Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

18 priežasčių aplankyti Bulgariją

Bulgarija mėgstama turistų pirmiausia dėl to, kad tai yra viena pigiausių apsilankymo vietų Europoje. Tačiau ši šalis yra daugiau nei žemos kainos. Pateikiame priežastis, kodėl Bulgarija galėtų tapti jūsų atostogų kryptimi.
Bulgarijos kurortas
Bulgarija šiemet bus populiari vasaros kryptis / 123rf.com

1. Pigiau grybo. Kaina daugeliui yra labai svarbi priežastis. Saulėtas Krantas – tai didžiausias bei vienas pigesnių kurortinių kompleksų Juodosios jūros pakrantėje.

2. Paplūdimiai čia daugiau nei saulėti. „Tai pigi, linksma vieta, kurioje galima pamatyti griežtų, komunistinę erą menančių pastatų“, – teigė „The Telegraph“ kelionių apžvalgininkė Adriana Bridge.

3. Jaukūs pakrantės miesteliai. Maždaug vienas trečdalis Bulgarijos 378 kilometrų Juodosios jūros pakrantės – auksiniai, smėlėti paplūdimiai. Prie jūros yra daugybė mažų miestelių, pavyzdžiui, Juodosios jūros perlu vadinamas Nesebaras.

4. Nuostabūs kalnai. Bulgarijos grožis paplūdimiais nesibaigia, šalis garsėja nepaprastai vaizdingais kalnais.

5. Ne visai rojus žemėje, bet kažkas panašaus. Musalos kalnas yra aukščiausia viršūnė, siekianti 2925 metrus. „Gerai. Rojus nėra vieta žemėje, bet jei būtų, jis būtų kažkur 40 kilometrų nuo Sofijos. Nes Musalos viršūnė yra arčiausiai angelų ieškant nuo Alpių iki Kaukazo“, – yra rašęs „Telegraph Travel“ apžvalgininkas Paulas Bloonfieldas.

6. Pirino nacionalinis parkas taip pat neblogas. UNESCO saugomas parkas yra turistų meka.

7. Bulgarijoje daugiau kaip 120 vienuolynų. Vienas populiariausių – Rilos vienuolynas, esantis Rilos kalnuose. Įkurtas 10-ame amžiuje, devynioliktame nukentėjo nuo gaisro, o vėliau buvo atstatytas ir dabar saugomas UNESCO.

8. Šalyje yra komunistinių reliktų. Komunistinę šalies praeitį primena stalinistinė architektūra. Sofijos centre esantis trijų sovietinių pastatų kompleksas vadinamas Largo, Vladimiro Lenino statula iš sostinės centro buvo išgabenta tik 2000-aisiais.

9. Kvapą gniaužiančios katedros. Aleksandro Nevskio katedra Sofijoje yra viena didžiausių stačiatikių katedrų pasaulyje, ji talpina 10 tūkst. žmonių. Joje eksponuojamas Šventojo Aleksandro šonkaulis.

10. Praeitis. Bulgarijoje iki šiol yra romėniškos praeities įrodymų. Vienas jų – Plovdive esantis teatras, pastatytas II a. po Kr.

11. Nuostabūs patiekalai. Kai tiek daug yra ką pamatyti, reikia degalų. Bulgarija garsėja savo kukuliais, šviežia žuvimi, aštriu daržovių troškiniu, ritualine duona.

12. Ugninis vanduo. Nacionalinis Bulgarijos gėrimas – rakija yra vaisių brendis, dažniausiai gaminamas iš vynuogių arba slyvų. Parduotuvėje pirkta rakija bus 40 proc. stiprumo, tuo metu naminė – dvigubai stipresnė ir gali išversti jus iš koto.

13. Yra kur slidinėti. Bulgarija turi vienus geriausių ir pigiausių Rytų Europoje slidinėjimo kurortų. Vienas žinomiausių – Bansko kurortas, kuris pristatomas kaip senamiestis, įkurtas vaizdingoje nacionalinio parko slėnyje, kuriame įkurti modernūs keltuvai.

14. Pasilinksminimai. „Ant kalno viršūnės, tarp pievų, kuriose ganosi karvės, vyksta mažas, šeimos organizuojamas festivalis, kuriame žmonės jums mielai pasiūlys masažą ar piešimą ant veido“, – rašo Natalie Paris apie festivalį „Pievos kalnuose.“

15. Galima išvysti tikrų meškų. Manoma, kad Bulgarijoje gyvena 400–700 meškų. Galima užsisakyti kelionę, kuri specialiai skirta surasti mešką.

16. Gerai išsilaikiusios pilys. Balkanų kalnuose yra Belogradčiko uolos ir tvirtovė, paskutinį kartą karui tvirtovė panaudota 1885 metais.

17. Urvai. Žymiajame Devetaškos urve gyvena 30 tūkst. šikšnosparnių, tačiau lai tai neatbaido jūsų nuo pasiryžimo pamatyti šį stebuklą. Urvas rastas tik 1921 metais.

18. Internetas. Šalyje veikia puikus 4G ryšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius