Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 protą nuraminsiantys kelionių traukiniu vaizdo įrašai

Kelionės traukiniu turi ypatingo žavesio. Patogiai įsitaisius gali stebėti už lango besiritančius kalnus, vilnijančius laukus. Protas rimsta, o mintys šviesėja. Jeigu buvote įpratęs dažnai keliauti, karantinas pasaulyje dabar tikrai gali jaukti protą. Ilgimės to laisvės jausmo, nepažintų vietų atradimo, jaudulio dėl laukiančių nuotykių. Gal neramias mintis kiek nuramins šie septyni vaizdo įrašai. Juose – realaus laiko kelionės įspūdingiausiais pasaulio traukinių maršrutais.
Kelionės traukiniu
Kelionės traukiniu

Ar esate važiavę traukiniu per nuostabius Norvegijos peizažus? Arba keliavę po Šveicarijos kalnus? Arba mėgavęsi Anglijos laukų vaizdais? Kol kas to padaryti gyvai nepavyks, bet šiuolaikinės technologijos gali padėti bent kiek numalšinti kelionių alkį ir mintis nukelti į ramesnį pasaulį. Šie vaizdo įrašai puikiai tiks ir vaikams užimti.

Golden Pass Route – Šveicarija

Nuotaikingai lengvas gitaros skambesys šiame įspūdingame pasivažinėjime po Šveicariją tikrai padės pabėgti nuo rutinos. Per Alpes vingiuojantis Golden Pass Route vadinamas vienu gražiausių traukinių maršrutų. O kur dar nuostabios įraše užfiksuotos rudens spalvos! pamatykite besitaškančią upę, tradicinius namus ir pasakišką atmosferą sukuriantį rūką.

VIDEO: Golden Pass Train Route [Zweisimmen to Montreux] Switzerland [September]

Berninos perėja – Šveicarija ir Italija

Tarp Šveicarijos ir Italijos esanti kalnų perėja – idiliškas Alpių vaizdas. Šiame vaizdo įraše užfiksuota, ką mato lėktuvo mašinistas: snieguotas kalnų viršūnes, krištolo skaidrumo ežerus ir jaukias miesčiukų stotis. Kartais panirsite ir į tunelius, po kurių tamsos vėl pasaulis sušvis pačiomis gražiausiomis gamtos spalvomis.

VIDEO: ★ Cab ride St. Moritz - Tirano (Bernina pass), Switzerland to Italy [10.2019]

Glosteršyras – Jungtinė Karalystė

Atsipalaiduokite ir svajingai pažvelkite pro Glosteršyre važiuojančio traukinio langą. Besimainantys dirbamų laukų, bažnyčių bokštų ir virš jų pakibusių debesų vaizdai atrodo tarsi iš senovinio atviruko. O garso takelis čia – tiesiog raminantis traukinio ratų dundėjimas.

VIDEO: A view from a train

Nuo Oslo į Bergeną – Norvegija

Gal žiema jau buvo pabodusi, tačiau snieguota žiema gražiausiose Norvegijos vietose tikriausiai niekada negali pabosti! Leiskitės įspūdingu keliu nuo dar žaliuojančių Norvegijos pietų iki sniegu antklode uždengtų kalnų, o tuomet – atgal. Įrašas – net 7 valandų ilgio, tad galite tiesiog paleisti jį visai dienai.

VIDEO: The trip between Oslo and Bergen with Bergensbanen is just stunning

Tokijas

Ne tik gamta gali veikti raminamai. Ne vienas iš mūsų ilgisi ir urbanistinio peizažo – dangoraižių, šiuolaikinių traukinių stočių. Net į savo mintis panirę ir į darbą keliaujantys kiti žmonės gali suteikti ramybės jausmą. Pažvelkite į šį vaizdo įrašą, ką galima matyti keliaujant traukiniu Tokijuje.

VIDEO: Tokyo Yurikamome Train Side Window View - 4K

Nuo Baro iki Bijelo Polė – Juodkalnija

Ieškantys išskirtinesnių vietų kelionėms įvertins šį vaizdo įrašą, kuriame traukinys rieda per Juodkalniją. Bėgiai čia driekiasi per kalnuotas vietoves, neria į tunelius, o paskutinę stotelę traukinys pasiekia dangų jau dažant saulėlydžio spalvoms.

VIDEO: 4K CABVIEW Bar - Bijelo Polje -102 tunnels -96 bridges -1029m altitude change from Sea to Mountains

Royal Gorge Route – Koloradas

Šis maršrutas ne be reikalo vadinamas karališkuoju. Važiuojant juo galima pamatyti Kolorado valstijos JAV gamtos didybę. Iš vienos pusės – purslojanti upė, iš kitos – į dangų šaunantis uolėtas skardis. Traukinys čia, atrodo, prasispraudžia pro kalnus ir kyla viršun, kur pasitinka žadą atimantys vaizdai.

VIDEO: Royal Gorge Route Railroad – Driver’s Eye View

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius