-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 žingsniai, kad rankų oda žiemą būtų švelni. Šveitiklių receptai

Šaltuoju metų laiku nuo oro permainų kenčia mūsų oda, ypač atviros kūno vietos. Rankos yra viena tokių vietų, tad norint, kad jos būtų švelnios, neišsausėjusios, reikalinga tinkama kasdienė priežiūra.
Šąlančios rankos
Šąlančios rankos / Vida Press nuotr.

Mūvėti pirštines

Nesvarbu, kad Lietuvoje tikra žiema ir neatėjo, šaltukas kiek spustelėjo, bet nedidelis. Ir tokių orų užtenka, kad pakenktume savo odai. Tad einant į lauką visada reikėtų mūvėti pirštines.

Fotolia nuotr./Širdelė
Fotolia nuotr./Širdelė

Švelniai šveisti

Būtina pašalinti negyvas odos ląsteles, kad oda atsinaujintų. Tad ir žiemą rankas reikėtų švelniai nušveisti. Galite naudoti nusipirktą šveitiklį, o galite tokį pasigaminti ir namuose.

  • Kavos šveitiklis. 2 arbat. š. natūralios kavos sumaišykite su 1 arbat. š. grietinės ir 1 arbat. š. medaus. Gauta mase galima masažuoti ir rankas, ir alkūnes. Darykite tai minutę ar dvi, paskui nuplaukite drungnu vandeniu.
  • Kavos tirščių šveitiklis. 1 arbat. š. (su kaupu) kavos tirščių sumaišykite su 1 valg. š. alyvuogių ar bet kuriuo kitu virtuvėje turimu aliejumi. Šį šveitiklį taip pat galite panaudoti ne tik rankoms, bet ir alkūnėms, pėdoms ar net visam kūnui (tik tada reikės daugiau pasigaminti). Gauta mase plaštakas švelniai masažuokite minutę ar dvi, paskui nuplaukite drungnu vandeniu.
  • Cukraus šveitiklis. Sumaišykite 1 arbat. š. cukraus ir 1 valg. š. bet kokio namuose turimo aliejaus. Gauta mase masažuokite rankas apie 2 minutes, paskui nuplaukite drungnu vandeniu.
Vida Press nuotr./Rankų šveitimas kavos tirščiais
Vida Press nuotr./Rankų šveitimas kavos tirščiais

Minkštinti ir drėkinti

Jei laiką leidžiate patalpoje, kas kartą nusiplovus rankas reikėtų jas patepti drėkinamuoju kremu, nes oda nuo vandens ir muilo sausėja.

Viena geriausių priemonių rankoms minkštinti – bent kartą per savaitę pasidaryti šilto aliejaus vonelę. Procedūra labai paprasta:

  • pasirinkite norimą aliejų – alyvuogių, kokosų ar kurį kitą;
  • stiklinę aliejaus pašildykite naudojant metodą „indas inde“, kai indas su aliejumi įstatomas į didesnį indą su vandeniu;
  • pašildytą aliejų perpilkite į dubenėlį, kuriame būtų patogu pamerkti rankas;
  • rankas šiltame aliejuje laikykite apie 10–15 minučių. Jei norite, galite jų nesausinti, apsimauti medvilnines pirštines ir eiti miegoti. Ryte rankų oda bus ypač švelni.
Fotolia nuotr./Vonelė
Fotolia nuotr./Vonelė

Maitinti ir saugoti

Žiemą, kai pučia šaltas vėjas, lyja ar sninga, o lauke tenka būti be pirštinių, rankas reikia apsaugoti nuo oro permainų. Tad einant į lauką (jei ilgai planuojate ten būti ir žinote, kad teks ir pirštines nusimauti) jas derėtų patepti apsauginiu kremu. Apskritai žiemą geriau dažniau naudoti maitinamąjį rankų kremą – riebesnį. Žinoma, jei visą dieną leidžiate patalpoje, užteks ir drėkinamojo, nakčiai tepkite maitinamąjį.

Arba galite išmėginti procedūrą: jei rankas mirkėte šilto aliejaus vonelėje, kai jas nusausinsite, patepkite riebiu kremu ir apsimaukite medvilnines pirštines. Su jomis ir miegokite. Ryte rankų oda bus labai minkšta ir švelni.

Vida Press nuotr./Moteris tepasi rankas
Vida Press nuotr./Moteris tepasi rankas

Ir primename, kad norint išlaikyti rankas tokias, jog jas būtų miela liesti, nepaisant metų laikų, reikėtų:

  • atliekant namų ruošos darbus mūvėti pirštines;
  • rankas plauti po drungnu vandeniu, nes karštas sausina odą, o šaltas daro ją šiurkščią;
  • naudoti kuo geresnės kokybės arba natūralų muilą;
  • netrinti rankų rankšluosčiu, o švelniai nusausinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius