-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 pačių aktyviausių atostogų maršrutų Europoje

Aktyvaus sporto ir laisvalaikio mėgėjams britų dienraštis „The Guardian“ siūlo susipažinti su įdomiausiais Europos maršrutais, tinkamais banglenčių, dviračių, jodinėjimo ir iškylų entuziastams. Taigi, patraukliausiųjų 10-ukas:
Ikoniškas Portugalijos pakrantės vaizdas
Ikoniškas Portugalijos pakrantės vaizdas / Bertos Tilmantaitės nuotr.

1. Banglentės ir joga Portugalijoje

Novaturo nuotr./Paplūdimys Algarvėje
Novaturo nuotr./Paplūdimys Algarvėje

Mėgautis banglente ir jogos pratimais patariama Algarvoje, esančioje Alžezur vietovėje. Ekologiškame kurorte sukurtos visos sąlygos, kad jūsų jogos pratimai vyktų tyloje ir susikaupime. Du kartus per dieną jūros pakrantėje jogos meistras veda pamokas. O kiek tolėliau čia mokoma ir banglenčių sporto gudrybių. Be to, svečiams siūlomas organiško maisto, auginamo čia pat, meniu. 

Daugiau apie Portugalijos paplūdimius ir banglentes skaitykite B.Tilmantaitės pasakojimą.

2. Jodinėjimas Italijoje

Čilento miestelyje, į pietus nuo Neapolio, įkurtas Nacionalinis „Čilento i Vallo di Diano“ parkas. Turistams čia siūlomas pasakiškas dienos pasijodinėjimas arkliais. Maršruto metu pamatysite nacionalinį parką, pakrantę, vietos kaimą, alyvuogių giraites ir laukines kalvas. Pradedantiesiems jojikams čia pat bus suteikta keletas jojimo pamokų. O po gana ilgų kelionių gryname ore svečiai kviečiami pasimėgauti italų virtuvės skanėstais.

3. „Multi aktyvus“ poilsis Sardinijoje

AFP/Scanpix nuotr./Aistringiausi pasaulio paplūdimiai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sardinija garsėja nuostabiais vaizdaisi

Po pasijodinėjimų Čilente galima persikelti į Sardiniją, kur siūloma tikrai daug įvairių pramogų gryname ore. „Lemon House“ siūlo rytinėje salos dalyje pasivažinėti dviračiais, jiems čia įrengti specialūs takai, be to organizuojami dviračių žygiai. Taip pat saloje galima palaipioti uolomis ir pasiplaukioti kajakais.

4. Kanojos irklavimas Švedijoje

Švedijos Dalslendo regione plyti daugybė ežerų, kur turistams siūloma paiškylauti kanojomis, nakvynei sustojant miškuose. Palapinės, irklai ir daugybė gamtos stebuklų: taip Švedija vilioja gamtos poilsio mėgėjus.

5. Dviračių žygiai Prancūzijoje

Smagiai minti dviratį siūloma vaizdingose trijų prancūzijos ežerų apylinkėse: Alpėse – Ženevos Anesyje ir Bruže.

6. Po Austriją kalnų dviračiais

VIDEO: Mountain Biking, walking in Austria (Zugspitze Arena)

Greičiausiai apie dviračių žygius Austrijoje mažai kas pagalvos, tačiau čia tikrai yra įdomių ir dar mažai žinomų maršrutų kalnų dviračiams. 822 m aukštyje esančiame Elmau kaime smagiai pasivažinėsite nuo kalniukų ir į juos, o pavargę galėsite prisėsti puodelio kavos vaizdingoje jaukioje kavinukėje.

7. Pasiplaukiojimas su delfinais Portugalijoje

Paplaukioti ir iki soties prisibendrauti su delfinais galima Portugalijos Azorų ežeruose. Turas siūlo bendravimą su delfinais, vandens iškylas ir paskaitą apie jūrinės augmenijos ir gyvūnijos saugojimą.

8. Jėgos aitvarai Ispanijoje

Geriausia vėją gaudyti Tarifo miestelyje, čia saulėta ir nuolat vėjuota. Šiame kurorte jus pasitiks gidai, kurie pamokys ir patars kaip gaudyti vėją ir čiuožti bangomis.

9. Žygiai ir iškylos Rumunijoje

A.`ileikio nuotr./Žygis į Rumunijos kalnus
A.Šileikio nuotr./Žygis į Rumunijos kalnus

Pasivaikščiojimų kalnais mėgėjai turėtų atkreipti dėmesį į Fagaraš kalnus Rumunijoje. Taip pat patariama nukeliauti ir į Piatra Craiului nacionalinį parką: jame gyvena vilkų, meškų, lūšių. Vaikštinėdami kvėpuosite gaiviu oru, ilsėsitės prie ledyno ežerų, stebėdami gražiai į begalybę nusidriakusias platybes.

10. Šiaurės Pašvaistė Suomijoje

Romantiškas ir kiek ekstremalus poilsis. Suomijos Nelim kaimelyje galima pasigrožėti Šaiurės Pašvaiste, paslidinėti, išsiruošti į žygį po laukinius miškus, galima net ir pabandyti išskalauti aukso kruopelyčių iš šaltinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius