TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Valujavičius artėja prie Karibų salų: atskleidė, kada ketina pasiekti finišą

„Labas vakaras visiems. Užbaigiau savo 93-ią dieną, – vaizdo įraše sveikinasi Aurimas Valujavičius, irkline valtimi skrodžiantis Atlanto vandenyną. – Pasiekiau Karibų regioną!“
Aurimas Valujavičius
Aurimas Valujavičius / Soc. tinklų nuotr.

„Pas mane dabar 22.47 val., tai pas jus 5.47 val. ryto. Nes dabar skirtumas tarp manęs ir jūsų – septynios valandos, visai nemažai, – kreipdamasis į tautiečius vaizdo įraše kalba A.Valujavičius ir pasidžiaugia, kad jau pasiekė Karibų regioną.

– Dabar taip pasižiūrėjau, kad jau pasiekiau Karibus! Uhu! Karibų vandenys, Karibų salos. Tik gal čia labiau reiktų įvardyti jų regioną – matosi, kur aš esu, o žemiau manęs, piečiau, yra Karibų salos (žemiau esančiame vaizdo įraše rodo maršrutą telefone – red. past.). Tai, jeigu pažiūrėčiau į dešinę, turėčiau matyti salas. Bet, aišku, dar nematau.

Dar čia toli yra. Iki artimiausios salos – apie 115 jūrmylių. Tai tas pats, kas iš Kauno pamatyti Klaipėdą.

Dar gera savaitėlė ir būsiu virš Puerto Riko, kur prasidės Bermudų trikampis ir visas likęs kelias eis per jį. Tai įdomu visai (nusijuokia).“

Įrašo pabaigoje keliautojas patvirtina, kad nuotaika gera, kelionė artėja finišo link ir Majamį turėtų pasiekti balandžio 17–27 dienomis.

Primename, kad A.Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius