Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Algirdui neregystė nesutrukdė užkopti į kalno viršūnę Škotijoje: „Tikrai nebuvo lengva“

Edinburgas – tai tikrai įdomi kelionių kryptis, tinkanti smalsiems turistams. Daugybė įspūdingos ir senovę menančios architektūros pavyzdžių, gražūs parkai ir dar daug kitų įspūdingų lokacijų, kurioms prireiks ne vienos dienos ištyrinėti ir aplankyti.
Edinburgas, Škotija
Edinburgas, Škotija / Asmeninio archyvo nuotr.

Ką jau bekalbėti apie viliojančias ekskursijas, tokias kaip kankinimų požemio apžvalga ar paties Hario Poterio istorijos atsiradimo ištakos. Taip pat vakariniai apsilankymai autentiškuose vietiniuose baruose, kur atrasite ne tik daugybę metų menančias interjero detales, bet ir paragausite vietinio alaus, pabendrausite su nuostabiais vietiniais gyventojais.

Asmeninio archyvo nuotr. / Edinburgas, Škotija
Asmeninio archyvo nuotr. / Edinburgas, Škotija

Be viso to, su jų kultūra dar iš arčiau susipažinsite per karaokės vakarus ar tiesiog stebint juos besivaržant tradicinių šokių konkursuose.

O mano įsimintiniausias kelionės nuotykis prasidėjo tada, kai su geru savo bičiuliu Botondu iš Rumunijos ir nemaža tarptautine kompanija iš „Erasmus+“ nusprendėme įkopti į netoliese, mieste, esantį kalną.

Skamba kaip įprastas nuotykis, tik va – mano bičiulis turi regos problemą, jis – daltonikas, o aš pats esu neregys. Kopimas į tą kalną yra gana statokas ir akmeningas, ir tikrai yra tokių vietų, kur reiktų matyti, kaip ir kur dėti koją, ar kur ranka įsikibti, nes viskas tikrai gali nelinksmai baigtis. Tad su bičiulio pagalba pradėjau kopti visai komandai įkandin.

Mano bičiulis turi regos problemą, jis – daltonikas, o aš pats esu neregys.

Prisipažinsiu, tikrai nebuvo lengva tai daryti, nes, kaip ir minėjau, reikia kopti gan stačiai ir vis kur nors įsikabinti, saugotis, kad tiktai nenuslystum, netaisyklingai padėjus koją. Pasiekus kiek daugiau nei pusiaukelę, kur buvo šiokia tokia atokvėpio stotelė, nemaža kompanijos dalis nusprendė, kad jiems jau gana kopti ir pailsėję jie trauks atgal, žemyn.

Tą patį norėjo man pasiūlyti ir bičiulis. Tik va, aš kiek užsispyręs ir nebijau iššūkių, tad nesustojau. Tad jei kažką daryti, reikia viską daryti iki galo. Juk ne tam čia atėjome, kad dabar imtume ir pasiduotume.

Asmeninio archyvo nuotr. / Edinburgas, Škotija
Asmeninio archyvo nuotr. / Edinburgas, Škotija

Po tokių mano žodžių bičiulis sutiko toliau pratęsti mūsų žygį į kalno viršūnę. Tik mums pradėjus toliau kopti, nedidelė grupelė bendrakeleivių, kuri jau buvo pasiruošusi traukti atgal žemyn, šūktelėjo, kad jeigu jau aš nepasiduodu ir toliau kopsiu, jiems irgi nevalia nuleisti rankų.

Nepamirškite, kad kliūtys ir sunkumai slypi tik mūsų galvose.

Taip padrąsinęs kitus bendražygius, kartu su komanda pasiekėme viršūnę, kur radome įdomų monumentinį akmenį su raižiniais. Žinoma, nepraleidau progos ir užsiropščiau ant jo, kad būčiau maksimaliai įkopęs į šį kalną. O iš viršaus atsiveria nuostabi panorama, kurią galite matyti iš nuotraukų.

Tad linkiu ir jums, skaitytojai, nuvykti ir aplankyti šį nuostabų miestą bei visas jo siūlomas lankytinas vietas bei atrakcijas. Beje, nepamirškite, kad kliūtys ir sunkumai slypi tik mūsų galvose. Sėkmės kelionėse.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius