-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nišiniai aromatai: nuo pieninio danties iškritimo momento iki veido pudros pojūčio

Ne paslaptis, kad žmogaus kvapas yra vienas esminių komponentų, kuriantis bendrą asmens įvaizdį. Pasirinkti kvepalai byloja ne tik apie mėgstamų natų paletę, bet ir atspindi charakterio savybes. Uoslė yra vienas aštriausių jutimų, tad neretai būtent kvapai tampa mus traukiančiu, viliojančiu arba priešingai – atstumiančiu aspektu. Rinkoje siūlomų kvepalų paletė itin įvairi – nuo saldžių, lengvų ar tropinių vaisių kvapų iki aštrių, rytietiškų ar kai kurių jau ikoniškais tapusių žymių aromatų.
Kvepalai
Kvepalai / 123RF.com nuotr.

Vis dėlto, be mums įprastų kvapų natų, tokių kaip mediena, gintaras, muskusas, rožė, levanda, smilkalai ar šafranas, kvepaluose galime aptikti daug labiau netikėtų, o retkarčiais ir ypač nustebinančių sudedamųjų dalių. Kviečiame žvilgtelėti į keletą kvapų, kurie privers aiktelėti iš nuostabos, susižavėjimo arba nejaukumo.

Pirmojo pieninio danties netektis

Kūrėjui Serge'ui Lutensui neįprasti kvepalai toli gražu nėra naujiena, tad „Dent de Lait“ aromatas, primenantis pirmojo pieninio danties netektį, yra ne išimtis jo kūrybos paletėje. Ir taip, jūs supratote teisingai – būtent šį nostalgišką pirmojo danties praradimo pojūtį į jūsų atmintį nori sugrąžinti Serge'as Lutensas.

Pienas, metalai ir migdolai – tai elementai, turintys padėti jums sugrįžti į šį skausmingą, bet brangų vaikystės metą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nišinių kvepalų parduotuvė Kaune
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nišinių kvepalų parduotuvė Kaune

Prakaituojančios odos kvapas

To paties parfumerio – Serge'o Lutenso – kvepalai „Fleurs d‘Oranger“ taip pat gali būti pelnytai įrašomi greta subtiliausių ir unikaliausių aromatų. Tiesa, šįkart kalbame nebe apie ilgesingą vaikystės laikotarpį, anaiptol – kvepalai simbolizuoja prakaituojančios odos kvapą.

Nors skamba keistai, tačiau būtent toks ir buvo kūrėjo sumanymas. Žinoma, prakaitas šiuo atveju funkcionuoja ne kaip liaukų sekretas, išsiskiriantis po treniruotės, o kaip aistrą žadinantis dirgiklis.

Parinkęs saulėtą ir saldžią apelsinų natą bei kartu įpainiojęs seksualiai purviną kmyno pokvapį, Lutensas siekė erotika, intymumu ir vasaros kaitra pulsuojančio rezultato.

Dulkėtas Londono parkas

Dar vieną originalų kvapą siūlo „Miller Harris“, kurių kvepalai „Wander Through the Parks“ mus nukelia į dulkėtą, medžiais apsodintą Londono parką. Vietos, kur betoniniai keliai susitinka su dilgėlių krūmynais, užfiksuotos šių kvepalų pasakojamoje istorijoje, kurią seka augalų sakų ir sūraus greipfruto natos.

Kvepalai neabejotinai skirti trokštantiems ne tik sužadinti uoslę, bet ir nusikelti į autentišką, savitą erdvę.

Prancūziška veido pudra

Edmondas Coudray – tikra parfumerijos legenda, kūręs nišinius aromatus dar iki tai savotiškai nišai susiformuojant. Galima sakyti, jis pradėjo ypatingų, unikalių kvepalų kūrimo procesą ir jau nuo šio kūrėjo atsispyrė daugelis bandžiusiųjų tai daryti vėliau. Nuo 1822 m. kvepalus kūręs gydytojas-chemikas ir šiandien yra žinoma parfumerijos pasaulio pavardė, kurios palikimą tęsia kiti parfumeriai.

Šiandien šį įmonė gamina klasikinius, paties Coudray nubrėžtais kontūrais sekančius kvapus. Vėlgi grįžtame prie vietos ir istorijos – taip, kaip ankstesni kvepalai mus keldino į Londono parkus, taip „E.Coudray“ ant mūsų odos perkelia romantiškojo Paryžiaus aromatą.

123RF.com nuotr./Kvepalai
123RF.com nuotr./Kvepalai

Kvepalai „Iris Rose“ yra įkvėpti Paryžiaus ir siekia perteikti šio miesto atmosferą. Sujungę dvi brangias parfumerijos medžiagas – rožę ir vilkdalgį, geriau žinomą kaip irisas, kvepalų kūrėjai sukomplektavo subtilų prancūziškos pudros aromatą.

Brangiausia veido pudra, kurią jums kada nors yra tekę naudoti – tokį aromato pristatymą pateikia kūrėjai, tad nekyla abejonių, jog prancūziškos klasikos tradicijos su „Iris Rose“ yra genialiai išlaikomos. Taip pat kvepaluose galima užčiuopti saldumo ir vėsaus oro elementus.

Puošnios pokylių salės

Kitas aptarimo vertas parfumeris yra puikiai žinomas ir mūsų regione, o jo šedevrus galima įsigyti Lietuvoje. Tai armėniškų šaknų turinti prancūzų kilmės parfumerijos žvaigždė Maisonas Francisas Kurkdjianas. Įkūręs savo prekės ženklą palyginti neseniai – 2009 metais – Kurkdjianas jau spėjo užsitarnauti kvepalų žinovų, aukštuomenės ir apskritai žinomų žmonių simpatijas.

Maišantis itin subtilias natas ir išgaunantis rafinuotus aromatus, parfumeris tarsi perrašo nusistovėjusias kvepalų kūrimo taisykles, formuoja naujas ir savitas tendencijas.

Bene žymiausias Kurkdjiano darbas ir Lietuvoje gerai žinomi „Baccarat Rouge 540“. Jazmino, šafrano, kedro, gėlių ir ambros natos nukelia į puošnias pokylių sales, kurių lubose šviečia brangūs sietynai, o kartu girdimas susirinkusių svečių geriamo šampano taurių skambesys.

123RF.com nuotr./Kvepalai
123RF.com nuotr./Kvepalai

Iškiliausių asmenybių naudojami kvepalai

Siekiantiems kvepėti kaip vienas žymiausių XX a. rašytojų Ernestas Hemingway, Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton, Holivudo legenda Audrey Hepburn, Grace Kelly ar netgi Johnas bei Jacqueline Kennedy, turėtumėte rinktis „Krigler“ kvepalus. Prekių ženklo istorija išskirtinai turtinga ir gili, o kuriamų kvepalų kolekcija – itin plati bei turininga.

Vida Press nuotr./Audrey Hepburn filme „Breakfast at Tiffany's“ su „Givenchy“ suknele (1961 m.)
Vida Press nuotr./Audrey Hepburn filme „Breakfast at Tiffany's“ su „Givenchy“ suknele (1961 m.)

Nelengva būtų iš aromatų gausos išskirti vieną kvapą, tačiau „Patchouli 55“ simpatikų vardai kalba patys už save. Šiuos kvepalus naudojo mados ikona Jacqueline Kennedy ir dabartinė Švedijos princesė Victoria. Gintaras, pačiulis, vaisiai, muskusas ir vanilė – aromatai, naudojami šių kvepalų gamyboje.

Tai sofistikuotam skoniui pritaikyti kvepalai, leidžiantys atsidurti arčiau iškiliausių praeities ir dabarties asmenybių. Tiesa, yra sukurtas šių kvepalų naktinis, sodresnis bei kaprizingesnis variantas, tačiau už šią alternatyvą tektų sumokėti beveik 700 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius