejai. Tiesa, pernai teko gydyti iš Pažagienių į kliniką atvežtą apnuodytą augintinį“, – prisiminė veterinarijos gydytoja.

Geriausiai vežti į kliniką

G.Latvėnaitė paaiškino, ką reikėtų žinoti ir kaip elgtis su apsinuodijusiu augintiniu.

„Jeigu iškart pastebėjote, kad augintinis apsinuodijo, reikia jį vimdyti. Tam tinka 2-3 proc. praskiestas vandenilio peroksidas. Tačiau geriausiai kuo greičiau vežti į veterinarijos kliniką, kur augintiniui bus suteikta tinkama pagalba“, – aiškino Rožyno veterinarijos klinikos gydytoja.

Gelbėjo ir netikrai apnuodytą

Veterinarei teko apžiūrėti netikrai apnuodytą šunį.

„Nežinau, ar tai tas pat atvejis, kurį jūs pasakojote. Atvežė pas mus neva apsinuodytą šuniuką. Po apžiūros ir vimdymo procedūros paaiškėjo, kad šuo neapsinuodijęs. Viskas baigėsi gerai, bet nesuprantu tokių pajuokavimų apie netikrus nuodus“, – kalbėjo veterinarijos gydytoja G.Latvėnaitė.

Pasitaikantys faktai

Faktai apie apnuodytus ir nugaišusius augintinius pasitaiko vis dažniau. Neseniai trenerį Dominyką Rukšėną palaužė sunki netektis – apsinuodijęs nuo lauke pribarstytų žiurkių nuodų, nugaišo jo mylimas šunelis, čempionas Maksas.

Tačiau tai nėra pavienis atvejis: prieš mėnesį Vilniuje 4 augintiniai nukentėjo nuo senamiestyje primėtytų pašteto gabaliukų su vaistais, o praėjus kiek laiko antakalniečiai savo grupėje reiškė užuojautą moteriai, kurios šunį taip pat pražudė išmėtyti žiurkių nuodai. Tokie gyvūnų apnuodijimo atvejai pasitaikė Ektrėnuose, Kėdainiuose.

Baudos

Pagal Baudžiamojo kodekso 310 straipsnį, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje numatoma, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1,2 tūkst. eurų. Padarytas pakartotinai, nusižengimas užtraukia baudą nuo 1,2 tūkst. iki 1,75 tūkst. eurų.

Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1,75 tūkst. eurų. Pakartotas nusižengimas užtraukia baudą nuo 1,75 tūkst. iki 2,3 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius