Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogos rudenį: kur ir ką nuveikti?

Na ir kas, kad už lango ruduo! Daugelis gali paklausti, o ką veikti rudenį, kai jau nebešilta, dažnai lyja ir anksti temsta. „Pasaulis kišenėje“ siūlo jums keletą smagių idėjų, kur ir ką galima veikti rudenį. Nuo aksominių pajūrio kurortų iki kalnų slidinėjimo.
Sicilija
Sicilija / Novaturo nuotr.

Paplūdimio kurortai rudenį

Visą rudenį Ispanijos Kanarų salos puikiausiai tinka tiems, kas nori neperkaisti saulėje, bet gražiai įdegti, pasimaudyti ir šiaip ramiai pasivolioti paplūdimyje. Tokiam poilsiui tinka ir Madeiros salynas Portugalijoje, Maldyvų salos ir Hainanio sala Kinijoje.

Be kita ko, kiek vėsesni orai, bet vis dar tinkami maudynėms, laukia jūsų ir Juodosios jūros pakrantėje: galite aplankyti Krymą, Rusijos pakrantę, Gruziją, Bulgariją ir Turkiją.

M.Vadiaio nuotr./Stambulas
M.Vadišio nuotr./Stambulas

Egzotiškas poilsis

Šalyse, esančiose netoli pusiaujo ir tropikų (Indonezija, Seišelių salos, Prancūzų Polinezija, Brazilija, Kenija, Indija, Vietnamas, Tailandas, Singapūras, Kuba ir kt.) – visą rudenį galima tikrai gerai pailsėti, mat čia prasideda sausasis metų sezonas.

sxc.hu nuotr./Kenija
sxc.hu nuotr./Kenija

Ekskursinis turizmas rudenį

Visas ruduo – puikus metas Europos šalių pažinimui. Aplankyti Italiją, Prancūziją, Ispaniją, Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Graikiją, Austriją, Čekiją, Nyderlandus, Švediją, Lenkiją ir Baltijos šalis rudenį kur kas pigiau ir nebekaršta. Be to, turistų srautai sumažėja, muziejuose nebėra eilių, o ir daugybėje šalių vyksta dėmesio verti festivaliai, koncertai, parodos. Iš esmės, ruduo puikus metas kelionėms ir į JAV, ir į Japoniją.

Rugsėjis

123rf.com nuotr./Krantinė Zadare
123rf.com nuotr./Krantinė Zadare

Pirmasis rudens mėnuo siūlo puikų paplūdimio poilsį: pailsėsite Viduržemio, Adrijos ir Juodosios jūros pakrantėje. Rugsėjį Šiaurės Europos šalyse galima pailsėti iš širdies – čia prasideda auksinis ruduo, gamta nusidažo įvairiomis spalvomis, o vietiniai žmonės sugalvoja daugybę liaudies muzikos ir šokių festivalių ir vakaronių.

Spalis

Spalį paplūdimio malonumais galima pasilepinti Kipre, Maroke ir Tunise. Tuo metu Turkijoje vanduo jau kiek atvėsęs. Šis mėnuo čia – sezono uždarymas. Uždaromas maudynių sezonas ir Izraelio Viduržemio jūros pakrantėje, tačiau šioje šalyje dar yra ir Raudonoji, ir Negyvoji jūra, jose maudytis galima ištisus metus.

G.Juocevičiūtės nuotr./Aikatėje knibžda prekiautojų ir valgydintojų.
G.Juocevičiūtės nuotr./Aikštėje knibžda prekiautojų ir valgydintojų.

Šį mėnesį baigiasi paplūdimio sezonas ir Kroatijoje. Tuo metu Egipte spalis laikomas geriausiu mėnesiu atostogoms. Taip pat spalis rekomenduojamas kelionėms į Meksiką, Australiją, Seišelių salas, Madagaskarą, Taitį. Be to, būtent spalis yra aktyviausias turizmo mėnuo Kinijoje. Šį mėnesį čia vyksta daugybė mugių, festivalių, švenčių, parodų.

Nuo spalio iki gegužės yra palankiausias metas apsilankyti Jungtinių Arabų Emyratų paplūdimiuose. Be to, nuo spalio iki kovo geriausia važiuoti ir į Tailandą.

123rf.com nuotr. /Tailandas
123rf.com nuotr. /Tailandas

O štai Suomijoje nuo spalio jau galima slidinėti. Mėnesio pabaigoje slidžių ir snieglenčių trasas atidaro ir Austrija. Sniego sezono atidarymas Austrijoje pasitinkamas itin šventiškai ir triukšmingai, tad apsilankyti šalyje būtent tuo metu – tikrai įdomu.

Lapkritis

Lapkritis tinka kelionėms į Pietų ir Centrinės Afrikos valstybes. Be to, šį mėnesį uždaromas paplūdimių sezonas Egipte, Tunise ir Kipre, bet jis vis tebesitęsia Izraelyje ir Tailande. Be kita ko, lapkričio–kovo mėnesiai Tailande – tinkamiausi nardymui. Paskutinis kalendorinis rudens mėnuo tinkamas ir Indijai, ypač Goa. Geru poilsiu šį mėnesį garsėja ir Meksika su savo žymiuoju Akapulko kurortu. Be to, galima keliauti į Maldyvus.

Zebriukas nenustygsta būdamas aalia mamos Nakuru nacionaliniame parke
Zebriukas nenustygsta būdamas šalia mamos Nakuru nacionaliniame parke

Savo ruožtu Europoje daugelis kalnų slidinėjimo kurortų vienas po kito skelbia apie sezono atidarymą: mėgstantiems  žiemos malonumus patariama užsukti į Šveicariją, Austriją, Norvegiją. Kalnų slidinėjimo trasos atsidaro lapkritį ir daugelyje Rusijos kurortų.

Tuo metu Pietų pusrutulyje – Naujojoje Zelandijoje – kalnų slidinėjimo sezonas lapkritį uždaromas. Čia artėja vasara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius