-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Adventur“ parodoje „Keliauk Lietuvoje“ kvies atrasti tai, kas sava

Atrasti vietą Lietuvoje, kuri kaip veidrodis atspindi jūsų pomėgius, norus ir svajones – būtent tokią galimybę jau šį savaitgalį nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ pasiūlys parodoje „Adventur“. Stende kelionių, fotografijos, gamtos žinovai su lankytojais dalinsis naudingais patarimais, pasakos apie įdomiausias šalies vietas ir kvies dalyvauti žaidimuose bei 3D programoje, rašoma agentūros pranešime spaudai.
Trakų salos pilis
Trakų salos pilis / 123RF.com nuotr.

„Šis savaitgalis – ne tik gera proga švęsti Vilniaus 700 jubiliejų, bet ir pasidžiaugti Lietuvos turizmo gyvybingumu, rodančiu nenuilstamą mūsų visų norą keliauti, pažinti savo šalį ir pristatyti ją užsienio svečiams. Atvykstamasis, o ypač vietinis turizmas Lietuvoje po pandemijos nuosekliai auga ir mūsų potencialas toli gražu dar nėra išsemtas“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministerijos viceministras Vincas Jurgutis.

Šiais metais „Keliauk Lietuvoje“ stendas pasitiks šūkiu „Atrask tai, kas sava“. Lankytojai bus kviečiami pažinti savo šalį iš naujo, atrasti tai, kas yra šalia mūsų, artima, bet primiršta, o gal dar nepažinta. Kartu bus raginama atsigręžti ir į save patį bei aptikti būtent tai, kas kiekvieną domina labiausiai.

„Nėra vietos ar kelialapio, kurie tiktų visiškai visiems. Lietuva ypač turtinga unikalių ir įvairialypių patirčių, todėl siūlome kiekvienam asmeniškai susikurti savo kelionių sąrašą. Pasirūpinsime, kad idėjų jam nepritrūktų – ar keliauji su vaikais, ar ieškai geriausio „kadro“, ar nori pasinerti į miško, o gal M.K.Čiurlionio paveikslų sukuriamą ramybę. Juk kai kurie dalykai tinka tik tau“, – apsilankyti parodoje kviečia vietinio turizmo projektų vadovė Neringa Sutkaitytė.

Siūlant progą surasti kiekvienam arčiausiai širdies būsiančią vietą ar patirtį, stendas tarsi pratęs jau ne vienam pastebėtos „Atrask tai, kas sava“ kampanijos ir vaizdo klipo idėją.

Atskleis, kaip „pagauti“ tobulą kadrą

Lankytojams šiemet vietinio turizmo ekspertai visam savaitgaliui paruošė aibę įdomių ir naudingų veiklų.

„Keliauk Lietuvoje“ kvies ne tik įsiamžinti prie specialiai stende įrengtų veidrodinių stotelių šalia Lietuvos gamtos, kultūros, meno objektų, gastronominių ar šeimoms skirtų patirčių, bet ir išgirsti praktinių patarimų, kaip keliaujant po SAVĄ Lietuvą „pagauti“ geriausią kadrą su viena žymiausių Lietuvos fotografių-edukatorių – Laima Penek.

123rf.com nuotr. / Turistai Trakuose
123rf.com nuotr. / Turistai Trakuose

„Na, o įamžintus kadrus, nuotraukas raginsime ne palikti savo asmeniniame foto archyve, bet pasidalinti įspūdžiais su kitais kelionių entuziastais, t. y., su savo unikalia nuotrauka dalyvauti konkurse bei laimėti puikų prizą – skrydį dviem oro balionu. Lankytojų taip pat lauks siurprizai sukant Laimės ratą. Artėjant naujam turistiniam sezonui tikrai pravers dovanos, susijusios su aktyviu laisvalaikiu“, – apie laukiančius žaidimus pasakoja N.Sutkaitytė.

Ieškantiems neįprastų potyrių, pažinties su Lietuvos kultūra ir menu, bus siūloma leistis į 25 minutes trunkančią virtualią kelionę po įspūdingiausius ir gražiausius Lietuvos kompozitoriaus ir dailininko M.K.Čiurlionio kūrinius, kartu su viena populiariausių po šalį keliaujančių 3D programų „Angelų takais“.

Dalinsis patarimais keliaujantiems su vaikais

Pokalbiai, patarimai bei atradimai lauks ir šeimų, keliaujančių su pačiais smalsiausiais ir dažniausiai didžiausiais mūsų kelionių kritikais – vaikais.

„Keliauk Lietuvoje“ kvies atrasti gamtos, miško nuotykius su miško gidu Raimundu Ereminu, pasimatuoti eigulio kepurę ir dovanų gauti kelionių burtų miško lazdelę bei tikrų nuotykių kupiną knygelę apie laukinį mišką „Jurgelis miškauja“, kuri patiks bet kuriam Lietuvos gamtos ir miško mylėtojui.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr. / Ruduo Labanoro girioje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr. / Ruduo Labanoro girioje

Idėjomis aktyviam laisvalaikiui su vaikais ir tai, kad nėra blogo oro kelionėms, yra tik netinkamai pasirinkti drabužiai, dalinsis keliautoja, žinomo tinklaraščio „Nėra blogo oro“ įkūrėja Lina Krilavičiūtė, kuri dažnai į kelionę išsiruošia su savo trimis atžalomis.

„Keliauk Lietuvoje“ stendas šiemet kaip niekad bus atviras ir skirtas bendravimui, pokalbiams. Stende visą parodos laiką bus galima pasinaudoti patogiais pufais ir prisėdus prie jaukių kavos stalelių padiskutuoti apie keliones su bendraminčiais ar pavartyti „Keliauk Lietuvoje“ leidinius, skirtus naujiems kelionių atradimams SAVOJE šalyje.

Šalia parodos kelionių entuziastams vyks ir speciali programa turizmo verslo profesionalams. Sausio 25–27 dienomis daugiau nei trys dešimtys svečių šalių kelionių organizatorių atstovų dalyvaus „Keliauk Lietuvoje“ organizuojamame renginyje „Buy Lithuania 2023“. Čia tarptautinio turizmo specialistai bus supažindinti su turizmo galimybėmis Lietuvoje, atras naujus turizmo produktus ir paslaugas bei susitiks su potencialiais partneriais ir užmegs naujus verslo kontaktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius