Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

10 įstabiosios Audrey Hepburn grožio pamokų

Grožio kanonai kinta, tačiau jeigu pažvelgtume į auksinius Holivudo laikus, Audrey Hepburn ten tektų tikros karalienės vieta. Gracingi, dailūs, išskirtiniai veido bruožai, akį traukiantis stilius, vaidmenys, užkariavę pasaulį ir, žinoma, grožis. Audrey Hepburn – tikra ikona, o kaip ikonos puoselėdavo savo išvaizdą? Pasmalsaukime.
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn / „Scanpix“ nuotr.

1. Blakstienos

Kas gali būti nestilingiau nei sulipusios blakstienos, kurios primena musių kojeles. Audrey itin rūpindavosi savo akių grožiu, todėl storai tušu nuteptas blakstienas visuomet gerai iššukuodavo, kad atskirtų jas viena nuo kitos. Akių kontūro paryškinimas ir tankios blakstienos buvo kone vizitinė jos kortelė. O pasiekti tokį efektą nėra sudėtinga – naudokite specialias šukutes ir rinkitės tokį tušą, kuris nesulipina blakstienų.

2. „Arklio uodega“ taip pat gali atrodyti nepakartojamai

Tokią šukuoseną galite pasidaryti vos per kelias minutes, juolab, kad jai didelio talento nereikia. Tačiau tinkamai susirišusios plaukus jūs galite atrodyti išties pribloškiamai, kadangi „arklio uodega“ nubraukia kelis metus ir suteikia gracingumo. Audrey šukuosenoje gausu elegancijos, plaukai suguldyti į šoną ir tuomet dailiai sutvirtinti. Ir apskritai dailioji aktorė labai daug dėmesio skirdavo savo plaukų grožiui ir priežiūrai, kad šie blizgėtų ir atrodytų sveiki bei purūs.

3. Amžius – ne kliūtis

Nereikia bijoti išskirtinių drabužių, spalvų, jaunatviškumo, net jeigu manote, kad amžius ne tas. Svarbiausia paisyti kelių pagrindinių stiliaus taisyklių, juk Audrey atrodė stulbinamai ir sulaukusi 60-ties! Ji visuomet į stilių žvelgdavo per subtilios elegancijos prizmę. Taip pat aktorė nebijojo senti, nors ir nebuvo patenkinta raukšlėmis ar žilstančiais plaukais. Visgi ji suvokė, kad metai atneša neįkainojamos patirties. 

Vida Press nuotr./Aktorė Audrey Hepburn 1992-aisiais
Vida Press nuotr./Aktorė Audrey Hepburn 1992-aisiais

4. Natūralus antakiai visuomet madingi!

Dabar, kai nemaža dalis moterų vaikšto su siaubingais klouno antakiais, kurių neįmanoma nuplauti, vis daugiau damų atsisuka į natūralumą. Audrey antakiai greičiausiai tada buvo tai, ką šiandien galime pavadinti Caros Delevingne fenomenu. Natūralumas, natūralumas ir dar kartą natūralumas.

Taip pat skaitykite: Kaip atrodo blogi antakiai?

5. Garų vonelės veidui

Greičiausiai sutiksite, kad filmuose Audrey veido oda visuomet atrodydavo švytinti ir gaivi. To ji pasiekdavo pasirinkusi tam tikras grožio procedūras, šiuo atveju, garų voneles veidui 1–2 kartus per savaitę. Pasidaryti tokias labai paprasta – į verdantį vandenį įmeskite saują ramunėlių ar mėtų, o tuomet užsidengusios rankšluosčiu pabūkite 10–15 minučių. Tokios vonelės atveria poras ir padeda išvalyti odą.

6. Saugokite odą nuo saulės

Mes taip norime būti įdegusios, kad kepinamės saulėje kone be saiko, tačiau didžiausia bėda, kad saulės klaidos pasimato tik prabėgus daugeliui metų... Pigmentinės dėmės, raukšlės, odos sausumas tikrai nėra tai, ko nori moterys. Audrey taip pat neskubėjo pasiduoti saulės glamonėms, todėl paplūdimyje slėpdavosi po skėčiu. Beje, tai itin žavus ir elegantiškas aksesuaras!

Taip pat skaitykite: Ką derėtų žinoti, norint išvengti odos vėžio

7. Mažiau makiažo, mažiau ir metų

Sulaukusi 60-ies ši moteris atrodė taip pat žavingai, kaip ir būdama jauna. Ji puikiai žinojo – kuo lengvesnis makiažas, tuo jauniau atrodo veidas. Audrey puikiai suvokė, kad subtilūs potėpiai ir pastelinės spalvos kur kas geresnis pasirinkimas nei juodai apvestos akys, tamsūs šešėliai, ryškūs lūpų dažai.

„Scanpix“ nuotr./Audrey Hepburn
„Scanpix“ nuotr./Audrey Hepburn

8. Gryno oro stebuklas

Audrey sakydavo, kad grynas oras – kažkas nepakartojamo. Juolab, kad taip gražinate savo figūrą, be to, aprūpinate odą deguonimi. Trumpai tariant, dar niekam nepakenkė tokios malonios gryno oro vonios. 

9. Iškrovos dienos

Tokiomis dienomis moteris valgydavo daug daržovių, jogurtą, vaisius, nepamiršdavo vandens. Beje, aktorė niekuomet iš savo dietos neišmesdavo bulvių, kurios jai atstodavo ir duoną, ir sviestą, juk joje tekėjo anglų ir olandų kraujas.

Taip pat skaitykite: Holivudo žvaigždžių astrologas pataria, kaip sukurti harmoningus santykius šeimoje

10. Lengvas makiažo pagrindas

Audrey rinkdavosi lengvą makiažo pagrindą, kuris neužgožia natūralios odos išvaizdos ir spindesio. Juk nėra nieko dirbtiniau nei storas makiažo sluoksnis, primenantis kaukę. Be to, Holivudo dievaitė naudodavo birią pudrą, kuri yra lengvesnė ir atrodo natūraliau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius