Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 07

7 vietos Lietuvoje, kurios pakerės užburiančiais auksinio rudens vaizdais

Argi dabar nėra pats spalvingiausias ir gražiausias metų laikas? Tad gal vertėtų spalio savaitgaliais pakeliauti ir atidžiau pasidairyti po Lietuvą – juk turime nuostabių parkų, gražių kaimų ir daug kitų vietovių, kurios rudenį paverčia tokiu romantiškai stebuklingu.
Pažaislio vienuolyno ansamblis
Pažaislio vienuolyno ansamblis / 123RF.com nuotr.

Pateikiame 7 vietas Lietuvoje, kuriose rudens spalvos pasirodo visu savo grožiu. Šiuos objektus tikrai spėtumėte aplankyti likusiais spalio mėnesio savaitgaliais.

1

Vaišnoriškės kaimas (Utenos r.)

Tikriausiai daugelis sutiktų su mintimi, kad Aukštaitijos nacionalinis parkas yra viena gražiausių šalies vietų, atskleidžianti ne tik stulbinančiai vaizdingą Lietuvos panoramą, bet ir tebesauganti nuostabius senuosius kaimus. Po pastaruosius tiesiog būtina pasivaikščioti rudens metu, kai vieškelius ir sodybų stogus nukloja spalvingi minkštučiai medžių lapų patalai.

Ads Alejūnaitės nuotr. / Vaišnoriškės kaimas (Utenos r.)
Ads Alejūnaitės nuotr. / Vaišnoriškės kaimas (Utenos r.)

Vaišnoriškė – vienas iš tokių kaimų. Ypatingas jis ir dėl to, kad aplink – tik spalvingi miškai, čia pat tekantis Būkos upelis, todėl ramybės ir gamtos mėgėjams šis kaimas turėtų palikti nepamirštamų įspūdžių. Beje, visai netoli dar telkšo gražūs Utenykščio ir Baluošo ežerai.

Kadaise Vaišnoriškė buvo bitininkų kaimelis, kuris garsėjo gardžiu liepų medumi. Turbūt būtent Vaišnoriškės atokumas lėmė tai, kad kaimas išlaikė senąją užstatymo struktūrą. Šiandien ši vieta yra saugomas architektūros paminklas.

2

Pažaislis (Kaunas)

Pažaislio vienuolyno ansamblis laikomas vienu gražiausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje. Tad nenuostabu, kad rudens medžių fone šio ansamblio bokštų nuotraukos gali pretenduoti į vaizdingiausią rudenišką peizažą Lietuvoje.

123RF.com nuotr. / Pažaislio vienuolyno ansamblis
123RF.com nuotr. / Pažaislio vienuolyno ansamblis

Pažaislio vienuolyno ansamblį sudaro Švenčiausiosios Mergelės Marijos apsilankymo bažnyčia su kamaldulių vienuolynu. Čia sužavi ne tik šių statinių architektūra, bet ir vieta, kurioje jie rymo – tai vaizdingas pusiasalis, esantis Kauno marių regioniniame parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius