Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 įdomiausi hipsterių rajonai lankomiausiuose Europos miestuose

Mėgstate dėvėti vintažinius drabužius, klausytis alternatyvios muzikos, žiūrėti „kitokį“ kiną ir skaityti šiuolaikinę literatūrą? O gal valgote tik ekologiškus produktus ir geriate tik mažų aludarių pagamintą alų? Jei pritariamai linksėjote galva į visus šiuos klausimus, be abejonės, turite hipsteriams būdingų pomėgių.
VII rajonas, Budapeštas
VII rajonas, Budapeštas / Flickr./ Alex Barrow

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Jei keliaudami sugalvotumėte aplankyti kokią įdomią ir sielai mielą vietą, siūlome jums aštuonis hipsterių numylėtus rajonus įvairiuose Europos miestuose. Juose rasite vintažinių krautuvėlių, kavinukių, knygų ir muzikos parduotuvių, šiuolaikinio meno centrų ir neįtikimų piešinių ant sienų.

Flickr./ Regine Debatty/Kriocbergo rajonas, Berlynas
Flickr./ Regine Debatty/Kriocbergo rajonas, Berlynas

1. Kroicbergo rajonas, Berlynas

Tai tikras hipsterių centras Vokietijos sostinėje.

Pats alternatyviausias iš visų alternatyvių miesto rajonų. Jame grafičiais galima grožėtis kaip klasikiniais dailės kūriniais, išsimaudyti Šprė upėje esančiame baseine ir pasižvalgyti po parduotuvėlę „Voo Store“, kurioje pardavinėjami tikrai įdomūs daiktai. Žinoma, daugelis daiktų taip ir liks nepanaudoti arba ras savo vietą jūsų namuose.

Flickr./ Alex Barrow/VII rajonas, Budapeštas
Flickr./ Alex Barrow/VII rajonas, Budapeštas

2. VII rajonas, Budapeštas

Tai pokario laikais apleistas miesto rajonas, dabar žymus savo barais, įsikūrusiais griuvėsiuose ir apleistuose pastatuose. Ten vyksta įvairiausi koncertai ir „kitokio“, ne holivudinio kino peržiūros. Šis rajonas tapo puikiu pavyzdžiu, kaip galima prikelti miestą iš pelenų. Vienas pirmųjų barų čia buvo „Shimplia“. Pabūti ten – tas pats, kaip laiko mašina persikelti į praeitį.

Flickr./ r2hox/Malasanos rajonas, Madridas
Flickr./ r2hox/Malasanos rajonas, Madridas

3. Malasanos rajonas, Madridas

Daugelis mano, kad būtent čia gimė naktinis Madrido gyvenimas. Viena galima pasakyti tiksliai – nuo 1970-ųjų siaurose Malasanos gatvelėse nė minutei netilo gyvenimo šventė ir šurmulys.

Flickr./ Sharon VanderKaay/Amsterdam Nord rajonas, Amsterdamas
Flickr./ Sharon VanderKaay/Amsterdam Nord rajonas, Amsterdamas

4. Amsterdam-Nord rajonas, Amsterdamas

Jis įsikūręs kitoje Ij ežero pusėje ir laikomas vienu įdomiausių olandų sostinės kvartalų. Anksčiau čia buvo tuščia, apleista vieta, o dabar tai – kūrybos ir festivalių centras. Kartą per mėnesį ši vieta virsta didžiuliu šurmuliuojančiu blusturgiu, vadinamu Ij Hallen.

Flickr./ Henry Marion/Sen Marteno kanalas, Paryžius
Flickr./ Henry Marion/Sen Marteno kanalas, Paryžius

5. Sen Marteno kanalas, Paryžius

Tai vieta tikriems hipsteriams. Čia galima pažaisti lėkščiasvydį ar išgerti taurę šampano „Point Ephémere“ senoje saugykloje, kuri šiandien yra tapusi svarbiu kultūriniu centru. Čia dažnai vyksta koncertai, parodos, yra įkurta dešimtys dailininkų dirbtuvių.

6. Dalstono rajonas, Londonas

Būtent jį leidinys „The Guardian“ yra pavadinęs geriausia Didžiosios Britanijos vieta. Tai klubų, plokštelių parduotuvių, kūrybinių erdvių ir dizaino vieta. Be to, čia yra žymusis FARM (ūkiai, parduotuvės, kavinės ir koncertų salė po vienu stogu).

Flickr./ Nick/Dalstono rajonas, Londonas
Flickr./ Nick/Dalstono rajonas, Londonas

7. Norebro rajonas, Kopenhaga

Tai vieta žmonėms, kurie dievina įvairiausias kepyklas, gaminančias ypatingus skanėstus, ar barus, turinčius 40 rūšių alaus. Šis rajonas ir suteikia tų nedidelių gyvenimo malonumų, kurie daro mus laimingesnius. Čia tiesiog būtina aplankyti kavinę-skalbyklą („Laundromat Cafe“), kurioje, kol skalbiasi jūsų drabužiai, galėsite mėgautis puodeliu puikios kavos, paskaityti žurnalą, panaršyti internete ar pabendrauti su žaviu nepažįstamuoju.

Flickr./ Sakena/Norebro rajonas, Kopenhaga
Flickr./ Sakena/Norebro rajonas, Kopenhaga

8. Kazimiežo rajonas, Krokuva

Anksčiau čia buvo žydų kvartalas, kuris po karo virto apleistų ir užmirštų namų rajonu-vaiduokliu. Šiandien – tai kultūrinio Krokuvos gyvenimo centras ir veikiausiai vienas hipsteriškiausių visos Lenkijos rajonų. Čia vyksta įvairiausios parodos ir daugybė kitų kultūrinių renginių.

Flickr./ Juan Antonio F.Segal/Kazimiežo rajonas, Krokuva
Flickr./ Juan Antonio F.Segal/Kazimiežo rajonas, Krokuva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius