Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 10

Saugokite gyvūnus – oriniais šautuvais „medžiojamos“ katės

Feisbuko paskyroje tauragiškė Jurgita T. pasidalijo skaudžia žinia: jos katinėlis ne pirmą kartą iš kiemo grįžo sužeistas. Šįkart orinis šautuvas gyvūną kliudė pavojingai – prie pat akies. Moteris kreipėsi į siautėjančius beširdžius klausdama, kuo nusikalto jos išpuoselėta augintinė. Internautų pasipiktinimas įvykiu liejosi karšta lavos banga.
Aošima – kačių sala Japonijoje
Katės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Komentaruose žmonės dalijosi ir savo karčia patirtimi. Paaiškėjo, kad Aerodromo gatvėje, netoli Miltaujos ir Norkaičių kaime, jau daugelį metų siautėja oriniais šautuvais apsiginklavę kačių naikintojai, nuo jų ne kartą nukentėjo ir stambesni keturkojai – šunys.

Jolita guodėsi, kad kaimynas jos katytei pataikė į antakį, todėl ši beveik dešimtmetį nebemato viena akimi. Inga atviravo, kad pernai jos katinas grįžo su šautine žaizda galvoje.

Daiva graudinosi prisiminus, kad jos katinėlis, sužeistas tiesiai į akį, akimirksniu nukraujavo. Ona teigė, kad katės naikinamos jas apipilant automobiliuose naudojamu aušinimo skysčiu – gyvūnėlis laižosi, švarinasi kailiuką ir per dvi dienas žūsta. Kiti kėlė klausimą, kaip tokį žiaurumą su šaknimis išrauti iš visuomenės.

Smulkių gyvūnų gydykloje dirbantis Tomas Bartušis kalbėjo, kad apie tokius atvejus jam tekę girdėti. Su šautinėmis žaizdomis gyvūnėlių paskutiniu metu jis negydė, o Jurgitos minimą įvykį feisbuke matė. Veterinaro teigimu, tai pavojingi dalykai, nes iš orinio šautuvo išlėkęs šratukas gali sukelti rimtą pavojų gyvybei, suteikti gyvūnėliui kančių, jį suluošinti. Veterinaro nuomone, normalus žmogus taip nesielgia.

Ginklų parduotuvės „Gista“ savininkas Gintaras Starinskas teigė, kad orinius šautuvus galima įsigyti sulaukus 18 metų, pateikus tai įrodantį dokumentą, o leidimas tokiam ginklui nereikalingas. Jei orinis šautuvas sportinis, labai stiprus, tuomet leidimas būtinas.

– Orinis šautuvas veikia suspausto oro principu. Neatsargiai juo naudojantis arba tam neskirtose vietose, būnant neblaiviems yra galimybė rimtai susižeisti. Su tokiu šautuvu tobulinami šaudymo įgūdžiai šaudykloje. Tauragėje daug jų neparduodame. Vienareikšmiškai smerkiu šaudymą į gyvūnus, – atviravo ponas Gintaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius