Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 nuostabių vietų, kurios slepiasi Azijoje

Tailandas, Vietnamas, Indonezija – nemaža dalis lietuvių šiose šalyse jau buvo bent kartą. Vis dėlto Azijos žemynas mums dar nėra itin gerai pažįstamas. O kai kurios šalys unikalias vietas slepia net ir nuo tų, kurie po Aziją keliauja jau ne pirmą mėnesį.
Jaejamos salos Japonijoje
Jaejamos salos Japonijoje / Vida Press nuotr.

Kelionių portalas „The Culture Trip“ kviečia susipažinti su 10 jų ir aplankyti kitos savo kelionės į Aziją metu.

Koh Rong sala, Kambodža

Shutterstock nuotr./Koh Rong
Shutterstock nuotr./Koh Rong

Neįtikėtina, tačiau net ir džiunglėse galima rasti... dykumą. Būtent tokią unikalią vietelę surasite atvykę į Koh Rong salą Kambodžoje. Nors ši vieta nėra itin plačiai išreklamuota, turistams ji puikiai pritaikyta: balto smėlio paplūdimiuose įrengti patogūs nameliai, kavinės, restoranai. Tad diskomforto nepajus net ir prie 5* poilsio įpratę turistai. Kita vertus, saloje rasite ir „biudžetinio“ tipo nakvynės vietų.

Jaejamos salos, Japonija

Vida Press nuotr./Jaejamos salos Japonijoje
Vida Press nuotr./Jaejamos salos Japonijoje

Šios mažos salos yra ideali vieta nardytojams. Pasigrožėję povandeniniu pasauliu veiklos rasite ir ant kranto.

Radža Ampato salos, Indonezija

Vida Press nuotr./Radža Ampato salos Indonezijoje
Vida Press nuotr./Radža Ampato salos Indonezijoje

Pietryčių Azijos valstybė Indonezija – tikras rojus, mėgstantiems salas. Ši šalis jų turi net 17-18 tūkst. salų, iš kurių apie 6000 yra gyvenamos. Vienos tokių – Radža Ampato salos, kuriose galite rasti visko: ir urvų, ir lagūnų, balto smėlio paplūdimių, uolų ir net džiunglių.

Kiriromo nacionalinis parkas, Kambodža

Wikimedia Commons nuotr./Kirirom nacionalinis parkas Kambodžoje
Wikimedia Commons nuotr./Kirirom nacionalinis parkas Kambodžoje

Pušynais besidriekiantis takas, vedantis prie krioklių, prieš akis atsiveriantis Kardamono kalnų vaizdas – visa tai dovanos jums apsilankymas Kiriromo nacionaliniame parke Kambodžoje.

Champasak, Laosas

Vida Press nuotr./Čampasakas Laose
Vida Press nuotr./Čampasakas Laose

Ši vieta tokia įspūdinga, kad ne veltui ilgus metus buvo Laoso karališkosios šeimos pagrindinė atostogų vieta. Čia išvysite ne tik džiungles, bet ir susipynusią prancūzų kolonijinių laikų bei Laoso „medinukų“ architektūrą. Tai tikrai įdomi vieta.

Šiaurės Malukai, Indonezija

Vida Press nuotr./Šiaurės Molukai Indonezijoje
Vida Press nuotr./Šiaurės Molukai Indonezijoje

Ši vietovė Senovės islamo laikais buvo vienintelis pasaulyje gvazdikėlių šaltinis. Šis prieskoninis augalas buvo neįtikėtinai vertingas viduramžių Europoje. Kvepiančiais gvazdikėliais gydytos įvairiausios ligos ir negalavimai – nuo danties skausmo iki seksualinių sutrikimų.

Dabar, kai gvazdikėlių galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje bet kuriame pasaulio taške, į Šiaurės Malukai turistus traukia ne jie, bet nuostabus gamtovaizdis. Salose rasite ugnikalnių slėnių, krioklių. Tai ir įdomi vietovės istorija it magnetas traukia keliautojus.

Con Dao salynas, Vietnamas

Vida Press nuotr./Kon Dau salos Vietname
Vida Press nuotr./Kon Dau salos Vietname

Įdomus faktas: vienoje iš salų Con Son buvo didelis kalėjimas, kuriame kalinti žmonės tuomet, kai šalį valdė prancūzai ir amerikiečiai. Dabar čia visai kitaip – sala primena rojų. Laukiniai paplūdimiai, įlankos, miškai suteikia daug galimybių žygiams pėsčiomis, taip pat nardymo entuziastams.

Tailando įlanka, Tailandas

Vida Press nuotr./Tailando Įlanka
Vida Press nuotr./Tailando Įlanka

Sunkiausias dalykas čia bus išsirinkti salą ar salas. Nes jų čia šimtai! Jei esate naujokas Tailande, pradėkite nuo Ko Samui arba Ko Tao. O jei planuojate šalyje praleisti ilgiau nei keletą savaičių, keliaukite į Samui salyną – čia galėsite apsispręsti, ar norite įsikurti Tailande ilgesniam (arba visam) laikui.

Phong Nha, Vietnamas

Vida Press nuotr./Phong Nha urvas Vietname
Vida Press nuotr./Phong Nha urvas Vietname

Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas Phong Nha-Ke Bang nacionalinis parkas slepia vieną iš nuostabiausių šalies turtų: seniausius karstinius kalnus Azijoje. Susiformavę prieš 4 mln. metų jie iki šiol yra unikalūs savo požeminiais urvais, jų labirintais, perėjomis... Įdomiausia, jog turistų čia vis dar nėra daug. O tai Azijoje jau tampa nemenku privalumu.

Ella, Šri Lanka

Vida Press nuotr./Ela Šri Lankoje
Vida Press nuotr./Ela Šri Lankoje

Ši vietovė dovanos krūvą skirtingų įspūdžių, tereikia pasirinkti. Norite pažinti arbatą? Prašom. Apsilankyti kavos plantacijose? Irgi įmanoma. Jei norisi patirti kažką nepamirštamo, išbandykite kelionę traukiniu iki Ella uolos. Galiausiai pasirinkę žygį pėsčiomis pasieksite paslaptingus krioklius, šalia kurių galėsite atsigaivinti įšokę į vėsų kalnų „baseiną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius