Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min.lt startuoja naujas projektas „Kitokios kelionės“

Kelionės būna dviejų rūšių – kai tu jas renkiesi ir kai jos renkasi tave. Dažniausiai priklausau antram tipui, nes pradedu planuoti kelionę, kai tik atsiranda patrauklus pasiūlymas, o ne tada, kuomet darbotvarkėje užsidega užrašas „atostogos“.
Mantas Bertulis Stambule – čia prasideda jo kelis mėnesius truksiančios #kitokioskelionės
Mantas Bertulis Stambule. Čia prasideda jo kelis mėnesius truksiančios #kitokios kelionės / Asmeninio albumo nuotr.

Tik jokiu būdu negali būti lygybės ženklo tarp žodžių „kelionė“ ir „atostogos“. Keliauti ir atostogauti yra du skirtingi dalykai, tačiau dabar ne apie tai.

Šį kartą aš pasirinkau kelionę, o ne ji mane. Mano nuostabi draugė Greta išvyko pusmečiui mokytis į Stambulą, o aš pažadėjau ją aplankyti. 

Tačiau pradėkime viską nuo pradžių: esu 22 metų šiaulietis Mantas Bertulis, sukūręs visiems gerai žinomus „Kitokius pasikalbėjimus“. Mano neatsiejama gyvenimo dalis yra kelionės – aš gyvenu tam, kad keliaučiau.

Nieko keisto, jog šis mano kelionių ciklas vadinsis „Kitokios kelionės“. Šitas žodis mane persekioja ir man visai patinka.

Dievinu tą jausmą, kuomet užsidedi ant nugaros kuprinę, užrakini buto duris ir pasileidi link oro uosto.

Tai pirmieji žingsniai, iš karto įjungiantys keliautojo režimą.

Atrodo, jog antraisiais mano namais galėtų tapti oro uostai, o kaimynais – visi prašalaičiai, sutinkami ten. Čia jaučiuosi kaip žuvis vandenyje.

Nieko keisto, jog šis mano kelionių ciklas vadinsis „Kitokios kelionės“. Šitas žodis mane persekioja ir man visai patinka.

Projektas „Kitokios kelionės“

Kuo jos kitokios? Vienu atveju atrodo, kad nieko naujo papasakoti nebeįmanoma, kuomet kelionių žurnalai bei portalai kiekvieną dieną išspausdina tiek daug keliautojų dienoraščių bei straipsnių.

Kiekviena kelionė yra unikali – kaip piršto atspaudas.

Tačiau kiekviena kelionė yra unikali – kaip piršto antspaudas.

Kiekvienas sutiktas žmogus papasakos vis kitokią istoriją, o mano tikslas bus kuo labiau susitapatinti su vietine kultūra, išbandyti vietinių pamėgtas užeigas, pramogas, apsilankyti vietos komandos sporto rungtynėse bei aplankyti turistų vadovėliuose neįrašytas, tačiau akį traukiančias vietas.

Noriu įrodyti, jog bet kuris gali būti mano vietoje bei ieškoti užuominų ir detalių, nardyti po naujas kultūras, grįžti namo kupinas istorijų ir išmokęs naujų būdų žvelgti į gyvenimą.

Ir kad tai įvyktų, tikrai nereikia turėti daug pinigų. Kviečiu jus drauge su manimi patirti nuotykių. 

Projektą #kitokioskeliones Mantas pradėjo Stambule. Sekti jo kelionę bus galima ne tik portale 15min.lt, bet ir jo „Facebook“ bei „Instagram“ paskyroje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius