Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ateinantį savaitgalį kaimo turizmo sodybos lauks turistų ir siūlys atrasti malonumą leisti laiką kaime

Gegužės 27–28 d. net keliasdešimt kaimo turizmo sodybų, įsikūrusių įvairiose Lietuvos vietose, lauks turistų ir siūlys jiems susipažinti su veiklomis ir paslaugomis, kurias jie gali rasti Lietuvos kaime, rašoma Lietuvos kaimo turizmo asociacijos pranešime spaudai.
„Alaušo slėnis“
Kaimo turizmo sodybos ateinantį savaitgalį lauks lankytojų ir pristatys specialias programas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak renginio organizatorių, pavasarinė akcija „Atviros dienos kaime“ miestiečiams yra ženklas, kad sezonas kaime prasidėjo. Gegužės 27–28 d. duris lankytojams atvers daugiau nei 70 sodybų ir ūkių visoje Lietuvoje.

Kiekvienas svečių laukiantis šeimininkas akcijos dienoms paruošė įvairių pažintinių programų, ekskursijų, degustacijų, paskaitų ir kitokių išskirtinių pasiūlymų.

Lietuvoje vyks pirmą kartą

Lietuvoje pirmą kartą organizuojamą akciją Lietuvos kaimo turizmo asociacija rengia kartu su Latvijos kaimo turizmo asociacija „Lauku celotajs“.

Tą patį savaitgalį lankytojų lauks ir daugiau nei 100 kaimo turizmo sodybų ir bendruomenių centrų Latvijoje. Šioje šalyje tokia akcija rengiama jau ne pirmus metus.

Lankytojai bus kviečiami pasimėgauti kaimo siūlomomis pramogomis bei veiklomis, įsigyti jų užaugintų bei pagamintų produktų ar tiesiog sužinoti apie galimybes atostogauti kaime.

Kodėl vykti į kaimą būtent akcijos „Atviros dienos kaime“ metu?

Akcijos dienomis lankytojų lauks specialūs pasiūlymai. Šeimininkai taikys nuolaidas, organizuos ypatingus renginius ir programas. Pavyzdžiui, bus galima išmokti drožti medines klumpes su tarpukario Lietuvos klumpdirbių įrankiais, augalais dažyti siūlus, susirišti lėlytę iš audinių skiaučių, nusivelti pirštines, pasidaryti augalo atspaudą ant drobinio maišelio, pabandyti austi ar pasigaminti aitvarą ir dar daug daug kitų.

Be to, tai yra unikali galimybė pasisvečiuoti pas ūkininkus, kurie didžiąją savo laiko dalį skiria produktų gaminimui ir jų pardavimui turgeliuose. Tačiau šį kartą jie lauks jūsų namie ir mielai aprodys savo ūkius.

Turistai bus kviečiami susipažinti ir su įvairia žemdirbyste, kanapių ar grūdų ūkio ypatumais, savo akimis pamatyti, kaip auginami žirgai, triušiai, mėsiniai galvijai, naminiai paukščiai, alpakos ir net… sraigės.

O kur dar įvairios degustacinės programos – šakočio, midaus, sūrių, duonos, žolelių arbatos, „kumpio nemirkyto, o dūmeliu rūkyto“! Namo miestiečiai galės grįžti įsigiję „laimingų vištų kiaušinių“, daržovių, medaus, levandų ir dar begalę Lietuvoje išaugintų, pagamintų bei išpuoselėtų produktų bei gaminių.

„Niekada tiek daug kaimo turizmo sodybų ir įvairių ūkių vienu metu nelauks svečių atvėrę duris. Tai yra unikali galimybė susiplanuoti maršrutą su daug įdomių pažintinių pramogų“, – rašoma pranešime spaudai.

Kaip atsidurti akcijoje dalyvaujančiose sodybose ir ūkiuose?

Visus Lietuvoje lankomus ūkius ir sodybas rasite http://www.atostogoskaime.lt/akcijos-dalyviai; Latvijoje – www.celotajs.lv/atvertasdienas.

Čia pateikti išsamūs ūkių ir sodybų akcijos pasiūlymai, apsilankymo laikai ir kontaktinė informacija. Akcijos žemėlapis padės suplanuoti kuo patogesnį maršrutą dienai ar net dviem po daugelį ūkių ir sodybų ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje.

Spausdintą akcijos žemėlapį nuo gegužės 17 d. yra galimybė nemokamai pasiimti Lietuvos kaimo turizmo asociacijos biure ir „Circle K“ degalinėse visoje Lietuvoje.

Svarbu žinoti, kad prieš vykstant į ūkį ar sodybą reikėtų paskambinti šeimininkui ir pranešti apie atvykimą.

Visą naujausią informaciją apie akciją galima rasti „Facebook“ profilyje Atostogoskaime.lt

Dalyvaukite fotokonkurse

Dalyvaujantys akcijoje kviečiami ne tik lankyti ūkius ir sodybas, bet ir dalyvauti ryškiausių „Atviros dienos kaime“ įspūdžių fotokonkurse. Siųskite savo nuotraukas komunikacija@atostogoskaime.lt iki birželio 4 d. Šauniausios nuotraukos autorius laimės skanėstų iš kaimo rinkinį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius