-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūpų priežiūra žiemą: kokių įpročių atsisakyti, kad jos nesausėtų ir neskilinėtų

Šaltuoju metų sezonu žmogaus oda reikalauja ypatingos priežiūros, kadangi tada ji yra linkusi sausėti, šerpetoti ar net skilinėti. Ne išimtis ir lūpos, kurių oda yra labai plona bei jautri, todėl esant dideliam temperatūrų skirtumui gali net sutrūkinėti.
Moters lūpos.
Moters lūpos. / Fotolia nuotr.

Kaip lūpas apsaugoti nuo šąlančio oro grėsmės, pranešime spaudai aiškina „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič.

Lūpas gražina lūpdažiais ir lūpų pieštukais

Šio vaistinių tinklo inicijuota apklausa parodė, kad moterys mėgsta pagražinti savo lūpas lūpdažiais, blizgiais, balzamais bei lūpų pieštukais. Apklausos metu respondentės nurodė, jog šiuo sezonu dažniau renkasi neutralias, matines spalvas. Tuo tarpu šventiniam laikotarpiui lūpų paryškinimui renkasi sodresnių, tamsesnių spalvų lūpdažius ar lūpų pieštukus.

Apklausai antrina ir vaistininkė K.Zacharevič, kuri teigia, kad viena perkamiausių lūpų priežiūros priemonių yra lūpų pieštukas.

Lūpas būtina nuolat drėkinti

Norint visada džiaugtis gražiomis, švelniomis lūpomis reikia nuolatos jomis rūpintis. Ypatingai žiemą, kai lauke būna šalta, vėjuota ir drėgna, o patalpose, kur prasidėjęs šildymo sezonas – šilta ir sausa. Tokie temperatūros kontrastai neigiamai veikia odą, kuri ir taip šaltuoju metų sezonu gamina mažiau lipidų. Dėl to ypač svarbu apsaugoti odą bei lūpas.

Apsaugoti lūpas nuo temperatūros svyravimų padės nuolatinis drėkinimas lūpų balzamu. „Lūpoms skirtas balzamas turi būti pagamintas riebaliniu pagrindu bei praturtintas A ir E vitaminais. Naudodami tokį lūpų balzamą, sudarysite didesnį apsaugos barjerą nuo šalčio. Be to, esant šaltai žiemai, kai yra sniego, nuo kurio atsispindi saulės spinduliai, arba aktyviai užsiimant žiemos sportu gryname ore, patartina įsitikinti, jog lūpų balzamo sudėtyje yra ir priemonių, kurios apsaugotų nuo saulės skleidžiamų ultravioletinių spindulių“, – teigia K.Zacharevič.

Signalizuoja apie vitamino B trūkumą

Pastebima, kad dažniausiai lūpos pažeidžiamos jas kramtant bei laižant, todėl šaltuoju metų laiku patariama kaip galima vengti šių dalykų. Žmogaus seilėse yra virškinimo fermentų, kurie pažeidžia apsauginį lūpų odos sluoksnį. Dėl šios priežasties jos greičiau išsausėja bei skilinėja.

Be to, pasak vaistininkės, lūpų skilinėjimas gali signalizuoti ir apie vitamino B trūkumą organizme. Todėl žiemos sezonu patariama papildomai vartoti vitaminą B bei valgyti produktus, kuriuose gausu šio vitamino: mėsą, brokolius, kiaušinius, sūrį, žuvį ir pan.

Gaivinamosios procedūros

„Labai svarbu tinkamai nuvalyti nuo veido bei lūpų odos makiažą, lūpdažio likučius ir tada lūpas padengti maitinančiu arba drėkinančiu lūpų balzamu. Žiemą lūpas tepti balzamu patarčiau kuo dažniau, ypač prieš išeinant į lauką“, – teigia K.Zacharevič.

Norint dar labiau sudrėkinti lūpas, patariama jas atgaivinti drėkinamosiomis kaukėmis. Jas galima padaryti iš įvairių vaisių. Ypatingai tam tinkamas papajos vaisius, kurio prinokusią masę sutrynus, užtepus ant lūpų ir palaikius apie 10–15 minučių, bus jaučiamas puikus rezultatas. Ši lūpų kaukė ne tik gera priemonė nuo lūpų suskilinėjimo, bet ir suteiks joms švelnumo.

„Fotolia“ nuotr./Lūpų pieštukas
„Fotolia“ nuotr./Lūpų pieštukas

Vyrai lūpomis rūpinasi dažniau?

Pasak vaistininkės, pastebima, jog vyrai savo lūpomis rūpinasi netgi dažniau, negu moterys. „Moterys kiekvieną dieną naudoja lūpoms skirtas gražinimosi priemones: lūpdažius, lūpų balzamus, blizgius bei pieštukus. Visų šių priemonių sudėtyje dažniausiai jau yra drėkinamųjų ir maitinamųjų priemonių. Todėl dailiosios lyties atstovės papildomai nebenaudoja lūpų balzamų. Tuo tarpu vyrai atšalus orams skuba pirkti lūpų balzamus ar kremus“, – teigia K.Zacharevič.

Gerti daug vandens

Vanduo – sveikatos šaltinis. Dėl to patariama jį gerti ištisus metus (ne tik vasaros sezonu, bet ir žiemą). Per dieną išgeriant apie 8 puodelius (2 litrus) vandens, žmogaus oda bei lūpos yra drėkinamos iš vidaus. Be to, vanduo padeda palaikyti elastingą, sveiką veido ir lūpų odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius