-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 priežasčių, kodėl turite aplankyti įspūdingąją Vokietiją

Vokietija – šalis, kuri labiausiai asocijuojasi su alumi ir greitomis mašinomis. Tačiau patirti, pamatyti ir paragauti vertų dalykų šioje šalyje yra kur kas daugiau. Pasaulio ekonomikos forumas tikrai ne veltui Vokietiją pripažino trečia turistams draugiškiausia pasaulio valstybe. „Business Insider“ portalas pristato net 30 priežasčių, kodėl šios Europos šalies kelionių aistruoliams aplenkti nederėtų.
Noišvanšteino pilis
Noišvanšteino pilis / Nicola Zicari nuotr.
Temos: 2 Turizmas Vokietija

1. Aplankyti Vokietiją sugalvojote žiemos švenčių metu? Tada užsukti į tradicinę Niurnberge vykstančią Kūdikėlio Kristaus mugę (Christkindlesmarkt) – tiesiog privalu. Turistų ten laukia ypatinga atmosfera, gausybė rankų darbo dirbinių, originalūs suvenyrai ir vokiškas karštas vynas.

„Scanpix“ nuotr./Kūdikėlio Kristaus mugė
„Scanpix“ nuotr./Kūdikėlio Kristaus mugė

2. Dažniausiai lankomų objektų sąraše yra ir viena seniausių alaus daryklų pasaulyje – Weihenstephan, ji įkurta dar 1040 m. Čia ne tik susipažinsite su daugiau nei 1000 metų menančia istorija bei tradicijomis, bet ir pasigrožėsite unikaliais aplinkos vaizdais.

„Scanpix“ nuotr./Weihenstephan alaus darykla
„Scanpix“ nuotr./Weihenstephan alaus darykla

3. Neįprastų reginių mėgėjams vertėtų nepraleisti progos užsukti į Miuncheną. Šio miesto viduriu tekanti Eisbacho upė – tikras banglentininkų rojus, per dieną minėta upe pračiuožia per šimtą šio sporto aistruolių. Vis dėlto, apsilankyti čia verta ne tik banglenčių mylėtojams. Smagu, ne tik čiuožti bangomis, kurių galia siekia apie 20 tonų vandens per sekundę, bet ir stebėti šį procesą.

„Scanpix“ nuotr./Eisbacho upė
„Scanpix“ nuotr./Eisbacho upė

4. Nereikėtų pravažiuoti ir pro vieną gražiausių Vokietijos pilių – Noišvanšteiną. Ypač tai galioja pasakų mėgėjams, mat sakoma, kad ši pilis buvo įkvėpimu, kuriant Disneilendo „Miegančiosios gražuolės“ pilį.

Nicola Zicari nuotr./Noišvanšteino pilis
Nicola Zicari nuotr./Noišvanšteino pilis

5. Vienas iš labiausiai tiek vietinių, tiek turistų lankomų Miuncheno objektų – Anglų sodas. Tai vieta, kur galima užsukti pasivaikščioti, pasigrožėti gamta, istoriniais statiniais ar tiesiog pasisėdėti viename iš keleto „Alaus sodų“.

„Scanpix“ nuotr./Anglų sodas
„Scanpix“ nuotr./Anglų sodas

6. Savo kelionės žemėlapyje, ypač jei vykstate mašina, reikėtų pasižymėti vieną gražiausių Vokietijoje – Romantinį kelią. Tai – apie 420 kilometrų besitęsiantis kelias, žadantis keliautojams kvapą gniaužiančius vaizdus. Žalių pievų, upių slėnių ir miškų panoramas keis kalnai, o nuolat atsiveriantys vis nauji vaizdai keliauninkams tikrai neleis nuobodžiauti.

7. Dar vienas turistų dėmesio tikrai vertas objektas – prie Reino upės įsikūręs ketvirtas pagal dydį Vokietijos miestas Kelnas. Atmintį tikrai ilgam turėtų išlikti išraiškinga gotikinio stiliaus miesto katedra ir paties Kelno subtilumas bei jaukumas.

„Scanpix“ nuotr./Kelnas
„Scanpix“ nuotr./Kelnas

8. Norintiems palepinti kūną vandens procedūromis ir tiesiog atsipalaiduoti būtina užsukti į Vokietijos pramogų sostinę Baden Badeną. Šiame mieste gausu SPA centrų, karštųjų versmių, sanatorijų ir pirčių. Pastarąsias, sakoma, pastatė romėnai, kurie jau senų senovėje suprato dvylikos terminių šaltinių gydomąją galią.

9. Be jokios abejonės – Tegernsee ežeras. Čia verta atvažiuoti, prisėsti ir ramiai pasigrožėti reginiu, tiesiog nuostabiai kalnų apsuptu ežeru.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Tegernsee ežeras
„Wikimedia Commons“ nuotr./Tegernsee ežeras

10. Apsilankę Vokiečių muziejuje Miunchene suprasite, kad muziejai tikrai nėra taip nuobodu, kaip galite įsivaizduoti. Ne gana to, kad kone kasdien jame organizuojamos įvairios programos, turistams muziejus siūlo susipažinti su net 28 000 objektų iš penkiasdešimties mokslo ir technologijos sričių. Tai – didžiausias pasaulyje mokslo ir technologijos muziejus.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Vokiečių muziejus
„Wikimedia Commons“ nuotr./Vokiečių muziejus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius