-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 geriausių pasaulio vietų nebrangiai kelionei

Kur vykti kitais metais? Jeigu pinigai neriboja, apsisprendimas yra gerokai lengvesnis. O jeigu nesinori vienai kelionei išleisti viso mėnesio pajamų? „Lonely Planet“ sudarė 10-uką vietų, į kurias reikėtų nuvykti kitąmet ir kurios nepradegins kišenės.
Lansarotė
Lansarotė / 123RF.com nuotr.

10. Hunanas, Kinija

123rf.com nuotr./Hunanas
123rf.com nuotr./Hunanas

Džangdziadzijėje – neįtikėtiname kanjone su keliais šimtais keistos formų viršūnių – 2016 m. atidarytas stiklinis pėsčiųjų tiltas paliks neišdildomą įspūdį. Fenghuangas – nuostabus istorinis miestas – kone kabo ant upės kranto. Verta aplankyti ir Čangšą, Mao Zedongo gimtąjį miestą. O kainos čia europiečiams ir amerikiečiams tikrai atrodys labai mažos.

9. Džeksonvilis, JAV

123rf.com nuotr./Džeksonvilis
123rf.com nuotr./Džeksonvilis

Džeksas, kaip jį vadina vietiniai, nepritraukia tiek turistų iš užsienio, kaip kitos vietos Floridoje, nors jis turi 35 kilometrus paplūdimių, gyvybingą meno ir gyvos muzikos pasaulį. Jo upes ir parkus galima tyrinėti pėsčiomis, dviračiu, o geriausia – plaukiant baidarėmis. Alkti neleis puikios kokybės ir nebrangūs barbekiu restoranai bei paplūdimio kavinės. Beje, ir viešbučių kainos čia yra mažiausios valstijoje.

8. Žemutinė Kalifornija, Meksika

123rf.com nuotr./Žemutinė Kalifornija
123rf.com nuotr./Žemutinė Kalifornija

Tai antras pagal ilgį pusiasalis pasaulyje. Verta ne tik šoktelti į gerai pažįstamas Tichuaną ar Tekatę, bet pasileisti ir gilyn. Šiaurėje galite pasinerti į vyno ragavimą, o piečiau mėgautis autentiškais meksikietiškais miesteliais, kurie nakvynę ir maistą siūlo netgi už labai priimtinas kainas.

7. Jungtinė Karalystė

Aistės Vaičiulytės nuotr./Edinburgas
Aistės Vaičiulytės nuotr./Edinburgas

Keliautojai gali pasimėgauti „Brexit“ vaisiais. Britų sprendimas trauktis iš Europos Sąjungos susilpnino svarą sterlingų, tad kelionė į Jungtinę Karalystę kainuoja mažiau. Ypač vertėtų pasinaudoti proga ir aplankyti Devoną, Kornvalį, Jorką, Batą ar Edinburgą. Beje, pigiau į šiuos miestus vykti ne mokyklos atostogų metu, kurios būna per Velykas, liepą ir rugpjūtį.

6. As Suvaira, Marokas

123rf.com nuotr./as Suvaira
123rf.com nuotr./as Suvaira

Pamilote Maroką? Bet Marakeše jau buvote? Vykite į as Suvairą. Sužavės siena apjuosto miesto siauros gatvelės, tradiciniai hamamai ir spalvos, spalvos, spalvos. Čia gaivinantis vėjas leis mėgautis ir buriavimu ar jėgos aitvarų sportu. O visų geriausia – maistas čia neįtikėtinai skanus, o jo kainos – labai priimtinos.

5. Lenkija

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Torunės senamiestis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Torunės senamiestis

Lietuviai dažnai keiksnoja Lenkiją, kai reikia ją pervažiuoti norint nuvykti tolyn į Vakarų Europą, bet stabtelkite – ir čia yra begalė vietų, kurias verta pamatyti. Krokuva sutraukia daug turistų, bet jų čia visgi mažiau nei Prahoje ar Berlyne. O ir viskas pigiau. Arčiau Lietuvos – nuostabus uostamiestis Gdanskas ir ilga Baltijos jūros pakrantė. Beveik čia pat ir Torunė, Liublinas, Tarnuvas. Galite slidinėti Zakopanėje arba stebėti bizonus Belovežo girioje – rinktis tikrai yra iš ko.

4. La Pasas, Bolivija

123rf.com nuotr./La Pasas
123rf.com nuotr./La Pasas

Įsikūręs svaiginančiame 3640 metrų virš jūros lygio aukštyje La Pasas yra viena geriausių vietų tingiam poilsiui – pasimokyti ispanų kalbos, pasimėgauti spalvingu gatvės gyvenimu ir Andų vaizdais. Pinigus skaičiuojantys keliautojai per dieną čia gali išsiversti su 25 eurais – mėgautis maistu turguose, o keliavimui rinktis dviratį ar savas kojas. Bet turistai čia nesijus atskirti nuo jiems įprasto gyvenimo – kuriasi madingos kavinės, viešbučiai – ir viskas už mažesnę kainą nei kitur.

3. Arizona, JAV

123rf.com nuotr./Arizona
123rf.com nuotr./Arizona

Nuotykiams Arizonoje patariama rinktis pakelės motelius, tuomet – nakvynę palapinėse ir vaikščiojimą kalnuose. Pasibaigus (rugsėjį–spalį) ar prieš (kovą–gegužę) prasidedant kelionių sezonui verta nuvykti į pietinį Didžiojo kanjono pakraštį – taip nereikės trintis su būriu turistų, o ir kaitra taip nealins. Į šiaurinį pakraštį siūloma vykti gegužę arba spalį.

2. Lansarotė, Kanarų salos, Ispanija

123rf.com nuotr./Lansarotė
123rf.com nuotr./Lansarotė

Per pastarąjį dešimtmetį vis daugiau savarankiškų keliautojų renkasi Lansarotę. Čia jų laukia puikiai išvystyta infrastruktūra – be vargo galima rasti nebrangią nakvynę ar transportą. Išskirtiniai šios vietos pliusai – tarsi Mėnulio paviršius atrodantis Timanfajos nacionalinis parkas, turistų nenugulinėti Orzolos paplūdimiai ir juodo smėlio laukai, kuriuose auginamos vynuogės.

1. Talinas, Estija

123rf.com nuotr./Talinas
123rf.com nuotr./Talinas

„Lonely Planet“ viso pasaulio keliautojams siūlo nuvykti į Taliną, tad lietuviai tikrai turi pasinaudoti tuo, kad jis – beveik ranka pasiekiamas. Jaukus, madingas, nebrangus – taip pristatoma Estijos sostinė. Pėsčiomis apkeliaukite senamiestį, apsistokite nebrangiuose viešbučiuose, svečių ar nuosavuose namuose ir atsiduokite Baltijos jūros panoramai nuo „Linnahall“ stogo. Nepamirškite ir Kalamaja rajono, kuriame kuriasi madingiausi ir kūrybingiausi vietiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius