-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmetologė pataria, ką reikia žinoti apie aknę

Aknė (spuogai) – tai odos riebalinių liaukų veiklos sutrikimas, kai oda tampa spuoguota, inkštiruota. Ši lėtinė liga dažniausiai paūmėja rudenį, staiga atvėsus orams. Aknė pasireiškia įvairiai. Ligos forma priklauso nuo sergančiojo odos priežiūros, imuninės sistemos, prevencijos, gydymo ir kitų veiksnių.
Veido odos priežiūra
Veido odos priežiūra / Fotolia nuotr.
Foto PRO nuotr. / Kosmetologė Lilija Baltramiejūnaitė
Foto PRO nuotr. / Kosmetologė Lilija Baltramiejūnaitė

Apie aknę kalbamės su Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ kosmetologe Lilija Baltramiejūnaite.

– Kokio amžiaus žmonėms būdinga aknė?

– Akne skundžiasi įvairaus amžiaus žmonės, tačiau dažniausiai ji būdinga paaugliams. Suaugusiems žmonėms aknė neretai atsiranda dėl šių priežasčių:

  • genetiniai veiksniai,
  • sutrikusi hormonų veikla,
  • netinkamų odos priežiūros priemonių naudojimas (riebūs kremai, odą kemšančios maskavimo priemonės).

– Ką reikėtų žinoti apie šios ligos eigą?

– Aknė atsiranda dėl padidėjusio riebalinių liaukų aktyvumo. Riebalai, negyvos odos ląstelės, aplinkos nešvarumai ir netinkamos makiažo priemonės sulimpa tarpusavyje, suformuoja kamščius ir užkemša odos poras. Taip susidaro sąlygos plisti odos bakterijoms, kurios greitai dauginasi, sukelia uždegimą ir dirgina odą, suformuodamos uždegiminius aknės bėrimus – pūlinukus, skausmingus raudonus mazgelius ar didesnius pūlingus infiltratus – cistas. Sugijus bėrimams, lieka dėmės, o neretai ir randeliai.

– Ar aknės atsiradimui turi itakos kosmetikos priemones?

– Netinkamai parinktas veido priežiūros planas gali sukelti didesnę uždegiminę reakciją aknės pažeistose vietose. Taip pat reikia teisingai pasirinkti dekoratyvinę kosmetiką, kuri nekimš porų, leis odai kvėpuoti ir nesudarys palankių sąlygų aknės bakterijoms daugintis.

– Ar galima aknę gydyti savarankiškai?

– Nepatariu to daryti. Dažniausiai žmonės pasirenka netinkamus gydymo metodus, spaudo pūlinukus, todėl liga tik paūmėja. Visais atvejais reikia kreiptis į gydytoją dermatologą, kuris padės išsiaiškinti odos sutrikimą skatinančius veiksnius ir skirs reikiamą gydymą. Taip pat rekomenduoju apsilankyti pas kosmetologą, kuris atliks specialias gydomąsias procedūras (profesionalus veido valymas, rūgštiniai šveitimai, elektroporacija su mezoterapiniais kokteiliais, veido kaukės ir kt).

– Ar tiesa, kad aknę padeda gydyti atkuriamoji odos šveitimo sistema su medicininėmis rūgštimis?

– Taip, tiesa. Atkuriamoji odos šveitimo sistema su medicininėmis rūgštimis – labai veiksmingas paviršinio odos sluoksnio šveitimas, kuris ne tik gerina odos struktūrą, bet ir padeda šalinti įvairius jos trūkumus. Procedūrų metu naudojamos naujos kartos glikolio, pieno, migdolinė, salicilo ir TCA, piruvato  medicininės rūgštys, kurios:

  • gerina odos struktūrą;
  • mažina pigmentaciją;
  • gydo aknės spuogus ir koreguoja po jų likusius randus;
  • mažina bėrimus;
  • lygina smulkias raukšleles;
  • padeda užkirsti kelią odos senėjimui;
  • didina odos imunitetą;
  • šalina spalvinius defektus;
  • gydo keratozę;
  • mažina odos suglebimą.

Siekiant maksimalaus rezultato, atkuriamosios odos šveitimo sistemos su medicininėmis rūgštimis procedūros yra derinamos su kasdienės priežiūros priemonėmis namuose. Kiekvienu atveju procedūros komplektuojamos individualiai, atsižvelgiant į kliento odos poreikius ir toleranciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius