Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

10 tobulų Europos paplūdimių poilsiui su vaikais

Poilsis su vaikais užsienyje – ne vienai šeimai didelis iššūkis. Puikiai suprantama, kad nuo pasirinkimo, kur ir kaip atostogauti, priklauso pagrindinis dalykas – tai bus puikus prisiminimas ar slogūs įspūdžiai. Vienas iš būdų ilsėtis su vaikais – tiesiog vykti su jais ten, kur šiltas oras ir vanduo, puikus paplūdimys vaikui pažaisti ir geros sąlygos jam turkštis pakrantėje. Taigi pristatome jums 10 vaikams draugiškiausių paplūdimių Europoje.
Chalkidikė
Chalkidikė / 123rf.com nuotr.

Patara

Tai yra vienas ilgiausių paplūdimių Viduržemio jūros baseine, ši Turkijos pakrantė driekiasi net 14 km. Kone tobulai šeimos poilsiui sukurtas gamtos kampelis – žydra jūra, smėlio paplūdimys, puikus priėjimas prie vandens ir aplink – išskyrus vieną mažą kavinukę, nė gyvos dvasios, tik gamta.

Pastarasis paplūdimys pasaulyje garsėja keliasi dalykais – nuostabiomis auksinėmis kopomis ir tuo, kad yra vienas iš itin retų paplūdimių žemėje, kur dėti kiaušinius dar atplaukia didžiagalviai vėžliai.

123rf.com nuotr./Patara
123rf.com nuotr./Patara

Chalkidikė

70–100 km nuo Graikijos Salonikų miesto yra Chalkidikės paplūdimiai, turistų linksniuojami kaip vieni nuostabiausių pasaulyje. Atokūs ir ramiam šeimos poilsiui puikiai tinkantys paplūdimiai išsidėstę trijuose pusiasaliuose – Kasandros, Sitonijos ir Atono.

Kasandros pusiasalyje turistai gali rasti per 20 įspūdingo grožio paplūdimių. Itin smulkus ir minkštas smėlis, žydras vanduo ir komfortas. Daugelyje paplūdimių galima rasti ir gultus su skėčiais, kad šeimos poilsis būtų dar patogesnis.

123rf.com nuotr./Chalkidikė
123rf.com nuotr./Chalkidikė

Vykstant į Kasandros pusiasalio pagrindinius kurortus šeimai reikėtų žinoti, kad ramybės bus mažiau, nes jie pritaikyti linksmybėms ir šėlsmui. Ieškant ramesnio poilsio reikėtų ieškoti atokesnių Haniotijo, Kalitėjos, ar Pefkochorijo miestų paplūdimių.

Visiškai šeimos ramybei ir idilei veikiausiai labiau tinka Sitonijos ir Atono pusiasaliai. Juose ne tik gausu egzotiškų pakrančių, kuriuose šeimos ramybės, laisvės ir privatumo niekas nedrums, bet yra ir senovinių griuvėsių, pasivaikščiojimas po kuriuos šeimai įsimins ilgam.

Zakintas

Zakintas – trečia pagal dydį Graikijos sala, kurios paplūdimius giria ne tik patys graikai, bet ir turistai. Tai – dar vienas puikus pasirinkimas šeimai. Minėtoje saloje šeima ras ne vieną vietą, kur ant puikaus ir minkšto smėlio, ošiant turkio spalvos jūrai ir šalia stūksant įspūdingoms uoloms galės susikurti savo oazę. Šeimos turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad ne vienas Zakinto paplūdimys pasižymi puikiu priėjimu prie jūros, kur tėvų prižiūrimi vaikai gali saugiai maudytis.

123rf.com nuotr./Zakintas
123rf.com nuotr./Zakintas

Apulija

Tinkamų vietų šeimos poilsiui galima rasti ir Italijoje. Apulija – labiausiai į pietryčius nutolęs Italijos regionas. Ramybę ir poilsį Apulijoje atras kiekviena šeima, atvykusi net su pačiu mažiausiu kūdikiu. Ramybės apgaubtas paplūdimys, aplink nedideli namukai, šalia – pušų miškai ir didžiulis Udžento nacionalinis parkas.

123rf.com nuotr./Apulija
123rf.com nuotr./Apulija

Įdomu ir tai, kad šioje dalyje dauguma viešbučių itin orientuoti į vaikus. Viešbučiai turi vaikų klubus, kuriuose atžalos suskirstomos pagal amžiaus grupes, o turiningas atžalų laisvalaikis – atsakingai suplanuotas. Svarbiausia yra viena, kad čia vaikai tikrai ras sau tinkamą užsiėmimą – ar ramiai būti paplūdimyje, gamtoje su tėvais, ar šėlti atsakingai prižiūrimoje vaikų kompanijoje. Šį regioną itin pamėgę patys italai ir vokiečių turistai.

Sen Žan de Liuzas

Atvykę į Prancūzijos šeimos poilsio rojų suprasite, kad būtent to ir ieškojote. Švelnus smėliukas, atsiveriantis kvapą gniaužiantis vaizdas, o svarbiausia – švelnios ir jūsų penkiamečiui nepavojingos bangos. Negana to, visai šalia paplūdimio įrengti nameliai šeimoms – kas gali būti geriau? Juk einant su vaiku į paplūdimį reikia pasiimti galybę daiktų, o ką nors pamiršti – taip lengva. Gyvenant tiesiog ant jūros kranto, tuo rūpintis tikrai nereikės.

123rf.com nuotr./Sen Žan de Liuzas
123rf.com nuotr./Sen Žan de Liuzas

Soljeris

Jei mėgstate kiek prabangesnį poilsį ir norite keliauti su kūdikiu ar paūgėjusiu vaiku – Soljerio pakrantė yra būtent jums. Visų pirma, tai yra vienintelis smėlėtas paplūdimys visoje vakarinėje Maljorkos pakrantėje. Tramuntanos kalnų papėdėje besidriekianti pakrantė apsupta tankaus miško. Tie, kurie nori ramaus poilsio – akivaizdu, atras savo, tačiau čia išsipildys ir kiek labiau miestiško poilsio norinčių tėvelių lūkesčiai, mat kavinių ir restoranų Soljerio pakrantėje taip pat yra.

123rf.com nuotr./Soljeris
123rf.com nuotr./Soljeris

Maljorka yra geras pasirinkimas ir aktyvesnei šeimai – palei jūrą driekiasi ilga pėsčiųjų promenada, kuria vakare su šeima galėsite pasivaikščioti, o galbūt – pasivažinėti dviračiu, mat tam Soljerio pakrantė yra puikiai pritaikyta.

Ribadeselja

Ribadeselja – dar vienas puikus pasirinkimas šeimos poilsiui Ispanijoje. Miestelis įsikūręs Ispanijos šiaurėje, Astūrijoje. Draugiškas ir ramus žvejų miestelis nuolat traukia pailsėti ne tik ispanų šeimas, bet ir kitų šalių turistus. Ramybė, jaukumas ir grožis, veikiausiai tokiais trimis žodžiais reikėtų apibūdinti šią vietą. Aišku, būtina paminėti ir pačių ispanų smaragdiniu vadinamą įspūdingą miestelio pakrantės ruožą.

123rf.com nuotr./Ribadeselja
123rf.com nuotr./Ribadeselja

Es Grau

Ispanija gali pasiūlyti ne vieną kryptį šeimyninėms atostogoms. Es Grau – Menorkoje esantis paplūdimys, kurį šeimos atostogoms itin dažnai rekomenduoja kelionių agentūros. Jei turite vaikų, kurie mėgsta ištisas valandas žaisti vandenyje, šis kryptis – būtent jums. Ilgas seklumos ruožas sukuria vaikams savotišką baseiną, kuriame jie gali žaisti, statyti smėlio pilis ir taškytis vandeniu, o tėvams dėl vaikų saugumo bus kur kas ramiau.

123rf.com nuotr./Es Grau
123rf.com nuotr./Es Grau

Praia do Barril

Portugalijoje, Algarvės regione, esantis paplūdimys – tikra vaikų svajonė. Čia – ne tik švelnus smėliukas ir jūra, bet ir daugybę atrakcionų mažiesiems. Tiesa, įdomybių čia atras ir suaugusieji – prie įėjimo į paplūdimį yra šimtai surūdijusių inkarų, išdėstytų tvarkingomis eilutėmis – tai paminklas tunų žvejybos pramonei. Įdomu tai, kad buvusi žvejybos įranga buvo panaudota kavinių, restoranų ir barų įrengimui.

123rf.com nuotr./Praia do Barril
123rf.com nuotr./Praia do Barril

Salema

Dar vienas Portugalijos gamtos stebuklas, puikiai tinkantis įsimintinam šeimos poilsiui – Salema. Kalbant apie vaikus, reikėtų pabrėžti, kad Salemos paplūdimys jiems labai draugiškas – jūra vos vos banguojanti, taigi – nėra pavojinga jauniesiems plaukikams bei puikiai tinkama šeimos žaidimui kamuoliu vandenyje.

123rf.com nuotr./Salema
123rf.com nuotr./Salema

Ir aišku, nuostabi ir nepakartojama gamta aplink – kuri paliks neišdildomą įspūdį kiekvienai šeimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius