Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

6 vietos, kuriose buvo filmuojami jūsų mėgstami TV serialai

Galime būti apsėsti kelionių, tačiau žiūrėti televizijos serialus taip pat mėgstame. Atsidūrę ten, kur jie buvo filmuojami turime galimybę gauti dvigubą džiaugsmo dozę ir bent trumpam pasijusti it patekę į savo mėgstamų herojų gyvenimą.
Jutos kanjonai ir slėniai
Jutos kanjonai ir slėniai / Vida Press nuotr.

Jetsetter.com pristato šešių populiarių serialų filmavimo vietas, į kurias plūsta turistai.

Westworld: Negyvojo Arklio kyšulio valstybinis parkas, Juta, JAV

Vida Press nuotr./Jutos kanjonai ir slėniai
Vida Press nuotr./Jutos kanjonai ir slėniai

„Westworld“ yra amerikiečių mokslinės fantastikos serialas, kuriamas Jonathano Nolano ir Lisos Joy. HBO pristatomas serialas paremtas 1973 metų to paties pavadinimo filmu, kurio gimimą įkvėpė Michaelio Crichtono kūrinys.

Nieko keisto, jog apie (kol kas) nerealias situacijas pasakojantis serialas gimė gana mistinėje vietoje – nemaža dalis scenų įamžinta Negyvojo Arklio kyšulio valstybiniame parke Jutoje. Legendomis apipinta vieta pasižymi išskirtiniu gamtovaizdžiu. Būtent jis dažnai groja pirmuoju smuiku seriale, keliančiame filosofinį klausimą: „Kur ritasi Vakarų pasaulis?“

The Crown: Ilio katedra, Kembridžšyras, Anglija

Vida Press nuotr./Claire Foy karalienę Elizabeth II vaidino seriale „Karūna“
Vida Press nuotr./Claire Foy karalienę Elizabeth II vaidino seriale „Karūna“

2016 metais Netflix pradėtas rodyti serialas „Karūna“ (angl. The Crown) yra realiomis detalėmis ir situacijomis paremtas Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos gyvenimo pasakojimas. Pirmas serialo sezonas sukasi apie tai, kaip jauna karalienė maištauja prieš normas, tačiau netrukus vėl nurimsta dėl jau ilgai gyvuojančios monarchijos.

Ilio katedra šiame seriale tapo jaunutės Elžbietos ir jos sužadėtinio Filipo vestuvių vieta. Tiesa, filmuojama šioje vietoje jau ne pirmą kartą. Ilio katedra jau įamžinta kuriant filmus „Makbetas“, „Karaliaus kalba“ ir „Karalienės sesuo“.

Girls: „Grumpy“ kavinė, Bruklinas, JAV

„Twitter“ nuotr./„Cafe Grumpy“ Brukline
„Twitter“ nuotr./„Cafe Grumpy“ Brukline

Nuo 2012 metų HBO rodomas serialas „Merginos“ (angl. Girls) jau turi būrį gerbėjų visame pasaulyje. Jų visų liūdesiui, serialas pasiekė paskutinį sezoną. Tačiau tie, kurie jį žiūrėjo nuo pradžių, tikriausiai be vargo atpažintų pirmuosiuose sezonuose įamžintą kavinę „Grumpy“, esančią Niujorke, Greenpointo rajone. Nuo 2005 metų veikianti kavinė yra itin mėgstama hipsterių.

Game of Thrones: Ballymoney, Airija

Jei pastaruosius šešerius metus jūsų vakarai pažymėti serialo „Sostų karai“ (angl. Game of Thrones) žiūrėjimu (arba visus sezonus peržiūrėjote greičiau, tam aukodami miegui skirtas nakties valandas), tikriausiai įsiminėte tamsių medžių tunelius. Jie – realūs ir vietiniams puikiai žinomi.

Downton Abbey: Highclere pilis, Hampšyras, Anglija

TV8 nuotr./„Dauntono abatija“
TV8 nuotr./„Dauntono abatija“

Dar vienas angliškas serialas „Dauntono abatija“ buvo rodytas ir per vieną iš Lietuvos televizijų, o gerbėjų turi visame pasaulyje. Aristokratiškoji Crawley šeima gyvena istoriniame pastate – Highclere pilyje, kurią dabartiniai jos šeimininkai leidžia aplankyti ir turistams 60–80 dienų per metus. Užsukę ten iš tiesų persikelsite į lordų ir ledi laikus bei atpažinsite seriale matytus vaizdus.

Gilmore Girls: Greystone Mansion & Park, Beverli Hilsas, Kalifornija, JAV

Mažame, gražiame miestelyje prie Harvardo, kuriame gyvena vos devyni tūkstančiai gyventojų, yra vienas viešbutis, kelios mažos parduotuvėlės ir pora restoranėlių, viena mokykla, šokių studija, vaizdo įrašų salonas ir vienintelis šviesoforas, gyvena vieniša jauna moteris ir jos šešiolikmetė dukra. Taip gyvena „Gilmoro merginos“. O jų jausmų dramos, darbo, mokyklos, mamos-dukros santykiai vystomi Greystone Mansion & Park, esančiame Beverli Hilse. Ši vieta jau buvo anksčiau įamžinta kine – čia nufilmuotos kai kurios filmų „Proposal“, „The Big Lebowski“, „Spiderman“ scenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius