TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atostogos, apie kurias visada svajojote: gražiausios Indijos vandenyno salos

Tikriausiai daugelis iš mūsų po žiemos jaučiamės kiek išsekę: išvargino pilkos dienos, stingdantis šaltukas, drėgmė. O kur dar šviežių vaisių ir daržovių trūkumas, minimali kraštovaizdžio spalvų paletė... Norisi atostogų! Nors gamtoje jau galime išvysti pirmuosius pavasario ženklus, tikrai gerų orų, kai galima visą dieną mėgautis lauko pramogomis, dar teks kiek palaukti. Tačiau jei esate iš tų, kuriems atostogų reikia „čia ir dabar“, yra išeitis. Taip, tai atostogos egzotiniuose kraštuose.
Madagaskaras, Baobabų alėja
Madagaskaras, Baobabų alėja / Shutterstock.com nuotr.

„Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių specialistai jus nori supažindinti su keliomis Indijos vandenyne esančiomis salomis, kurios dažnai įvardijamos kaip atostogautojų rojus. Tai žemės kampeliai, kuriuose nepaprastas kraštovaizdis ir puikus klimatas džiugina ištisus metus.

Šri Lanka

Shutterstock.com nuotr./Šri Lanka, Sigirija
Shutterstock.com nuotr./Šri Lanka, Sigirija

Indijos vandenyne esanti Šri Lanka – tai sala, kurios dydis beveik toks pats, koks ir Lietuvos – kiek daugiau nei 65 tūkst. km². Tačiau tiek klimatas, tiek kraštovaizdis šioje egzotiškoje saloje yra visiškai kitoks nei mūsų gimtinėje.

Metų laikai Šri Lankoje nėra ryškūs: čia šilta ir saulėta ištisus metus. Pagrindiniai sezonai du – sausasis ir drėgnasis. Pietvakarinėje šalies dalyje lietūs lyja gegužės–rugpjūčio mėnesiais, šiaurės rytuose – spalį–sausį. Tačiau net ir musoninių liūčių metu dieną dažniausiai šviečia saulė: lyja tik popiet ar vakarop. Tad keliautojai, norintys įsimintinų atostogų, į Šri Lanką vyksta ištisus metus. Kas gi juos čia taip traukia? Ne tik saulėti ir šilti orai, tačiau ir nuostabūs gamtos peizažai: tankūs atogrąžų miškai, auksinio smėlio Indijos vandenyno pakrantės, preciziškos arbatų ir prieskonių plantacijos, didingos viršukalnės. Taip pat ir gyvybe alsuojantys miesteliai, istorinės vietovės, šimtametės šventyklos.

Shutterstock.com nuotr./Šri Lanka, Yala parkas
Shutterstock.com nuotr./Šri Lanka, Yala parkas

Įdomių lankytinų vietų Šri Lankoje tikrai nestinga. Salos vizitine kortele vadinama Sigirijos uola, ant kurios viršūnės V a. buvo pastatyta tvirtovė, Jalos nacionalinis parkas, galintis pasigirti ne tik kraštovaizdžio kontrastais, tačiau ir gyvūnijos gausa. Čia, natūralioje aplinkoje, galima išvysti dramblių kaimenių, leopardų, beždžionėlių, buivolų, krokodilų ir kt. O geriausia tai, jog viešint Šri Lankoje galima suderinti tiek įdomių vietovių lankymą bei pažinimo džiaugsmą, tiek poilsį nuostabiuose paplūdimiuose. Bene gražiausi šalies paplūdimiai slepiasi pietuose – aplink Mirisos miestelį (Mirissa). Auksinis smėlis, aštrūs uolų skardžiai, medžių pavėsiai ir Indijos vandenyno bangos – argi ne tikra atostogų idilė?

Shutterstock.com nuotr./Šri Lanka, paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Šri Lanka, paplūdimys

Seišeliai

Šri Lanka – egzotinė atostogų kryptis, kurią dažniausiai renkasi tie keliautojai, kurie nori suderinti pažintines ekskursijas su poilsiu paplūdimiuose. Na, o Seišelių salos sužavės tuos, kurie nenori niekur skubėti. Čia laikas tarytum sustoja: liekate tik jūs ir balto smėlio pakrantės, krištolo skaidrumo Indijos vandenynas, kokosų palmės, laukinių orchidėjų žiedai ir šviežiai spaustos sultys. Galbūt todėl šios salos taip pamėgtos jaunavedžių: ramybė, idiliškas kraštovaizdis ir puikūs viešbučiai – ko daugiau reikia įsimintinam medaus mėnesiui?

Shutterstock.com nuotr./Mahės sala
Shutterstock.com nuotr./Mahės sala

Seišelių valstybę sudaro net 115 salų, todėl dažnam keliautojui iškyla klausimas: kurią gi iš jų pasirinkti? Vienas iš populiariausių pasirinkimų – pagrindinė šalies sala Mahė. Čia labiausiai išplėtotas turizmas – gausu aukštos klasės viešbučių, restoranų, įvairiausių pramogų. Mahė gali pasigirti daugiau nei 65 švariais ir erdviais paplūdimiais, kuriuose galima ne tik mėgautis maudynėmis ir saulės voniomis, tačiau ir pažinti povandeninio pasaulio turtus.

Shutterstock.com nuotr./Praslenas
Shutterstock.com nuotr./Praslenas

Dar viena, keliautojų itin pamėgta Seišelių salyno sala – Praslenas. Tai – antra pagal dydį Seišelių sala, kadaise buvusi populiari pirklių ir piratų stotelė. Centrinę Prasleno dalį dengia džiunglės, garsėjančios endemine augalija ir gyvūnija. Na, o pakrantės džiugina idiliškais paplūdimiais. Didžioji dalis Prasleno viešbučių – ant vandenyno kranto, tad juose apsistojus rytinis kavos puodelis visada ypatingas – gurkšnoti šiltą gėrimą galima gėrintis vaizdais tarytum iš atviruko.

Zanzibaras

Pabuvoję romantiškuose Seišeliuose, leiskimės į pažintį su sala, esančia šalia Afrikos krantų. Zanzibaras – tai pusiau autonominis Tanzanijos administracinis vienetas, kurio vardą pasaulyje labiausiai išgarsino grupės „Queen“ lyderis – Freddy Mercury. Legendinis dainininkas čia gimė ir praleido pirmuosius savo gyvenimo metus.

Shutterstock.com nuotr./Zanzibaro pakrantė
Shutterstock.com nuotr./Zanzibaro pakrantė

Zanzibaras gali didžiuotis ne tik tuo, jog čia gimė „Queen“ vokalistas. Ši sala – tikrų tikriausias atostogų perlas: auksinio smėlio paplūdimiai, smaragdinė Indijos vandenyno spalva, pakrantėse įsikūrę autentiški nameliai, jaukūs žvejų kaimeliai, senamiestis, žavintis sultono rūmais, arabiško stiliaus architektūra bei spalvingais rytietiškais turgumis – Zanzibaro sala įdomi tiek savo gamta, tiek kultūra.

Shutterstock.com nuotr./Zanzibaras
Shutterstock.com nuotr./Zanzibaras

Mauricijus

Indijos vandenyne besislepiantis Mauricijus – dar viena salų valstybė, kuri keliautojus džiugina puikiu klimatu ir žavingu kraštovaizdžiu. Kaip ir Seišeliai, taip ir Mauricijus – populiari medaus mėnesio kryptis. Tačiau aplankyti šias salas rekomenduojame ne tik jaunavedžiams, o ir tiems, kurie jaučiasi nusipelnę visaverčio, egzotiško poilsio.

Shutterstock.com nuotr./Mauricijus
Shutterstock.com nuotr./Mauricijus

Pagrindinė sala, pritraukianti daugiausiai keliautojų, vadinasi taip pat, kaip ir visa valstybė – Mauricijus. Ji džiugina ne tik prabangių viešbučių gausa, aukšto lygio aptarnavimo kokybe ir, žinoma, idiliškomis pakrantėmis, tačiau ir povandeninio pasaulio lobynais. Mauricijaus salą supa koralinis rifas, todėl nardymo aistruoliai čia tikrai turi į ką paganyti akis. Jei viešėsite Mauricijuje, rekomenduojame giluminį arba paviršinį nardymą išbandyti ir jums. Rašytojas Markas Tvenas yra pasakęs, jog pirmiausia Dievas sukūrė Mauricijų, o tik po to Rojų. Ši jo mintis kuo puikiausiai apibendrina visą Mauricijaus žavesį.

Shutterstock.com nuotr./Mauricijaus sala
Shutterstock.com nuotr./Mauricijaus sala

Madagaskaras

Indijos vandenyne slepiasi ir ketvirtoji pagal dydį pasaulio sala – Madagaskaras. Kuo gi ji vilioja keliautojus? Ogi žmogaus rankų beveik nepaliestais laukinės gamtos plotais. Ilgaamžės baobabų alėjos, aukštikalnių slėniai, savanos, ilgos kalnų grandinės, liūčių lepinami tropiniai miškai – Madagaskaro kraštovaizdis be galo kontrastingas.

Shutterstock.com nuotr./Madagaskaras, Ranomafanos nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Madagaskaras, Ranomafanos nacionalinis parkas

Visada svajojote pabuvoti džiunglių apsuptyje? Jei taip, viešėdami Madagaskare nuvykite į Ranomafanos nacionalinį parką. Tai saugomas gamtos kampelis, kuriame veši drėgnieji tropiniai miškai, šniokščia kriokliai ir srauniai teka siauri upeliai. Ant kabančių lianų supasi beždžionės, o tarp medžių šakų sklando spalvingi egzotiniai paukščiai. Beje, čia gyvena ir itin reti gyvūnai – auksaspalviai lemūrai. Ne kiekvienam keliautojui juos pasiseka išvysti savo akimis. Tačiau galbūt jūs būsite tas laimingasis?

Vienas iš Madagaskaro simbolių – Baobabų alėja. Tai – daugiau nei 2 km žvyrkelio atkarpa, kurioje iš abiejų pusių auga ne vieną šimtmetį menantys baobabai. Kai kurių iš šių medžių aukštis siekia net 30 metrų – atrodo be galo didingai! Viešint Madagaskare būtų nuodėmė neaplankyti.

Shutterstock.com nuotr./Madagaskaras, Bė sala
Shutterstock.com nuotr./Madagaskaras, Bė sala

Savo atostogų neįsivaizduojate be bent kelių dienų poilsio paplūdimyje? Jei taip, rekomenduojame nuvykti į šalia Madagaskaro pietinės pakrantės esančią Bė salą. Ji sužavės tuos keliautojus, kurie svajoja apie idilišką kraštovaizdį ir ramybę. Vietiniai Bė salos gyventojai propaguoja gyvenimo būdą mora mora – lėtai lėtai. Tad čia tikrai nėra kur skubėti. Visas pasaulio laikas – skirtas jums. Mėgaukitės saule, Indijos vandenynu, palmėmis bei jūros gėrybių restoranais. Taip pat išbandykite ir nardymą – šalia Bė krantų driekiasi nepaprasto grožio koraliniai rifai.

Maldyvai

Shutterstock.com nuotr./Maldyvai
Shutterstock.com nuotr./Maldyvai

Ar žinojote, jog Indijos vandenyne esantys Maldyvai – mažiausia Azijos šalis? Nepaisant to, ši salų valstybė tikrai turi ką pasiūlyti savo svečiams. Balto smėlio paplūdimiai, kurie ekspertų pripažįstami kaip vieni švariausių visame pasaulyje, galybė aukšto lygio viešbučių ir vilų, visus metus džiuginanti saulė ir šiluma. O kur dar povandeninio pasaulio lobiai... Maldyvai džiugina ne tik koraliniais rifais, tačiau ir po vandeniu gyvenančios faunos įvairove: nardant galima išvysti net tokius egzotinius gyvūnus kaip bangininiai rykliai, rajos, jūriniai vėžliai ar ūsuotieji rykliai.

Shutterstock.com nuotr./Maldyvų povandeninis pasaulis
Shutterstock.com nuotr./Maldyvų povandeninis pasaulis

Maldyvų salos susigrupavusios į 26 atolus – žiedo formos struktūras, kurių viduryje driekiasi lagūnos. Giluminio nardymo aistruolius itin vilioja Ari, Šiaurės Malė, Pietų Malė atolai. Vis dėlto paviršinio nardymo mėgėjai mieliau renkasi Ba atolo salas. Ba atolas pripažintas kaip svarbus biosferos rezervatas – vanduo čia itin skaidrus, o jame gyvena net 1200 skirtingų žuvelių rūšių. Tad nardant tikrai yra kuo pasigėrėti!

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius