Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkta 12 saugiausių salų Europoje šios vasaros atostogoms

Šią vasarą keliausime jau daugiau, laisviau ir lengviau. Bet net ir turint imunitetą nuo COVID-19 ar neigiamą testo atsakymą nereikia pamiršti, kad 100 proc. apsaugos niekas negali suteikti, tai būtina ir patiems saugotis, ir galbūt verčiau galvoti apie tas kryptis, kurios ekspertų laikomos saugiomis?
Madeira
Madeira / 123rf.com nuotr.

„European Best Destinations“ šios vasaros atostogoms siūlo rinktis Europos salas, kurios sėkmingai tvarkosi COVID-19 krizės metu. Atrinkta 12 salų, kuriose geriausiai derinamas poilsis ir saugumas.

Vertinant salas buvo atsižvelgiama į kelis veiksnius: mažą COVID-19 užsikrėtusiųjų skaičių visos pandemijos metu ir jau baigiant sudaryti sąrašą; kokių saugumo priemonių imtasi; ar pripažįstami skiepų sertifikatai.

„European Best Destinations“ atrinko tas kryptis, kur nuvykus nereikia laikytis saviizoliacijos, jeigu esate paskiepyti arba turite neigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Pirmoje sąrašo šalyje atsidūrė Madeira, po jos seka Graikijos, Kroatijos, Ispanijos salos.

Madeira, Portugalija

Iki gegužės pabaigos visi turizmo sektoriaus darbuotojai jau bus paskiepyti ir nekantriai lauks sugrįžtančių keliautojų. „European Best Destinations“ vertina, kad saloje sudarytos geriausios sąlygos saugioms atostogoms.

Madeiros valdžia siūlo ir nemokamus COVID-19 testus visiems atvykusiems – jais gali pasinaudoti ir atvykstantys, ir išvykstantys žmonės.

Saugiausia sala Europoje išrinktoje Madeiroje visos pandemijos metu buvo nedidelis užsikrėtusiųjų skaičius, taip pat sparčiai vykdomas vakcinacijos procesas, yra įvesti inovatyvūs sveikatos protokolai, iš kurių mokėsi ir kitos šalys.

Atvykus į Madeirą nereikia laikytis saviizoliacijos tiems, kurie yra visiškai paskiepyti, kurie per pastarąsias 90 dienų pasveiko nuo COVID-19, ir tiems, kurių koronaviruso atsakymas yra neigiamas.

Užsiimant veikla lauke – būnant paplūdimyje, leidžiantis į žygius, plaukiojant – kaukių nereikia. Viešbučiai, kurie įvertinti kaip „Saugūs ir švarūs“ (Safe and Clean) yra įsipareigoję laikytis griežtų higienos standartų.

„Tikra pionierė kovoje su COVID-19, Madeira traukia keliautojus ne tik dieviškais vaizdais, bet kartu ir ramybe, o tropinę salą galima lankyti visus metus. Egzotiška, sportiška ir madinga Madeira yra kryptis tiems, kurie ieško unikalių patirčių“, – rašo „European Best Destinations“.

Porto Santo, Madeiros salos, Portugalija

Antroje vietoje atsidūrė kita Madeiros sala – Porto Santo. Joje idealiai dera saulė, sveikatingumo atostogos, paplūdimiai, sportas ir poilsis.

Be to, Porto Santo paplūdimys anksčiau buvo įvardytas kaip saugiausias pasaulyje, tad šią salą EBD vadina unikalia vieta visame pasaulyje.

Čia galima mėgautis sveikatingumo paslaugas siūlančiais viešbučiais, kuriuose yra, pavyzdžiui, gydymas smėliu. Rasite ir unikalų golfo aikštyną, restoranus prie pat vandens ir galėsite gėrėtis fantastiškais saulėlydžiais.

Antipaxos, Graikija

123rf.com nuotr./Antipaxos, Graikija
123rf.com nuotr./Antipaxos, Graikija

Graikija buvo viena iš varomųjų jėgų žaliojo ES sertifikato kūrimo procese. Šalis jau paskelbusi, kad turizmo sezonui nuo gegužės vidurio panaikins didžiąją dalį apribojimų, paskiepytiems arba turintiems neigiamą COVID-19 testo rezultatą nereikės izoliuotis.

Graikija turi tūkstančius salų, ir tarp jų – vienos gražiausių Europoje. Sudarydami sąrašą EBD vertino COVID-19 statistiką, kad atrinktų tas salas, kurios žaliojoje zonoje išliko visos pandemijos metu.

Tokiomis buvo Korfu ir Antipaxos – nedidelė sala piečiau Paxos ir šalia Korfu. Ji lengvai pasiekiama iš abiejų.

Antipaxos garsėja savo paplūdimiais, tokiais kaip Voutoúmi – kur galima pasimėgauti egzotiškai atrodančiu turkio spalvos vandeniu. Balto smėlio paplūdimiai, krištolo skaidrumo vanduo ir vos 20 nuolatinių gyventojų populiacija – Antipaxos yra tarsi tobula „slapta sala“ COVID-19 pandemijos metu.

