-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtos plaukų spalvos, kurios pavergė stileivas: atspalviai ir patarimai, kaip dažyti

Rožiniai, geltoni, o gal ryškūs akvamarino atspalvio plaukai? Kodėl gi ne. Šį kartą trumpai apie tai, kokios spalvos, atspalviai ir dažymo stilius šiemet madingiausi tarp paauglių.
Madingiausios 2017-ųjų plaukų spalvos: Monika Pundziūtė (kairėje)
Madingiausios 2017-ųjų plaukų spalvos: Monika Pundziūtė (kairėje) / Deivido Bendžiaus ir Vida Press nuotr.

Kaip teigia salono „Yury“ plaukų stilistas Linas Bakšys, paaugliai dabar labai drąsūs ir nenuspėjami, net tėvams tenka juos raminti dėl plaukų dažymosi. Ir čia pat stilistas užsimena – kuo anksčiau pradėsi, tuo daugiau juos teks prižiūrėti ateityje, nes to reikalaus plaukų būklė.

Populiariausia – šviesinti

Kad ir ką manytume ar sakytume, kai į saloną užsuka mama su savo paaugle dukra, žibančiomis ir naujų spalvų trokštančiomis akytėmis, telieka įgyvendinti jos svajonę. Taigi – kokiomis spalvomis dažniausiai plaukus dažosi paauglės?

A post shared by Diego Santos (@diego_kabelos) on

„Populiariausias yra plaukų šviesinimas – visi šviesūs atspalviai. Sakyčiau, 90 proc. merginų plaukus šviesina ir tik 10 proc. dažo kokia nors kita spalva, – pasakoja plaukų stilistas L.Bakšys. – Dabar pirmoje vietoje – įvairūs pilki atspalviai, paskui seka violetiniai, mėlyni, vasarą ypač madingi mėtiniai, akvamarino – turbūt nuo Pundziūtės tapo madinga, rožiniai atspalviai.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monique
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monique
Romo Michailovskio, Deivido Bendžiaus nuotr./Monika Pundziūtė
Romo Michailovskio, Deivido Bendžiaus nuotr./Monika Pundziūtė

Anksčiau itin populiarūs buvę raudoni, ryži atspalviai, stilisto teigimu, dabar yra užleidę vietą mėlyniems, violetiniams ar net ryškiai geltonai spalvai, kuria dažomi plaukų galai.

Salono „Yury“ nuotr./Dažyti plaukai
Salono „Yury“ nuotr./Dažyti plaukai

Dažymo stilius

Paklaustas, kaip dabar madingiausia dažyti – sruogomis, galiukus ar visą galvą, L.Bakšys sako, kad rėmų nėra – madinga visaip.

Salono „Yury“ nuotr./Dažyti plaukai
Salono „Yury“ nuotr./Dažyti plaukai

„Galima kaip akcentą įdėti sruogų, galima dažyti tik galus arba dažyti šaknis – dabar madinga šaknis dažyti tamsiai pilka spalva, kuri pereina į mėlynumą. Apskritai perėjimas yra labai madingas: iš tamsiai pilkos į mėlyną ar violetinę, iš violetinės į mėlyną ir pan. Yra daug variacijų, ypač tarp šaltų atspalvių.

Salono „Yury“ nuotr./Dažyti plaukai
Salono „Yury“ nuotr./Dažyti plaukai

Jei dažoma rožine, ji irgi yra šaltoka, turinti tamsiai violetinio ar bordo atspalvio, o plaukų galai jau pereina į pastelinę spalvą. Taigi madingas ne tik perėjimas, bet ir perėjimas iš ryškios į pastelinę spalvą“, – apie tendencijas pasakoja stilistas.

Kuo dažytis pačioms namuose?

Dar pokalbio pradžioje užsiminęs apie ankstyvą plaukų dažymą stilistas patikslino: jis nieko prieš, jei tėvai leidžia, merginos labai nori, bet pripažįsta, kad dažnai būna gaila dažyti „šviežius“, gražius, nepažeistus plaukus. Todėl merginoms pataria pradėti tai daryti sulaukus 18 ar 19 metų arba išmėginti kitą alternatyvą – trumpalaikius, nuplaunamus dažus.

„Dabar yra atsiradę daug įvairiausių trumpalaikių dažų – balzaminių, purškiamų, kreidelių, tepamų, kurie skirti vienam ar dviem kartams. Merginos gali prisidaryti kokių tik nori fintų, tie dažai puikiai nusiplauna ir vėl galima džiaugtis savo natūraliais plaukais, – pataria plaukų stilistas.

Salono „Yury“ nuotr./Dažyti plaukai
Salono „Yury“ nuotr./Dažyti plaukai

– Jei esate šviesiaplaukės, viskas paprasčiau. Tačiau ir tamsiaplaukės gali pasidabinti kokia šviesia ar ryškesne sruoga. Pastebiu, kad merginos jau ir pačios žino tuos trumpalaikius dažus, eidamas mieste matau, kad būna prisipurškusios sruogų ir gana įdomiai atrodo.“

Kaip prižiūrėti dažytus plaukus?

Pasak pašnekovo, įprasta dažytų plaukų priežiūra turėtų būti tokia: galvą trinkti šampūnu, naudoti balzamą, kondicionierių arba plaukų kaukę. Labai svarbu prieš kiekvieną džiovinimą džiovintuvu ką tik išplautus drėgnus plaukus, ypač, jei šviesinatės, patepti aliejuku, kokiu nors serumu, nenuplaunamu kondicionieriumi (jis gali būti ir purškiamas), kad džiovinami plaukai būtų apsaugoti nuo karščio.

„Dažytam plaukui būtina suteikti kuo daugiau drėgmės, o ypač tai reikia daryti vasarą. Tad juos padrėkinti prieš kiekvieną džiovinimą yra tikrai būtina. Išdžiovinus nepakenks ir aliejukas, kuriuo galite patepti sausus plaukų galiukus“, – patarimus dalija L.Bakšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius