-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 dalykų, kurių turistai neturėtų daryti Graikijoje

Ką reikėtų žinoti, jeigu ruošiatės kelionei į Graikiją? „The Culture Trip“ pateikia 10 patarimų, kurie palengvins kelionę, ir paaiškina, ko nevertėtų daryti nuvykus į Graikiją.
Graikija
Graikija / 123rf.com nuotr.

Bažnyčiose rodyti per daug nuogo kūno

Graikijoje begalė įspūdingų bažnyčių ir vienuolynų – tikrai užeisite bent į kelis. Atkreipkite dėmesį, kad tiek vyrams, tiek moterims reikėtų prisidengti kojas, kai kur moterims bus duodamos net skaros. Net jeigu nesate religingi, gerbkite šią taisyklę.

Kliautis tik kreditinėmis kortelėmis

Banko kortelės, žinoma, labai patogu, bet graikams patinka grynieji. Viešbučiuose ar didesniuose restoranuose nebus problemų atsiskaityti kortele, bet nuošalesnėse ir mažesnėse vietose, kurios nesulaukia daug turistų, arba net tradicinėse tavernose gali prireikti grynųjų.

Raukytis dėl rūkymo

Šalyje beveik pusė gyventojų rūko, tad nereikėtų stebėtis, kad draudimas rūkyti viduje neveikė – teko jį atšaukti. Laimė, geras oras šalyje dažnai rūkalius išvilioja į lauką, o ir patys keliautojai tikriausiai retai leis laiką restorano viduje.

Fotografuoti karinius objektus

Graikijoje, ypač Egėjo salose, netoli sienos su Turkija, daryti karinių objektų nuotraukas yra uždrausta. Laikykitės šios taisyklės, jeigu nenorite nemalonumų su pareigūnais.

Mesti tualetinį popierių į klozetą

Kiekviename Graikijos tualete rasite šiukšlių dėžę, tad popierių meskite į ją, o ne į klozetą. Prisiminkite – Graikija yra sena šalis, todėl jos kanalizacija irgi dažnai gali būti pagyvenusi.

Valgyti ar gerti metro Atėnuose

Atėnų gyventojai labai didžiuojasi savo metro. Ir ne be reikalo – ši sistema Graikijos sostinėje atrodo įspūdingai, palyginti su kitais Europos miestais. Atėniečiai čia laikosi taisyklių, pavyzdžiui, negeria ir nevalgo (vandenį gerti, žinoma, galima). Pakluskite joms ir jūs.

Rodyti mountza

Mountza – įžeidžiantis rankos gestas, kai ištiesiami visi vienos ar abiejų rankų pirštai, ir delnas atsukamas į tą žmogų, kurį norima įžeisti.

Liesti eksponatus

Jeigu nėra nurodyta kitaip, nelieskite eksponuojamų objektų muziejuose ar archeologinėse vietose. Dauguma jų tikriausiai šiaip ar taip bus už stiklo, bet jeigu ir ne, dažniausiai galioja taisyklė nefotografuoti jų su blykste ir neliesti. Jeigu abejojate – geriau atsiklauskite.

Prašyti sviesto

Prieš valgymą svečiams visuomet patiekiamas krepšelis duonos. Neprašykite sviesto – duona skirta pamirkymui į salotų dubenį. Beje, graikai paprastai pamirkytą gabalėlį atsilaužia, o ne kanda.

Valgyti tarptautiniuose greito maisto restoranuose

Graikija visame pasaulyje žinoma dėl sveikų ir skanių patiekalų – būtų nuodėmė to neišnaudoti ir valgyti mėsainius, kuriuos gali gauti bet kurioje pasaulio šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius