Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min portale startuoja egzotiškiausių kelionių laida „Ekspedicija: neatrastas pasaulis!“

„Ekspedicija: neatrastas pasaulis“ – laida, išsiilgusiems ypatingo grožio vaizdų ir adrenalino. Tai pažintis su egzotiškomis gentimis ir jų papročiais bei gyvenimo būdu. Tai kvapą gniaužianti gamta, egzotiškas maistas, laukiniai gyvūnai ir net akistata su mirtimi.

Praėjusiais metais itin didelio susidomėjimo sulaukė bendras Dano Pankevičiaus ir 15min projektas „Ekspedicija Afrika“, kuriame jis aprašė savo įspūdžius iš kelionės po atokiausius Afrikos kampelius – neįžengiamas džiungles, dar nematytas gentis, atsidūrimą net karinio perversmo epicentre bei kovą su pavojingomis ligomis. Tad šįmet, nepabūgęs pasaulinės pandemijos, keliautojas Danas Pankevičius ryžosi išvykti dar į vieną kelionę po pasaulio kampelius, į kuriuos retas įkelia koją. Kartu su juo leisimės į išskirtinę ekspediciją po Afganistaną, Somalį, Jemeną, Pietų Sudaną, Libiją bei Siera Leonę ir kitas šalis, kuriose laukia sudėtingos ir nesuplanuotos patirtys.

Asmeninio archyvo nuotr./Danas Pankevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Danas Pankevičius

Danas Pankevičius – bene žinomiausias Lietuvos keliautojas ir daugiausia pasaulio šalių apkeliavęs lietuvis, patekęs net į Lietuvos rekordų knygą. Jo „sąskaitoje“ daugiau nei 170 aplankytų pasaulio šalių. Danas Pankevičius – tituluotas „Lietuvos Kolumbas“ dažniausiai renkasi atokias, turistų neviliojančias šalis, sudėtingus maršrutus, vietas, į kurias patekti sugeba vos saujelė užsienio keliautojų, todėl ne išimtis bus ir ši ekspedicija.

„Išvykdamas, kai Lietuvoje buvo pats epidemijos įkarštis, nieko panašaus nebejutau visos kelionės metu. Gyvenimas kitose šalyse tekėjo savo vaga. Vyko renginiai, atviros parduotuvės, barai, restoranai. Tik Dubajuje žmonės dėvėjo kaukes bei buvo šiokių tokių apribojimų. Pasisekė, kad išvengiau ligos, o vakar jau gavau ir pirmą nuo COVID apsaugantį skiepą. Tikiuosi, nebeliks jokių kliūčių keliavimui. Nors, tiesą sakant, nelabai daug jų ir pasitaikė mano kelyje per visą epidemijos laikotarpį“, – sako keliautojas Danas Pankevičius.

Laidas „Ekspedicija: neatrastas pasaulis“ stebėkite kiekvieną trečiadienį 10 val. ir šeštadieniais 11 val. tik portale 15min.

Pirmąją kelionių laidą iš Pietų Sudano žiūrėkite čia:

VIDEO: „Ekspedicija: neatrastas pasaulis“. Šalis, kurioje šūviai girdimi kiekvieną dieną – pavojingasis Pietų Sudanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius