-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip prižiūrėti odą prieš ir po depiliacijos procedūrų?

Moterys jau nuo seniausių laikų atlieka depiliacijos procedūras. Senovėje šiai procedūrai atlikti buvo naudojamos nuodingų augalų sultys, netgi arsenas. Laimei, šiais laikais nuodų teptis ant odos nereikia, o ir depiliacijos būdų yra pačių įvairiausių. Kaip šią procedūrą atlikti tinkamai ir kaip jai pasiruošti, pataria mažų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė.
Moters figūra.
Moters figūra. / Fotolia nuotr.

Būtinas odos paruošimas

Prieš depiliaciją būtina tinkamai paruošti odą. Ruošiantis atlikti depiliaciją vašku, patariama kelias dienas prieš procedūrą pradėti drėkinti odą – tepti drėkinamuoju losjonu. Nuo jo oda ir plaukeliai taps minkštesni, todėl bus lengviau juos pašalinti.

Pasirinkti tinkamą būdą turėtumėte pagal odos tipą ­– jeigu oda sausa, patartina ją depiliuoti karštu vašku, vengiant skutimosi peiliuku, kadangi pastarasis dar labiau išsausins odą.

Be to losjonas apsaugos odą nuo depiliacijos procedūros šalutinių poveikių: odos išsausėjimo, sudirgimo, sumažins procedūros skausmą. Taip pat prieš depiliaciją patariama atlikti odos šveitimą ­– pilingą.

„Šveitimo metu būtų pašalinamos negyvos odos ląstelės bei senos odos perteklius, dėl to atsiveria plauko folikulas“, – paaiškina vaistininkė.

Kokį būdą rinktis?

Norint pašalinti plaukelius, galima rinktis vieną iš kelių būdų: depiliavimo vašku, skutimo peiliuku ar išrovimo epiliatoriumi. Pasirinkti tinkamą būdą turėtumėte pagal odos tipą ­– jeigu oda sausa, patartina ją depiliuoti karštu vašku, vengiant skutimosi peiliuku, kadangi pastarasis dar labiau išsausins odą. Jei oda yra tvirta ir elastinga, ją drąsiai galima depiliuoti elektriniu epiliatoriumi. Epiliatoriumi plaukeliai išraunami kartu su svogūnėliais, dėl to greitai neatauga – glotni oda išlieka apie 4 savaites. Tačiau ši procedūra gana skausminga ir reikalauja kantrybės.

Moterims patogiausias ir lengviausias depiliacijos būdas yra skutimasis peiliuku. Tačiau ši procedūra yra trumpalaikė – plaukeliai vos po kelių dienų sparčiai atauga.

Bėrimus sukelia infekcija

Dažna moteris, kuri plaukelius skuta, pastebi, jog po skutimosi neretai atsiranda odos bėrimų. Pabėrimai atsiranda dėl uždegimo, kurį sukelia infekcija. Jį reikėtų gydyti taip pat, kaip bet kurį odos sudirgimą.

„Bėrimus, kurie pasirodė po atliekamų depiliacijos procedūrų patariama gydyti alijošiaus žele ar terminiu vandeniu. Vietas, kuriose atsirado pabėrimai, švelniai patepkite šiomis priemonėmis. Jeigu bėrimas yra gausus ir pasirodę pūlinukai, rekomenduojama vartoti alerginius vaistus, kurie sumažins ne tik pačius bėrimus, bet ir odos niežulį“, – sako „Camelia“ vaistininkė I. Sauserytė.

Pastebima, jog bėrimai atsiranda būtent tokiose vietose, kuriose oda yra ploniausia ir jautriausia , nes skutimosi metu pašalinamos negyvos ląstelės. Pasak „Camelia“ vaistininkės I. Sauserytės, norint išvengti odos sudirgimų ir bėrimų, reikėtų nenaudoti vienkartinių peiliukų, kurie nors ir pigesni, tačiau yra

Odai sudrėkinti puikiai tiks ir terminis vanduo, kuris turi ne tik raminamųjų, bet ir alergijos ar niežėjimo mažinimo savybių.

neaštrūs, prastesnės kokybės. Dėl to norint švariai nuskusti, peiliukas yra stipriai spaudžiamas ir taip pažeidžiama oda.

Vengti karštų vonių

Po bet kurios depiliavimo procedūros, būtina tinkamai prižiūrėti odą, jog ši nesausėtų, netaptų dirgli.

„Nesvarbu, kokią depiliacijos procedūrą pasirinksite: vašku, skustuku ar epiliatoriumi, visais atvejais būtina drėkinti odą. Drėkinimui puikiai tinka įvairūs aliejai su alijošiumi, arbatmečio aliejai. Taip pat galima naudoti drėkinamuosius kremus, kurių sudėtyje yra šių aliejų. Odai sudrėkinti puikiai tiks ir terminis vanduo, kuris turi ne tik raminamųjų, bet ir alergijos ar niežėjimo mažinimo savybių“, – teigia „Camelia“ vaistininkė.

Svarbu pastebėti, jog po atliktos depiliacijos reikėtų vengti pirties ar karštos vonios, kadangi šios procedūros sudirgins ir taip jau pavargusią odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius