Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

10 pasaulio paplūdimių, kurie patiks vandens sporto entuziastams

Vasaros atostogas sunku įsivaizduoti be malonaus poilsio paplūdimyje. Auksinis smėlis, krištolinis jūros vanduo ir palmės pavėsis tikrai padeda atsipalaiduoti nuo rutinos. Vis dėlto, ne visi žmonės mėgsta tiesiog gulinėti paplūdimyje ir nieko neveikti. Todėl šį kartą nusprendėme skirti straipsnį tiems, kurie renkasi aktyvų laisvalaikį, o net ir poilsį paplūdimyje įsivaizduoja kaip pašėlusį nuotykį. Susipažinkite su dešimtimi pasaulio paplūdimių, kuriuos itin vertina vandens sporto entuziastai!
Banglentininkas Portugalijoje
Banglentininkas Portugalijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sayulita paplūdimys, Meksika

Banglenčių sporto entuziastai tikriausiai sutiks, jog šiltos Ramiojo vandenyno bangos – tikrai vilioja. O jei prie viso to pridėtume auksinį smėlį bei šurmulio kupiną jaukų Meksikos miestelį, kuriame gausu spalvingų kavinukių, barų, o taip pat meno galerijų – gausime tikrą rojų žemėje, tiesa? Būtent toks yra Sayulitos miestelis ir jo paplūdimys! Nors pats miestelis nėra labai didelis (teigiama, jog pastoviai jame gyvena vos apie 5 tūkst. gyventojų), kasmet čia suvažiuoja daugybė banglenčių sporto mėgėjų.

Puiku dar ir tai, jog net jei ir nesate stovėję ant banglentės, tačiau visada norėjote išmokti „gaudyti bangas“ – Sayulitoje yra banglentininkų mokykla, kurioje profesionalūs treneriai gali išmokyti jus banglenčių sporto gudrybių. Puikus miestelis ir nuostabus jo paplūdimys – pasakiška vieta tiems, kurie nori aktyvių atostogų!

Shutterstock.com nuotr./Sayulita paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Sayulita paplūdimys

Canggu paplūdimys, Balis

Vos prieš dešimtmetį Canggu paplūdimys, esantis pietinėje Balio salos dalyje, – nebuvo itin populiarius. Čia stovėjo vienas maisto furgonėlis ir retsykiais užklysdavo romantiškų vaizdų ieškantys turistai, arba nuošalias bangas gaudantys vandens sporto entuziastai. Visgi, šiandien čia viskas kitaip!

Bangos vis dar tokios pat nuostabios, tačiau, sezono metu, paplūdimyje gausu sportininkų, kurie sužinoję apie puikų paplūdimį nusprendė jį aplankyti. Verslininkai taip pat nesnaudė, todėl šalia paplūdimio tikrai galima rasti puikių restoranų, užeigėlių, o netoliese netgi įsikūrė vandens pramogų parkas! Vandens sporto entuziastams tikrai rekomenduojame!

Shutterstock.com nuotr./Canggu paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Canggu paplūdimys

Famara paplūdimys, Lanzarotė

Lanzarotė – iš tiesų įstabi Kanarų salyno sala, kuri, iš pradžių kiek pribloškia, mat atrodo keista ir laukinė, visgi, pabuvojus ilgiau neįmanoma jos neįsimylėti! Uolų kalvos bei ugnikalnių krateriai kuria Mėnulio paviršių primenantį reljefą, o puikūs paplūdimiai džiugina palmių pavėsiais bei šiltu Atlanto vandenyno vandeniu.

Jei nuspręsite savo atostogų metu vykti į Lanzarotę, rekomenduojame aplankyti Famaros paplūdimį, esantį salos pietuose. Tai – tikras rojaus kampelis vandens sporto aistruoliams! Nedidelis vėjelis sugeba sukurti nuostabias bangas, kurias „gaudyti“ – tikras malonumas.

Shutterstock.com nuotr./Famara paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Famara paplūdimys

Waikiki paplūdimys, Havajai

Trumpai pabuvoję Europoje persikelkime kiek tolėliau – į egzotiškuosius Havajus! Sakoma, jog Kalifornija – vandens sporto entuziastų sostinė, tačiau Havajai – vieta, kurioje užgimė vandens sporto tradicija, todėl tai tarsi lopšys. Waikiki paplūdimys, kurį norime jums rekomenduoti, įsikūręs visai netoli Honolulu. Tai puiki vieta bangų „gaudymui“, mat Ramiojo vandenyno vanduo itin šiltas, todėl tikrai nenorėsite lipti iš vandens!

Šis paplūdimys atrodo tarsi iš atviruko, mat vanduo skaistaus dangaus mėlio spalvos, smėlis – baltas, o aukštos palmės linguoja nuo švelnaus vėjo. Beje, ši vieta pasižymi ir puikia urbanizacija, todėl greta paplūdimio rasite begalę gerų viešbučių, maitinimo įstaigų bei daug įvairiausių pramogų. Patikėkite mumis, Havajų neįmanoma neįsimylėti.

Shutterstock.com nuotr./Waikiki paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Waikiki paplūdimys

Bondajaus paplūdimys, Australija

Esame įsitikinę, jog bent kartą esate svajoję apie kelionę į Australiją! Be jokių abejonių, šią šalį rekomenduojame aplankyti, nes ši kelionė – neįtikėtina viso gyvenimo patirtis. Australija gali pasigirti daugybe dalykų, o vienas iš jų – puikūs paplūdimiai. Bene populiariausias iš jų – Bondajaus (Bondi) paplūdimys, esantis Sidnėjaus priemiestyje.

Jį renkasi tiek tie poilsiautojai, kurie nori ramaus laiko paplūdimyje, tiek patrakę vandens sporto entuziastai, kuriuos džiugina puikios bangos! Aplink paplūdimį įsikūrę daugybę restoranų, parduotuvių, siūloma įvairiausių pramogų – todėl jei nuspręstumėte pailsėti nuo bangų, tikrai rastumėte ką nuveikti.

Shutterstock.com nuotr./Bondajaus paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Bondajaus paplūdimys

Arugam įlanka, Šri Lanka

Šri Lanka – šalis, kuri traukia keliautojus dėl natūralaus gamtos grožio, nuostabaus augmenijos ir gyvūnijos pasaulio, arbatos plantacijų, įspūdingo senųjų kultūrų palikimo ir, žinoma, svaiginančio grožio paplūdimių, kurie gali pasigirti ne tik baltu ir auksiniu smėliu, tačiau ir itin šiltomis vandenyno bangomis. Nedidelis miestelis Arugam, esantis rytinėje Šri Lankos dalyje, kasmet pritraukia būrius vandens sporto entuziastų!

Atostogų sezonas čia prasideda ankstyvą kovo mėnesį ir tęsiasi iki pat vėlyvo lapkričio, todėl žmonių čia gausu beveik visus metus! Visgi, turime pastebėti, jog šio miestelio paplūdimio bangos – gana didelės, todėl jei esate pradedantysis vandens sportininkams, geriau rinkitės kitą paplūdimį.

Shutterstock.com nuotr./Arugam paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Arugam paplūdimys

North Canyon paplūdimys, Portugalija

Ir vėl grįžkime į Europą! North Canyon paplūdimys, esantis Nazare kaimelyje, – viena žymiausių banglentininkų vietų ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje! 2011 metais, vienas garsiausių pasaulyje profesionalių banglentininkų Garrett McNamara šiame paplūdimyje pasiekė Gineso rekordą, kai „pagavo“ iki tol aukščiausią bangą per visą istoriją! Tik turime įspėti, jog pradedantiesiems šio paplūdimio visgi nerekomenduojame. Bangos čia iš tiesų aršios!

Shutterstock.com nuotr./North Canyon paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./North Canyon paplūdimys

Cloudbreak paplūdimys, Tavarua sala, Fidžis

Ar žinojote, jog Ramiajame vandenyne esantis Fidžis – valstybė, kuri išsidėsčiusi net 322-ų salų salyne? Visgi, iš jų gyvenamos tik 106-ios.

Tavarua – nedidukė, širdelės formos sala, kurios plotas vos 120 tūkst. kvadratinių metrų. Įdomu tai, jog nors sala nedidelė, į ją plūsta galybė vandens sporto aistruolių: banglentininkai, nardytojai, baidarininkai, sportinės žvejybos meistrai – visus juos gundo puikus klimatas, graži gamta bei, žinoma, bangos ir povandeninio pasaulio lobiai. Cloudbreak paplūdimį išrinkome ne atsitiktinai. Jis gali didžiuotis aršiomis, milžiniškomis bangomis. Todėl jei didelės bangos – jūsų prioritetas, rekomenduojame!

Shutterstock.com nuotr./Tavarua paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Tavarua paplūdimys

Mentavajaus salų paplūdimiai, Indonezija

Jau aptarėme vienos iš Indonezijos salų, Balio, paplūdimį, kuris, esame tikri, sužavės vandens sporto aistruolius. Tačiau Indonezija gali pasiūlyti kur kas daugiau! Mentavajaus salos – net 70-ies salų grandinė, todėl vieną paplūdimį išskirti iš tiesų be galo sunku. Vandens sporto entuziastai renkasi atostogas Siberuto, Sipuros, Šiaurės ir Pietų Pagajaus salose, mat paplūdimiai čia – aukščiausios klasės.

Shutterstock.com nuotr./Mentavajus
Shutterstock.com nuotr./Mentavajus

Supertubes paplūdimys, PAR

Dar vienas kryptis, kurią renkasi daug vandens sporto entuziastų – Pietų Afrikos Respublika. Sakoma, jog į Supertubes paplūdimį, esantį Džefrio įlankoje, privalo nukeliauti kiekvienas bangų gaudytojas! Šioje vietoje ne tik renkasi būriai aistruolių, tačiau kasmet, birželio mėnesį, organizuojamas vandens sporto festivalis! Nors Džefrio įlanka garsina puikios bangos, čia tikrai yra ir daugiau veiklų. Miestelis garsėja puikiais jūros gėrybių restoranais, kasdien netoliese praplaukiančiais banginiais, kuriuos galima apžiūrėti iš tikrai labai arti, gražia gamta, turtingu gyvūnijos pasauliu. Tad jei esate vandens sporto entuziastas ir neįsivaizduojate savo atostogų be puikių bangų – rekomenduojame nuvykti į Pietų Afrikos respubliką!

Shutterstock.com nuotr./Supertubes paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Supertubes paplūdimys

Egzotinių kelionių specialistai kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius