Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

22 mobilios programėlės, palengvinsiančios atostogas Tailande

Nors ir gyvenu Tailande, mobiliosiomis aplikacijomis naudojuosi ir čia: pradedant žodynėliu, baigiant „Uber“. Todėl noriu su jumis pasidalyti tomis programėlėmis, kurios tikrai palengvins jūsų atostogas šypsenų šalyje.
Keliaujant įvairios mobilios programėlės – aukso vertės
Keliaujant įvairios mobilios programėlės – aukso vertės / 123rf.com

KALBA

„Learn Thai“

„Learn Thai“ yra populiarus tarp užsieniečių, gyvenančių Tailande ir norinčių išmokti vietinę kalbą. Šią aplikaciją sukūrė tajai, todėl visos frazės, kurias išgirsite telefone, yra ištartos gimtakalbių. Žodžius ir frazes jie taria lėtai ir aiškiai. Mobilioji programėlė siūlo daugiau nei 200 kasdienių žodžių – nuo pasisveikinimo iki skaičių. Jei norite platesnio žodyno, atsisiųskite visą mokamą versiją.

KELIONIŲ VADOVAS

123rf.com /Mergina Bankoke
123rf.com /Mergina Bankoke

„Amazing Thailand“

„Amazing Thailand“ yra oficiali Tailando turizmo departamento aplikacija, kurioje pateikiama keliautojams naudinga informacija, vietovių ir lankomų objektų aprašai, artėjantys renginiai bei festivaliai. Šios mobiliosios aplikacijos kūrėjai taip pat yra sukūrę dar ne vieną programėlę, tad peržiūrėkite ir kitas.

„TripAdvisor“

Šios mobiliosios aplikacijos turbūt net nereikia pristatinėti, ji ir Tailande yra nepamainoma. Aš pati, gyvendama Azijoje, dažnai ja naudojuosi, kai ieškau skanios vietos pavakarieniauti ar gero tailandietiško masažo.

TRANSPORTAS

123rf.com /Turistai Tailande
123rf.com /Turistai Tailande

„Bangkok Gate“

Ši mobilioji programėlė skirta tiems, kurie nori išbandyti viešąjį transportą Bankoke. Pasinaudoję ja, galėsite pasivažinėti MRT, BTS, autobusais ar paplaukioti maršrutiniais laivais. Kartais šio didmiesčio eismas atrodo neaiškus, todėl būtinai atsiųskite šią aplikaciją.

„Bangkok Transport Map“

Ši aplikacija veikia irgi tuo pačiu principu, kaip ir prieš tai minėta „Bangkok Gate“. Ją naudoju tuomet, kai man reikia greitai pasitikrinti, kokia kryptimi turiu važiuoti metro, ar kurioje pusėje yra man reikalingas sustojimas.

„Skyscanner“

Jei planuojate kelionę į Tailandą ir ieškote pigių bilietų, ši mobilioji aplikacija bus tikras išsigelbėjimas. Tereikia įvesti datas, kuriomis norite keliauti, ir užsidėti priminimą, kad vos pasikeitus kainai būtumėte apie tai informuotas. Pigių skrydžių gaudymas niekada nebuvo lengvesnis.

„AirAsia“

Pigių oro linijų aplikacija naudinga tuomet, jei ketinate per ją ieškoti skrydžių ir pirkti bilietus. „AirAsia“ skraido po visą Tailandą, Aziją ir netgi siekia Australiją bei Havajus.

„Uber“

Kai pavargstu kariauti su kelio nežinančiais ar nenorinčiais vežti Bankoko taksistais, pasigaunu „Uber“. Privačių automobilių vairuotojai naudojasi GPS, todėl lengvai randa vietą, į kurią noriu keliauti, ir man nereikia nieko aiškinti. Juo labiau kad didžioji dalis taksistų Tailande yra iš vargingų regionų ir beveik nekalba angliškai.

„Grab Taxi“

Bet jei norite išmėginti vietinius taksi, rekomenduoju atsisiųsti šią programėlę. Joje užsiregistravę vairuotojai jūsų neapgaus, bus patikimi ir nuveš ten, kur pageidaujate. Ir nereikės derėtis dėl kainos.

„Grab Motorbike“

O jei važiuojate trumpą atstumą ir mėgstate adrenaliną, pasivažinėkite motoroleriais-taksi. Tai populiari transporto priemonė tarp tajų, ypač per piką, kai tradiciniai taksi stringa kamščiuose.

ŽEMĖLAPIAI

123rf.com /Naktinis Bankokas
123rf.com /Naktinis Bankokas

„Google Maps“

Be šios mobiliosios programėlės neįsivaizduoju nė vienos dienos. Joje pasitikrinu, kur yra kavinė, į kurią ruošiuosi eiti, kiek liko važiuoti iki oro uosto. Ją naudoju ne tik laisvalaikiu, bet ir savo gidės darbe.

„Maps.me“

Apie šią programėlę sužinojau keliaudama po Iraną. Ji yra patogi tuo, kad veikia be interneto. Tereikia atvykus į naują miestą prisijungti prie interneto, atsisiųsti žemėlapį ir juos naudotis.

PINIGAI

„XE Currency“

Kad nesusimaišytumėte, kiek tailandietiškų batų (vietinių pinigų – red. past.) vertas mūsų euras, patariu naudotis aplikacija, kuri konvertuos bet kokią pasirinktą valiutą. Be to, valiutos kursas dažnai kinta, todėl svarbu žinoti, kokia jūsų pinigų vertė yra šiandien.

Jūsų banko mobilioji aplikacija

Galbūt daugelis iš jūsų naudojasi SEB, „Swedbank“ ar kito banko mobiliąją aplikacija, tačiau ji naudinga ne tik Lietuvoje. Turėdami priėjimą prie savo sąskaitos, galite bet kada pasitikrinti, koks yra pinigų likutis, pervesti pinigus iš vienos sąskaitos į kitą, kuri susieta su mokėjimo kortele.

SOCIALINIAI TINKLAI

„Line“

Jei Lietuvoje mes naudojame „Viber“ arba „What’s Up“ programėles, Tailande visi turi „Line“ – netgi įmonės, prekybos centrai ar garsenybės. Mat ši programėlė suteikia galimybę ne tik privačiai susirašinėti su draugais, bet ir publikuoti viešas nuotraukas ar įrašus.

VPN (interneto cenzūrai)

Nors Tailandas – ne Kinija, bet ir čia yra puslapių, kurie yra blokuojami. Kad galėtumėte bet kada perskaityti čia draudžiamus straipsnius ar gauti kitą informaciją, atsisiųskite VPN programėlę ir ją naudokite. Taip būsite tikri, kad pasiekiate tą pačią informaciją, kaip ir būdami namuose.

MAISTAS

123rf.com /Žmonės perka maistą naktiniame Bankoko turguje
123rf.com /Žmonės perka maistą naktiniame Bankoko turguje

„Food Panda“

Sėdite su naujų draugų kompanija svečių namuose ir užsimanėte picos, bet tingite kur nors eiti? Atsisiųskite programėlę „Food Panda“ ir jums į viešbutį pristatys bet kokį maistą. Daugiausia pasiūlymų, žinoma, yra Bankoke, tačiau ir kituose didesniuose Tailando miestuose galite ja pasinaudoti.

ORAI

„Weather“

Nors Tailande visada šviečia saulė, pastaruoju metu metų laikai susimaišė ir niekada negali žinoti, koks oras yra saloje, į kurią ketini keliauti po poros dienų. Be to, visuomet reikia žinoti, kokia temperatūra bus dieną, kad galėtum tinkamai apsirengti.

APGYVENDINIMAS

„Booking.com“

Šios mobiliosios programėlės turbūt net nereikia pristatinėti, bet ji yra ta, kuria aš pati asmeniškai naudojuosi keliaudama ir užsisakinėdama viešbučius. Visuomet pasitikiu čia nurodytu vertinimu ir renkuosi tik tuos viešbučius, kurie įvertinti daugiau nei 7–8 balais.

„Airbnb“

Jei keliaujate su draugų kompanija ar norite daugiau privatumo, galbūt galimybės gamintis maistą patiems, „Airbnb“ yra tinkamiausia vieta susirasti butui. Pasiruoškite, jog kartais galite būti labai nustebinti ir kainos, ir apgyvendinimo vietos.

„CouchSurfing“

Šią mobiliąją programėlę naudojau keliaudama po Malaiziją, nes norėjau apsistoti pas vietinius, o ne gyventi viešbučiuose. Ją rekomenduoju drąsiems (nes niekada nežinote, koks bus jūsų šeimininkas) ir norintiems pažinti šalį iš vidaus, o ne per viešbučio langą.

Straipsnis perpublikuotas iš „Astraveland“.

Tinklaraštis „Astraveland“
Tinklaraštis „Astraveland“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius