-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausios šukuosenos šį sezoną: plaukų stilistė įvardijo du modelius

Paklausta apie madingiausias šukuosenas šį šiltąjį sezoną, plaukų stilistė, technologė Eglė Saunorytė-Kinderienė sako, kad dabar vyrauja du pagrindiniai šukuosenų modeliai, kurie ypač madingi bus ir artėjančią vasarą.
Kerpami plaukai
Kerpami plaukai / 123RF.com nuotr.

„Wolf cut“, arba smarkiai iškarpyti plaukai

Vienas jų – smarkiai iškarpyti plaukai, arba, jei verstume pažodžiui iš anglų kalbos „wolf cut“ – būtų „vilko kirpimas“. Šis kirpimas, plaukų stilistės teigimu, dabar ypač madingas, o jo banga jau atsirita ir į Lietuvą.

Monikos Požerskytės nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė
Monikos Požerskytės nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė

Jo variacijų, pasak E.Saunorytės-Kinderienės, – visa galybė. Tokį kirpimą galima pritaikyti ir ilgaplaukėms, ir trumpesnių plaukų savininkėms.

Plaukų stilistė pasakoja, kad toks kirpimas yra tik modelinis – tai reiškia, kad modeliuojamas kiekvienai asmeniškai pagal poreikius ir plauko struktūrą. Ir įspėja – kad jis tikrai tiks ne visoms, o tai lemia ne tiek veido forma, kiek plauko struktūra:

„Šis kirpimas netiks toms damoms, kurios turi nedaug plaukų, kurių plaukai yra ploni, pažeisti. Tačiau jis labai tinka ir įdomiai atrodo toms, kurios turi banguotus, garbanotus plaukus, nes leidžia itin gražiai atskleisti bangų kritimą, natūralią plauko prigimtį.“

E.Saunorytės-Kinderienės teigimu, šis kirpimas atrodo labai stilingai, moderniai, įdomiai, neįpareigojančiai ir tinka ne tik jaunesnio amžiaus, bet ir brandesnėms moterims.

„Šio kirpimo formos – lengvos, neapibrėžtos, iškarpytos, jokių sunkių kirpčių, viskas plevena ore ir atrodo natūraliai, šiam įvaizdžiui sukurti nereikia jokių specialių pastangų – jis tiesiog toks yra“, – sako pašnekovė.

Tačiau, kaip pabrėžia plaukų stilistė, prieš keičiant įvaizdį ir prašant stilisto šio kirpimo reikia gerai apsvarstyti, ar tikrai to norite, įvertinti, kad plaukai bus gana smarkiai iškarpyti, o vėliau, norint vėl keisti šukuoseną, reikės laiko jiems ataugti.

„Šiam kirpimui būdingas tam tikras plaukų ilgių skirtumas: apatinėje pakaušio dalyje plaukai paliekami ilgesni, ties smilkiniais – trumpesni, viršugalvyje taip pat gali būti gana trumpi. Todėl tikrai reikėtų gerai apgalvoti, ar tokio kirpimo norite.

Tai labai gerai turėtų apsvarstyti ir šviesiaplaukės, kurios nuolat šviesina plaukus ir dėl to jų plaukai yra pažeisti, nes toks kirpimas turės įtakos plaukų apimčiai.

O jei esate ilgų plaukų šalininkė, norite didelės apimties, svorio, kad plaukų būtų daug, toks kirpimas jums netiks. Bet variacijos yra galimos“, – įspėja E.Saunorytė-Kinderienė.

Plaukai iki pečių ir ryškūs skyrimai

Kitas itin madingas kirpimas šį sezoną – plaukų ilgis iki pečių ar iki ausų, labai ryškus skyrimas. Tokių šukuosenų netrūko ir mados namų 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijų pristatymuose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Saint Laurent“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Saint Laurent“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/AP nuotr./„Dior“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/AP nuotr./„Dior“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

O, kalbant apie spalvas, plaukų stilistės pastebėjimu, mados namai vasarai daugiausia siūlė natūralias žemės spalvas, įvairius individualius atspalvius.

„Tos spalvos yra neryškios, prislopintos. O ryškios spalvos kol kas negrįžo“, – sako E.Saunorytė-Kinderienė.

„Scanpix“/„Sipapress“ ir „Scanpix“/SIPA nuotr./„Chanel“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai
„Scanpix“/„Sipapress“ ir „Scanpix“/SIPA nuotr./„Chanel“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai

Plaukų stilistė, apibendrindama šį sezoną madingus kirpimus, sako, kad vis dar išlieka tendencija, jog įvaizdis turėtų atskleisti žmogaus individualumą, išskirtinumą, ir priduria, kad ją pačią labai džiugina tai, jog visi tie įvaizdžiai atrodo gana natūralūs, neperkrauti kosmetikos ir jiems sukurti nereikia nei didelių pastangų, nei daug laiko:

„Todėl įvaizdis žmogui turi būti sukurtas taip, kad tiesiog būtų pabrėžta tai, ką jis turi natūraliai – kaip gamtos dovaną, jo neapkraunant nei produktų, priemonių gausa, nei įpareigojant tam kas kartą skirti daug laiko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius