Daugiau straipsnių

Atmintinė keliautojams: kaip tinkamai apsaugoti ir identifikuoti kelioninį bagažą

Šaltinis:
Pranešimas spaudai
„Pranešimas spaudai“ - tai naujienų agentūrų, juridinių ir fizinių asmenų sukurti bei platinami pranešimai apie paslaugų, gaminių, įmonių ar įstaigų naujienas ir pan. Spręsdama dėl turinio publikavimo UAB „15min“ atsižvelgia į informacijos aktualumą, naudą visuomenei, viešąjį interesą. Už šio turinio skelbimą UAB „15min“ nėra atlyginama. Redakcija turi teisę pranešimus redaguoti, trumpinti, papildyti, šalinti tekste esančias nuorodas ir pavadinimus.

Kelionės lėktuvu skiriasi nuo kitų keliavimo būdu. Čia galioja daug taisyklių ir reikalavimų, kurių turi laikytis keleiviai. Įprastai daug klausimų ir nežinojimo būna dedant daiktus į lagaminus. Taip pat ieškant sprendimo, kaip išvengti pažeidimų ar galimo bagažo pasimetimo oro uoste.

Lagaminas

Antžeminio orlaivių aptarnavimo kompanijos atvykstančių keleivių aptarnavimo specialistė dalijasi patarimais, kurie padės išvengti streso ruošiantis kelionei lėktuvu, rašoma pranešime spaudai.

Papildomos apsaugos priemonės – veiksmingos

Dėti daiktus į lagaminus reikia atsakingai ir apgalvojant kiekvieną smulkmeną. Jei svarbu ne tik lagamino turinys, bet ir jo išorė, pravartu imtis papildomų šio materialaus turto apsaugojimo priemonių.

Antžeminio orlaivių aptarnavimo kompanijos „Litcargus“ Atvykstančių keleivių aptarnavimo poskyrio vadovė Lina Valevičiūtė teigia, kad įvairios apsauginės plėvelės, juostos ir panašios priemonės yra veiksmingas pasirinkimas.

123RF.com nuotr. / Lagaminas
123RF.com nuotr. / Lagaminas

„Siekiant išvengti kosmetinių subraižymų, apvynioti bagažą plėvele arba dar geriau – įdėti į apsauginius dėklus, yra išties geras sprendimas. Vis dėlto, jei bagažas buvo kaip nors rimčiau pažeistas ar sugadintas, tuomet pravartu atkreipti dėmesį į aviakompanijos reikalavimus ir rekomendacijas, susipažinti su taisyklėmis dėl sugadinto bagažo pranešimo tvarkos“, – pasakoja keleivių aptarnavimo specialistė ir priduria, kad skirtingos aviakompanijos taiko skirtingus reikalavimus ir rekomendacijas.

Ji taip pat papildo, kad reikėtų vengti krauti daug daiktų į vos užsisegantį kelioninį lagaminą ar krepšį. Tokiu atveju yra rizika, kad jis suplyš arba bus sugadintas jo užsegimo mechanizmas, užtrauktukas.

Vardinė kortelė – mažiau pasimetimo

Ko gero, dažname bagažo atsiėmimo punkte yra tekę sudvejoti ar net paimti į rankas ne savo lagaminą. Daugelio jų išvaizda yra panaši – juodas, didelis lagaminas su ratukais. Tam, kad būtų paprasčiau ir greičiau identifikuoti savo lagaminą, keliautojai dažnai jį išskiria kokiu nors ryškios spalvos raiščiu ant rankenos, lipduku ar kitais būdais.

123rf.com nuotr. / Bagažas
123rf.com nuotr. / Bagažas

„Pastarosios priemonės yra tinkamos, jei norima greičiau identifikuoti po skrydžio iškrautą bagažą, tačiau tai neturėtų būti pagrindinis būdas bagažo žymėjimui. Veiksmingiausia priemonė yra vardinė kortelė, kuri yra užsegama ant rankenos ar įdedama į specialų dėklą. Svarbu nepamiršti ją užpildyti: įrašyti vardą, pavardę, telefono numerį bei elektroninį paštą“, – kiek rečiau pasitaikantį, bet efektingą būdą nurodo L.Valevičiūtė ir priduria, kad jei prie bagažo nėra pridėtos vardinės kortelės, tuomet galima į bagažo vidų įdėti lapą su kontaktais.

Antžeminio orlaivių aptarnavimo kompanijos atstovė taip pat rekomenduoja prieš kelionę arba oro uoste, prieš atiduodant bagažą, jį nufotografuoti. O norintiems jaustis dar ramiau, naudoti šiuo metu itin populiarius „airtag“ sekimo prietaisus, kurie leidžia realiu metu sekti, kuriame oro uoste liko bagažas.