Korvo sala, Azorai, Portugalija

Korvo yra pirmoji sala pasaulyje, kuri paskiepijo visus savo gyventojus – visus 430. Vulkaninės kilmės sala Korvo yra mažiausia Azorų salyne, o joje galite atrasti retai išvystamą grožį. Ji ideali keliautojams, kurie ieško autentikos ir nori pabėgti nuo minios.

Ją lengva pasiekti iš Flores salos – tereikės 40 minučių plaukimo keltu.

Kreta, Graikija

Mažiau nei didžioji dalis Europos koronaviruso paveikta Kreta anksti ėmėsi priemonių, kad šią vasarą į ją galėtų saugiai grįžti keliautojai.

Priežasčių, kodėl verta rinktis būtent Kretą – begalės: Chanijos Venecijos uostas, Heraklionas su savo šventyklomis, Elafonisio rožinio smėlio paplūdimiai, Samarijos tarpeklis, žymioji lagūna... Tai tik kelios.

Kretą kartu su Kanarų salomis ir Malta net britų Užsienio reikalų ministerija paskelbė saugia kryptimi.

Flores, Azorai, Portugalija

123rf.com nuotr./Flores, Azorai, Portugalija
123rf.com nuotr./Flores, Azorai, Portugalija

Flores ir Korvo yra į Vakarus labiausiai nutolusios Azorų salyno salos. Gilūs slėniai ir aukšti kalnai, lagūnos, kurių krantus puošia hortenzijos, grotomis nusėti skardžiai, karštosios versmės, senieji ugnikalniai, vynuogynai ir ganyklos sukuria nepakartojamą Flores peizažą.

Malta

Maltos valdžia ėmėsi visų įmanomų priemonių, kad salą išlaikytų kuo saugesnę tiek vietiniams, tiek turistams šiam vasaros sezonui. Be to, giriami ir jos atsidavimas tvariam turizmui.

Visus metus maloniu klimatu ir saule traukianti Malta vadinama rojumi gamtos, istorijos, gastronomijos ir sporto mylėtojams. Ji yra viena mėgiamiausių krypčių ir tiems, kurie rudenį ar žiemą dar ieško saulės.

Šiemet Malta žada ir 200 Eur siekiančias išmokas turistams, kurie pasirinks būtent šią kryptį savo atostogoms.

Korfu, Graikija

Korfu vadinama gražiausia Jonijos jūros sala. Nuo uolėtų kalnų iki puikius kurortus siūlančios pakrantės – čia visi ras tai, ko ieško. Saloje puikiai dera Venecijos, Prancūzijos ir Britų palikimas, kurie salą valdė iki 1864 m., kai ji galiausiai susijungė su Graikija.

La Gomera, Kanarų salos, Ispanija

123rf.com nuotr./La Gomera, Kanarų salos, Ispanija
123rf.com nuotr./La Gomera, Kanarų salos, Ispanija

Mažiau turistinė nei Tenerifė ar Gran Kanarija, L Gomera traukia tiek gamtos mylėtojus, tiek įžymybes, kurios ieško atostogų vietos toliau nuo minios. Antra pagal mažumą Kanarų sala, turinti vulkaninius kalnus, net 600 km žygių takų, senovinius subtropinius miškus, skardžius ir paplūdimius, dėl išskirtinės savo gamtos yra paskelbta biosferos rezervatu, kuri žmonių veikla ir gamta harmoningai dera.

Korčula, Kroatija

123rf.com nuotr./Korčula, Kroatija
123rf.com nuotr./Korčula, Kroatija

Kroatija turi net 78 salas ir 524 salytes, kurias šalies turizmo ministerija paskelbusi saugiomis. Kroatija jau kurį laiką rengėsi save pozicionuoti kaip saugiausią kryptį vasaros atostogomis, pabrėždama galimybę poilsiauti salose.

Žemėlapyje www.safestayincroatia.hr pateikiamos salos, kurios visos pandemijos metu išliko žalioje zonoje. Viena jų – Korčula, vadinama „Mažuoju Dubrovninku“ dėl savo viduramžių aikščių, bažnyčių, rūmų ir pastatų. Traukia ji ir tankiu mišku.

Menorka, Balearų salos, Ispanija

Shutterstock.com nuotr./Menorka
Shutterstock.com nuotr./Menorka

Menorka, priešingai nei kitos Ispanijos Balearų salos, yra nesugadinta masinio turizmo. Vietos valdžia pirmenybę teikia gamtos išsaugojimui, o ne ekonominei naudai iš turizmo. Dėl to salą renkasi tie, kurie ieško autentikos ir ramybės. Menorka turi 216 km įvairove pasižyminčios pakrantės – nuo aštrių uolų ir rausvų paplūdimių šiaurėje iki smėlėtų pliažų pietuose.

Kipras

123RF.com nuotr./Kipras
123RF.com nuotr./Kipras

Pirmadienį keliautojams iš daugiau nei 60 šalių atsivėręs Kipras yra trečia pagal dydį ir gyventojų skaičių Viduržemio jūros sala. EBD kviečia – pasinerkite į „Afroditės vonias“, mėgaukitės krištolo skaidrumo vandeniu Cape Greko, pabučiuokite mylimąjį ant „Įsimylėjėlių tilto“ netoli Agia Napia arba patinginiaukite gražiuosiuose Kipro paplūdimiuose, tokiuose kaip Nissi ar Konnos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius